Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΤΟ ΚΟΚΟΡΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…

Όταν στριμώχνεται η κυβέρνηση Τσίπρα, «το ρίχνει στην τρελή». Αποδείχτηκε ότι το κόλπο των παπατζήδων “πιάνει” πάντα. Ιδού: Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβιώνει. Με την “τρέλα” πήρε τρεις απανωτές εκλογές. Τώρα ονειρεύεται να πάρει και την τέταρτη.
Οι τύποι “την ψώνισαν”. Όπως γίνεται πάντα με όλους τους φαντασμένους: Μετά την τρίτη επιτυχία θεωρούν ότι είναι ανίκητοι. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το μοναδικό τους κόλπο. Η επιβίωσή τους στην εξουσία εξαρτήθηκε από μιαν άλλη επιτυχία του Τσίπρα: Να συνδέσει με το προσφυγικό τα σκληρά μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνησή του.
Και δεν τα συνέδεσε, νομοθετώντας εν κρυπτώ, καθώς έκανε ως τώρα κάθε πονηρή κυβέρνηση που σεβόταν τον εαυτό της. Αυτός έκαμε κάτι πολύ πονηρότερο: Εκβίασε τους δανειστές με το προσφυγικό και τους ανάγκασε να… μην τον αναγκάσουν στις μεταρρυθμίσεις!
Ήταν μια αριστοτεχνική μετάθεση του προβλήματος σε μέλλοντα χρόνο,
ήταν σα να πετάς το αναμμένο κάρβουνο στον επόμενο. Ήταν μία περίτεχνη αναβολή απόφασης για τα σκληρά μέτρα που θ’ ανέβαζαν το λαό στα κάγκελα.
Είχε όμως δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα: Από τη μια, κέρδισε χρόνο στην πρωθυπουργία του, καλό γι’ αυτόν, από την άλλη βύθισε ακόμα περισσότερο την εθνική οικονομία, κακό για το λαό, πολύ κακό… Διπλασίασε τον δικό του χρόνο στην εξουσία, διπλασίασε όμως και το βραχνά στον δικό μας λαιμό.
Είναι γεγονός ότι νοιάζεται πολύ για την πάρτη του, καθόλου όμως για το λαό.
Τα κόλπα του πάντως δεν εξαντλούνται εδώ.
Ένας καλός δημαγωγός δεν έχει μόνο ένα κόλπο. Ούτε δύο. Έχει κι εναλλακτικά κόλπα στο σακούλι του.
Ο εν λόγω έκαμε το εξής ακόμα πιο πονηρό: Έκαμε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές αυτοσκοπό. Δε νοιάστηκε ποτέ, ούτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ούτε τον καιρό που έγινε κυβέρνηση, ούτε θα νοιαστεί ποτέ για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Με ποιητικούς όρους δεν τον ενδιαφέρει η Ιθάκη, αλλά το ταξίδι για την Ιθάκη: Διαπραγμάτευση κι άγιος ο Θεός…
Το κοκοριλίκι μετράει. Το κοκοριλίκι πουλάει στο πόπολο. Και χαρίζει εκλογικές νίκες.
Δεν έχει καμία σημασία που ο κόκορας αλλάζει φύλο και γίνεται κότα.
Δεν έχει καμία σημασία που, στο τέλος, ο τσαμπουκαλής κόκορας “κατεβάζει το παντελόνι στα νύχια”, τουρλώνει κιόλας για να κάνουν με άνεση τη δουλειά τους οι επιβήτορες που τους αρέσει το “Οθωμανικό”…
Δεν έχει καμιά σημασία που ο ψευτόμαγκας αποδεικνύεται και κουραδόμαγκας. “Η δουλειά να γίνει”.
Και η δουλειά έγινε: Ο Τσίπρας που θα καθάριζε τον τόπο από την κόπρο του Αυγείου, βόλεψε συγγενείς και κολλητούς και τους ταΐζει από το Δημόσιο Ταμείο. Έφτιαξε ήδη ένα στρατό που πίνει νερό στ’ όνομά Του. Ακόμα κι αν χάσει τις εκλογές, θα είναι εκεί και θ’ απειλεί ως αντίπαλο δέος τον διάδοχό του.
Καθότι δεν παράγει μόνο η δικτατορία Δίκαιο, καθώς λέει η Νομική Επιστήμη, Δίκαιο παράγει και η δημαγωγία. Δίκαιο παράγει και ο λαϊκισμός.
Θα συνοψίσουμε όμως με το εξής:
Η αριστερά θα συντριβεί κάτω από το βάρος της αμοραλισμού της. Θα ολοκληρώσει την βραχύβια κυβερνητική αποστολή της, θα ψηφίσει μέτρα (εξόχως αναγκαία για το σύστημα) που δεν θα τολμούσε καμία άλλη κυβέρνηση. Μετά, όπως η τσίχλα, θα πεταχτεί μασημένη στον καλάθι των αχρήστων.
Αλλά… όπως τα κατάφερε ο Τσίπρας, η αριστερά δεν θα λείψει από κανέναν…

 Γράφει ο Παντελής Φλωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: