Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

“ΆΝΩ-ΚΑΤΩ” ΣΤΗ Ν.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡ.ΚΟΥΛΟΥΛΑ

Τάσος Παγώνης : Μόνος του το αποφάσισε, ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεών του !
Ο Γιώργος Κουλούλας

Κυριολεκτικά «άνω - κάτω» έγινε ο κεντροδεξιός χώρος στο Δήμο Δωρίδας μετά τον αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον Γ. Κουλούλα ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου.

Τα περισσότερα αυτοδιοικητικά στελέχη που ανήκουν στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ. δηλώνουν αιφνιδιασμένα από την απόφαση του Γ. Κουλούλα με την διακήρυξη που δόθηκε μεσάνυχτα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη από το DORIDA NEWS.

Ο ίδιος ο Γ. Κουλούλας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είχε ενημερώσει για τις κινήσεις του τα υπόλοιπα αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξης στην περιοχή.

Όμως άλλα λένε τα ρεπορτάζ. Πιο αιφνιδιασμένος απ΄ όλους δείχνει ο Τάσος Παγώνης , αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης σήμερα στο Δήμο και πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου που διεκδικούσε κι αυτός,
να είναι υποψήφιος.


Ο Τάσος Παγώνης
Σε δήλωσή του στη εφημερίδα “ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ” τόνισε

«Δεν με ενημέρωσε κανένας. Σας το λέω κατηγορηματικά και διαψεύδω κάθε ισχυρισμό περί του αντιθέτου. Το είδα με μεγάλη μου έκπληξη σε ιστοσελίδα της περιοχής (σ.σ. εννοεί το DORIDA NEWS). Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Κουλούλας δεν είχε καμιά επικοινωνία μαζί μου, ούτε καν τυπική. Από το πρωί πολλά στελέχη της ΝΔ επικοινωνούν μαζί μου και ρωτάνε πως προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα. Με ποιους συνεννοήθηκε και ποιους ρώτησε. Μόνος του το αποφάσισε, ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεών του».

Ένα ακόμα στέλεχος της Ν.Δ. στη Δωρίδα και πρώην αντιδήμαρχος στο Λιδωρίκι επί Δημαρχίας Γ. Κουλούλα και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος ο Κώστας Υφαντής δήλωσε στην ίδια εφημερίδα :

« Δεν με ενημέρωσε κανένας, τώρα το ακούω από εσάς. Όχι δεν θα συμμετάσχω στο συνδυασμό του κ. Κουλούλα και δε θα συμμετάσχω γενικά σε κανένα ψηφοδέλτιο, μόνο και μόνο από σεβασμό στην πρότερη συνεργασία μας, καθώς είμαστε για πολλά χρόνια συνεργάτες στον τότε δήμο Λιδωρικίου. Μαθαίνω μάλιστα, ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί του και οι άλλοι δυο πρώην Δήμαρχοι. Αυτοί που το 2010 εγκατέλειψαν το καράβι να τσακιστεί στις ξέρες. Αλήθεια, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, αν ο κ. Κουλούλας εκλεγεί; Να μιλήσει από τώρα και να δεσμευτεί τι σκοπεύει να κάνει. Προσωπικά, έχω δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους της παραλίας και κυρίως της Ερατεινής, ότι δεν θα μετακομίσουν. Όταν δε, υπερασπιζόμουν αυτές μου τις θέσεις κάποιοι με λοιδορούσαν και έλεγαν ότι κινούμε σε βάρος του χωριού μου».

Ο πρώην δήμαρχος Τολοφώνος Ανδρέας Άνθιμος διέψευσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και τόνισε ότι αυτό δεν το έχει σκεφτεί. «Εμένα δεν με ρώτησε κανένας να είναι ή να μην είναι υποψήφιος. Ούτε με ενημέρωσε κανένας ότι πρόκειται ν’ ανακοινώσει. Ούτε το κόμμα μου με ρώτησε» , δήλωσε κι αυτός στην “ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ” δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Ο επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κώστας Ζωητός δεν θέλησε να κρίνει την υποψηφιότητα Κουλούλα, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε από εμάς. Δήλωσε όμως ότι δεν ξέρει αν θ’ ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, αν και η αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος του έρωτας. «Σήμερα για μένα υπάρχει μόνο η παράταξη στην οποία ανήκω και αυτήν θα υπηρετώ μέχρι το τέλος».

Όπως μας δήλωσαν και στο χθεσινό ρεπορτάζ κι άλλα στελέχη του κεντροδεξιού χώρου , όπως ο Μπάμπης Κατσαρός, ο Βαγγέλη Καραϊνδρος , ο Γιάννης Τάγκαλος δεν είχαν καμιά ενημέρωση για τα σχεδιαζόμενα.

Από τους λίγους σίγουρα που γνώριζε για τις παρασκηνιακές διεργασίες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου Κώστας Τσακούμης , που όταν ρωτήθηκε προχθές από το DORIDA NEWS ούτε διέψευδε ούτε επιβεβαίωνε την είδηση λέγοντας ότι « να περιμένουμε σε λίγο τις εξελίξεις… μπορεί να είναι υποψήφιος και ο Κουλούλας».

Μετά την ανακοίνωση Κουλούλα, ο Κ. Τσακούμης με μια σιβυλλική δήλωση τόνισε «αφού δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος κατεβαίνει ο Γιώργος Κουλούλας. Από εκεί και πέρα οι εκλογές θα δείξουν το αποτέλεσμα και θα αποδειχθεί αν έκανε σωστή επιλογή. Για μένα είναι θετικό που έχουμε έναν υποψήφιο από την παραλία και έναν από τα ορεινά»!

Έγκυρες πληροφορίες του DORIDA NEWS αναφέρουν ότι ο Γ. Κουλούλας το τελευταίο 24ωρο απευθύνθηκε σε αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του και εισέπραξε κατηγορηματικό όχι. Μεταξύ αυτών στον νύν Πρόεδρο του Λιδωρικίου Μπάμπη Πέτρου, στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καραχάλιο, στον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Ράπτη , στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Αθήνας Ευθύμιο Ξυλάγγουρα κ.ά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: