Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΜΙΑ ΤΡΟΜΠΑ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (;) #KARAMANLIS

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν κατά τη διάρκεια του γάμου του γιου του Προκόπη Παυλόπουλου ο Κώστας Καραμανλής, όπου παρέστη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νατάσα, το προηγούμενο Σάββατο, στην Καλαμάτα. Οχι μόνο γιατί συμμετείχε στο ευτυχές γεγονός για την οικογένεια του επί πολλά χρόνια προσωπικού του φίλου και συνεργάτη, πρώην υπουργού, αλλά και για έναν άλλο λόγο, περισσότερο πολιτικό [parapolitika]
Σύμφωνα με πληροφορίες του Secret, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε, συζητώντας με άλλους προσκεκλημένους,
ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του ελλείμματος του 2009, που ήταν έτοιμη να τεθεί στο αρχείο.

Οπως είναι γνωστό, τόσο ο ίδιος ο κ. Καραμανλής όσο και οι στενοί του συνεργάτες επιθυμούν διακαώς να ερευνηθεί σε βάθος αν και σε ποιον βαθμό υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός κατά τη «γαλάζια» διακυβέρνηση 2004-2009 ή, όπως κατήγγειλε κάποτε η Ν.Δ., υπήρξε λαθροχειρία στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ώστε η χώρα να μπει στο μνημόνιο.

Το συγκεκριμένο πολιτικό θέμα, βέβαια, δεν ήταν το μοναδικό που συζήτησε στην Καλαμάτα ο πρώην ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΙΤΚΑ, σχολίασε αρκετές από τις πολιτικές εξελίξεις, δίνοντας τη δική του εκτίμηση. «Φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτες οι εκλογές», είπε μεταξύ άλλων ενώπιον των συνδαιτυμόνων του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο χρόνος που θα στηθούν πρόωρες κάλπες μπορεί να μην αργήσει.

Ο κ. Καραμανλής, ωστόσο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός με την προσωπική του προσπάθεια έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τη χώρα και να την επαναφέρει στον σωστό δρόμο».

Epikairo: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, ο Καραμανλής παραδέχεται για πρώτη φορά δημοσίως ότι είναι "ψεκασμένος", αποδεχόμενος πλήρως τα δημοσιεύματα-τρόμπες της Real News, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τον ρόλο του Χατζηνικολάου μέσα απ' αυτό, που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση του Καραμανλή. Με άλλα λόγια ο Καραμανλής, ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας, περιμένει από τους..Γεωργαντά και τον Χατζηνικολάου να του μετρήσει το ακριβές μέγεθος του ελλείμματος, λες και εκείνος δεν ήξερε τις λαθροχειρίες-πλαστογραφίες του Παπαθανασίου, λες κι αυτός δεν κυβερνούσε όταν στην χώρα γινόταν πάρτυ σπατάλης και υπερδανεισμού.


Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καραμανλής προβλέπει και πρόωρες εκλογές, δηλαδή πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησής του. Σκεπτόμενοι ότι και οι πρόωρες εκλογές μπορεί να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, είναι πιο πιθανόν ο Καραμανλής (σενάριο που έχει ενεργοποιηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες) να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συναίνεση ΝΔ, παρά με κυβέρνηση ΝΔ και συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί προβαίνουμε σ' αυτό το σενάριο; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε να ψελλίσει ούτε έναν φθόγγο για την πλαστότητα των στοιχείων και τον ολέθριο ρόλο των κυβερνήσεων Καραμανλή στην χρεοκοπία της χώρας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: