Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ -Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Δέκα μήνες έπειτα από την απόδρασή του, ο Ιλίρ Κούπα έπεσε στα χέρια των αρχών. Ο επικίνδυνος κακοποιός, που είχε αποδράσεις από τις φυλακές Τρικάλων συνελήφθη στην Αλβανία τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ο Κούπα καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν σωρεία ποινικών διώξεων για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάμεσά τους ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ένοπλες ληστείες. Ηδη έχουν δρομολογηθεί η ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας. 
Τα ξημερώματα, Αλβανοί αστυνομικοί, εισέβαλαν στο σπίτι που έμενε ο Κούπα και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με πηλροφορίες του ΑΠΕ, ο δραπέτης είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να μην αναγνωρίζεται.

Ο Αλβανός κακοποιός είχε δραπετεύσει μαζί με δέκα ακόμη συμπατριώτες του, από τους οποίους είχαν συλληφθεί αμέσως οι τρεις,
ενώ οι υπόλοιποι είχαν γίνει άφαντοι. Σε συμπλοκή που είχε γίνει το Μάρτιο με τους δραπέτες είχε βρει τραγικό θάνατο μία 25χρονη κοπέλα στα Ισθμια, ενώ σε επόμενη συμπλοκή είχε χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Επικεφαλής της ομάδας θεωρούνταν ο Μάριαν Κόλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο στο Σούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: