Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πσσστ.... ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αν όχι και την αυτοδιάλυση του κόμματος, φέρονται να συζητούν σοβαρά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την οριστικοποίηση της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», στην οποία μετέχει το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ενδεικτικά, ότι ο κ. Χρήστος Δερβένης, γιατρός, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ και πρόσωπο πολύ κοντινό προς τον κ. Βενιζέλο, είναι ένας απ΄ όσους τον συμβουλεύουν στην κατεύθυνση αυτή. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι αναζητείται σαραντάρης, κατά τα πρότυπα της ανάδειξης του κ. Αλέξη Τσίπρα, λίγα χρόνια πριν. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος δε συναινεί. Υπενθυμίζεται ότι η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», μετεξέλιξη της κίνησης των «58», συγκροτήθηκε ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, όμως φαίνεται ότι αποκτά μονιμότερο χαρακτήρα, προετοιμαζόμενη και για τις βουλευτικές, όποτε αυτές γίνουν.
Σχολιο: Να τα μας. Ο κύριος "ρήξη σκωληκοειδίτιδας" Χρήστος Δερβένης, ο άνθρωπος που περιέθαλψε τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη στις Κάννες, θέλει τώρα να του ξανασώσει το τομάρι δια της φυγής. Ορθά κοφτά, ο Βενιζέλος δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον ευδοκιμήσει αυτό το σενάριο,
η πράξη του αυτή θα είναι προδοτική, ακόμα και περισσότερο προδοτική από την αποστασία του Νοεμβρίου του 2011. Καλώς ή κακώς ο Βενιζέλος δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση προς τούτο. Εφόσον ο ίδιος και ο Δερβένης πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αυτοδιαλυθεί, ας προκηρύξουν έκτακτο συνέδριο και σε περίπτωση που δεν περάσει η άποψη τους, ο Βενιζέλος να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσει το ρόλο που του αρμόζει στους "58" (απ' αυτό εδώ το βήμα δεν θα ακουστεί ποτέ ο όρος "Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη").

Όσον αφορά αυτούς που σκέφτονται τον σαραντάρη, επειδή ο νους μας πάει σ' αυτούς που έχουν κλείσει 40 χρόνια στην πολιτική και θέλουν να αναβαπτιστούν στο πρόσωπο ένος Ανδρουλάκη, μια υπενθύιμιση: Το ότι κάποιος είναι νέος στην ηλικία, δεν σημαίνει ότι κουβαλά και το φρέσκο μυαλό. Συγκρίνεται η ριζοσπαστικότητα των Μπουτάρη-Αλέκου Παπαδόπουλου με την προώρη αρτηριοσκλήρωση των Νίκου Ανδρουλάκη-Τσίπρα και Παπαμιμίκου; Όπως το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι δομικό και πρωτίστως ιδεολογικό, άλλο τόσο εύκολο είναι να φύγει ο Βενιζέλος και να τον αντικαταστήσει μια "φρέσκια φατσούλα" που θα εξασφαλίσει απλά την κοινοβουλευτική επιβίωση του κόμματος.


Καταληκτικά: Όποια λύση και αν προκριθεί, πρέπει να γίνει θεσμικά και με την άμεση συμμετοχή της Δημοκρατικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ και των προοδευτικών πολιτών. Τα παρασκήνια, οι μηχανορραφές, τα σούξου μούξου μανταλάκια και οι πουστίτσες δεν συγχωρούνται..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κλειστετο το ρημαδομαγαζο και αει στα τσακιδια να ησυχασουμε.