Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ, ΤΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΙ... ΦΥΛΑΚΕΣ - ΠΟΙΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΣΩΖΟΝΤΑΙ

Σε ποια φιλέτα παραμένει το πωλητήριο με... εντολή Χαρδούβελη. Για ποιά κυρώνεται η απόφαση Στουρνάρα. Επιστρέφονται εκτάσεις της παραλιακής και το Cape Σούνιο.
Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η προηγούμενη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων υπό τον Γ. Στουρνάρα, ειδικά όσον αφορά στη μεταβίβαση παραθαλάσσιων «φιλέτων» στην Αττική, η διυπουργική υπό τη νέα της σύνθεση ανατρέπει την προηγούμενη απόφαση και εκδίδει καινούργια.
Το ΤΑΙΠΕΔ χάνει την κυριότητα σε τέσσερα ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί με εισήγηση Στουρνάρα
Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ κάτι που σημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ χάνει την κυριότητα σε τέσσερα ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί με εισήγηση Στουρνάρα. Ποια είναι αυτά τα τέσσερα ακίνητα;

·         Με την καινούργια απόφαση της διυπουργικής, το ακίνητο «Ασπρο Λιθάρι Σουνίου» (Cape Sounio συνολικής επιφάνειας 383.000 τετραγωνικών μέτρων), δεν ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς η συγκεκριμένη παράγραφος της προηγούμενης απόφασης της διυπουργικής καταργείται.
·         Εκτός ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να μένει και το πρώην θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου, μια έκταση συνολικής επιφάνειας 21.320.000 τετραγωνικών μέτρων. Η έκταση, υπήρχε στο ΦΕΚ του Μαΐου, «απουσιάζει» όμως από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες.
·         Απουσιάζει η παράγραφος βάσει της οποίας μεταβιβαζόταν στο ΤΑΙΠΕΔ έκταση 105.405,55 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Μακρυά Αμμος η οποία ανήκει στον δήμο Ελευσίνας
·         Δεν μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ τα δύο «φιλέτα» της παραλιακής στο ύψος της Γλυφάδας και συγκεκριμένα έκταση 20.969 τετραγωνικών και 176.161 τετραγωνικών αντίστοιχα.
Με βάση την νέα απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και κατόπιν εισήγησης του Γκίκα Χαρδούβελη, στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν τα ακόλουθα περιουσιακά στοιχεία:
1.   Το χιονοδρομικό του Παρνασσού έκταση συνολικής επιφάνειας 11.100.000 τετραγωνικών μέτρων.
2.   Ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.663 τετραγωνικών ποδών στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τμήμα συγκροτήματος γραφείων με την επωνυμία The 3 Dag Condominium.
3.   To αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας, έκταση 2.969.256 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής.
4.   Ακίνητο 119.607 τετραγωνικών μέτρων στη Σούδα του νομού Χανίων
5.   Τρία ακίνητα κυριότητας του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων
6.   Το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας
7.   Ακίνητα επί της οδού Ραγκαβά στην Πλάκα επιφάνειας 398,33 τετραγωνικών και 201,43 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα.
8.   Ο τουριστικός λιμένας Ζέας.
9.   Τo Ξενία Palace στην Ακροναυπλία, το Amphitrion στο Ναύπλιο και το ΞΕΝΙΑ του Ναυπλίου.
10.      Το κτήμα Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας, έκταση 404.120 τετραγωνικών μέτρων.
11.      Το τουριστικό περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας έκτασης 2.586,39 τετραγωνικών μέτρων.
12.      Εκταση 433.726 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Αγιος Παντελεήμονας Λεχαινών.
13.      Κατάλογος 27 ακινήτων στην Πάτρα, στην Σιθωνία, στην Καλαμάτα και στην Πύλο, στη Βέροια, στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ.ά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την απόφαση της διυπουργικής, παρατείνεται για μια ακόμη φορά η σύμβαση για τη συντήρηση των δύο αεροσκαφών τύπου AIRBUS που είχαν περιέλθει στο ελληνικό δημόσιο μετά την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Τα δύο αεροσκάφη θα πρέπει να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: