Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η ΦΙΛΕΡΙΣ ΘΥΓΑΤΗΡ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ: ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Εξετάζοντας ενδελεχώς την κατάσταση, ένα είναι το συμπέρασμα: Η θυγάτηρ του άλλοτε προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προέδρου του ΣΥΝ (νωρίτερα) και… υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας (διαχρονικά) Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ανατραφεί εις άψογον οικογενειακό περιβάλλον. Έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια και σε επίπεδο αγωγής και σε επίπεδο πνευματικής καταρτίσεως.
Επομένως, η ακατάσχετος νευρικότης της είναι έμφυτο χαρακτηριστικόν και ουχί οικογενειακό κληροδότημα,
στο οποίον έκανε τη σχετική αποδοχή…
Η εν λόγω φέρελπις πολιτικός, εξαντλείσασα πλέον τον κατάλογο των κομματικών της αντιπάλων, επιδίδεται εις την εικονική εκδοχή του άλλοτε θερινού προσφιλούς αθλήματος του κατς (Τρομάρας εναντίον Σιδεροκέφαλου, Σιαφάκας vsΜποριένκοφ, Πεφάνης κατά Κυπριακής Λαίλαπος) με στελέχη (και δη κορυφαία) του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι στα κομματικά γραφεία –όπου αυτό είναι θεμιτόν και στην ημερήσια διάταξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως- αλλά  εις την αίθουσα της Ολομελείας της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.
Το τελευταίο της κατόρθωμα σημειώθηκε όταν κατέθεσε  ένσταση αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ρυθμίσεις για το Ποινικό και Σωφρονιστικό δίκαιο.
Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Σώματος Γιαννης Δραγασάκης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)  την παρακάλεσε να προηγηθούν οι ομιλίες 2-3 βουλευτών μέχρι να ενημερωθούν όλα τα κόμματα προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση. «Όχι, τώρα», επέμεινε η Κωνσταντοπούλου. «Θα ήταν καλύτερο να είναι όλα τα κόμματα εδώ», της πρότεινε για δεύτερη φορά ο κ. Δραγασάκης, όμως και πάλι η στάση της Ζωής ήταν κάθετη. «Όχι, τώρα».
Το δεύτερο στάδιο της σύγκρουσης των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε το χρόνο ομιλίας της Κωνσταντοπούλου. Μόλις πέρασαν τα 5 λεπτά που εδικαιούτο, ο κ. Δραγασάκης της έκανε παρατήρηση σε αυστηρό τόνο να τελειώνει.
Η Ζωή τον κοίταξε με φαρμακερό βλέμμα, του είπε «δώστε μου ένα λεπτό ακόμα» και συνέχισε για άλλα 3-4 λεπτά. Όταν τελείωσε την ομιλία της και κάθισε ξανά στο έδρανό της, η Κωνσταντοπούλου έριξε ένα ακόμα φαρμακερό βλέμμα στον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, συνοδευόμενο μάλιστα από απαξιωτικό ύφος.


Όμως, ο κ. Δραγασάκης έπειτα από λίγο κάρφωσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου χωρίς να αναφέρει το όνομα της, λέγοντας ότι «εκφράζω τη δυσφορία μου τόσο για την παραβίαση του χρόνου στη ομιλίες όσο και για άλλα διαδικαστικά θέματα για τα οποία δεν εισακούγεται το προεδρείο», εννοώντας την άρνηση της συναδέλφου και συντρόφισάς του, στα όσα της πρότεινε για τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: