Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΒΑΛΕ "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ "58"

Μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και έντονου προβληματισμού για την πορεία του κόμματος και της κεντροαριστεράς συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ έβαλε "φρένο" στις φιλοδοξίες των "58" καθώς κανένα στέλεχος του Π.Σ. δεν υπερασπίστηκε τις απόψεις τους περί νέου κόμματος και νέων συμβόλων, ούτε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, πέραν του γεγονότος ότι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνεπώς μπορούν αν θέλουν να ενταχθούν στις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης εκπροσωπώντας την ομάδα των "11" επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για την τακτική και τους χειρισμούς "συμφωνιών κορυφής" που ακολούθησε σε αυτό το θέμα εκθέτοντας το ΠΑΣΟΚ,
ενώ διαφώνησε και με την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη περί εκλογής από τη βάση των ευρωβουλευτών λέγοντας ότι αν πάει το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια διαδικασία χωρίς να έχει πρώτα οριοθετήσει τις πολιτικές τότε θα είναι απολίτικη.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση όλοι πάντως συμφώνησαν με τη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης που θα διοργανώσει το ΠΑΣΟΚ και όχι οι "58" και οι οποίοι θα προσκληθούν, ενώ ο κ. Μωραϊτης πρότεινε τη διεξαγωγή πολιτικού Συνεδρίου και να επανακαθοριστεί το ΠΑΣΟΚ και η παράταξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Πάντως νωρίτερα στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στον χώρο της Κεντροαριστεράς τονίζοντας πως η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και γι' αυτό η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι σκληρή και δεν υπάρχουν περιθώρια για "χαλαρή ψήφο"

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο κ. Βενιζέλος είπε πως η εβδομάδα που πέρασε ήταν κατώτερη των περιστάσεων, υπονοώντας την σύγκρουση που είχε με τη Δημοκρατική Αριστερά στο θέμα της συνάντησης του κ. Κουβέλη με τον κ. Σβόμποντα και επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται και δεν ζητάει από κανέναν να υπερασπιστεί την ιστορία του.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εύσημα στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ που έχει πετύχει, όπως είπε, στόχους κοινωνικού ενδιαφέροντος

Για τη χθεσινή συνάντηση με το πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά είπε πως είχε μαζί του μια "ειλικρινή κουβέντα" για όλα τα θέματα. Ο κ Βενιζέλος έδωσε εύσημα στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ που έχει πετύχει, όπως είπε, στόχους κοινωνικού ενδιαφέροντις. Σημείωσε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθούν στο μέλλον περισσότερα κοινωνικά ζητήματα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια θετική πολιτική και κοινωνική προοπτική.

"Πρέπει να παλέψουμε να μη χαθεί το στοίχημα εθνικής ενότητας και πολιτικού προσανατολισμού", είπε ο κ. Βενιζέλος καταλήγοντας και υπογράμμισε με νόημα "η ευθύνη για τη διατήρηση εθνικής ενότητας εξαρτάται από όλους τους θεσμικούς παράγοντες και όχι μόνο το πολιτικό σύστημα".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευετε κακουργοι οτι υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε σας?Καταραμενα τερατα της αποκαλυψης φαγατε μεχρι το μεδουλι τη σαρκα του Ελληνικου λαου και εχετε το θρασος κτηνοινα θελετε να μας σωσετε.Μεσα στο κομμα σας παλιανθρωποι δημηουργηθηκαν τα καλυτερα ποινικα επαγγελματα,πλαστογραφοι,ληστες,φονιαδες,μιζαδοροι,διπλοθεσητες,πορνεια,απατες κατασυροη τσαμπουκαλικι,αλαζωνεια,κοροιδια,αθλιοι δημαρχοι,ελεεινα κομματοσκυλα.Δε σου φτανουν Βενιζελε τα εκατομυρια που εχει η πεθερα σου?Θελεις ντε και καλα να μας σωσεις?Ως κομμα επειδη εχετε μεγαλη εμπειρια σας συνιστω να πραξετε τα εξεις[ 1.Μεκαθαρα δημοκρατικους τροπους και εντολη δικη σας οποιος πολιτης πειναει θα δερνετε απο την αστυνομια.Στα σχολεια θα βοηθατε τα παιδια που λυποθημουν μονο αν ειναι μελη του ΠΑΣΟΚ.Αν το παιδακι ειναι αλλοδαπος θα παραβρισκετε η τοπικη επιτροπη του ΠΑΣΟΚ και η Αφροδιτη Αλ Σαλεχ,που βαλθηκε να αλλαξει τον πληθυσμο της Ελλαδας.Επισεις θελω και εγω ως πολιτης να σας ευχαριστησω για την συμπαρασταση σας στις τραπεζες και τους τραπεζιτες.που οι βουλευτες του κομματο σας ειναι νομικοι συμβουλοι και μηχανικοι εκτιμητες.Ειναι αυτοι αθλιε ψηφοφορε του ΠΑΣΟΚ που σου πηραν τα χρηματα σου,την τιμη σου,την αξιοπρεπεια σου,και τωρα θα σου παρουν και το σπιτι σου.Εχετε το θρασος να μας παρουσιαζεστε ως ψευτοαριστεροι και να αναζητητε συμαχιες.οπως ξερετε αυτοκτονησαν χιλιαδες Ελληνες πολιτες,γιατι δεν αυτοκτονητε και εσεις να ησυχασει η Ελλαδα? Θελω να πω στα κομματοσκυλα της Φωκιδας τρυπωστε στις φωλιες σας και μην χαλατε αθλιοι αλλο τον τοπο.Αισχος!