Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΟΝΑΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Αυτές τις ημέρες που το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης φουντώνει, κυρίως μέσω της κινητοποίησης του ‪#‎Παραιτηθείτε‬, ξεφύτρωσαν ή καλύτερα καρφώθηκαν διάφορες φυλές υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, βάζει πλάτη στον Τσίπρα, είτε υποβαθμίζοντας την κινητοποίηση είτε λοιδορώντας τους εμπνευστές της.
Εμφανίστηκε όμως και μια ομάδα πολιτών, που εκφράζει ένα κοινωνικό ρεύμα αμφισβήτησης της υπάρχουσας πολιτικής και όλων των μορφών αντίδρασης.
Μια μια οι ομάδες:
1) Πληρωμένα Συριζοτρόλ, που έχουν την εντολή να ξεκινάνε την κάθε τους πρόταση,
με την έκφραση- μάστιγα (όπως την ονομάζει ο Θανάσης Χειμωνάς) : » Έγώ δεν στηρίζω πια Τσίπρα , αλλά οι φιλελέδες, οι κούληδες ,οι Τζήμεροι κλπ…» Η συγκεκριμένη κάστα δεν είναι άξια ανάλυσης καθότι με δυο πεντάευρα, ένα πιτόγυρο και μια μπύρα θα μπορούσε να υποστηρίξει μέχρι και τον Τραμπ.

2) Wannabe Συριζαίοι, κυρίως ορφανά του παλιοπασοκικού συστήματος, που ψάχνουν τρύπα να χωθούν στην εξουσία, διότι δεν πρόλαβαν το πρώτο τρένο Κουρουμπλή και Τζάκρη.H ζύμωση των συγκεκριμένων στηρίζεται στο παλαιολιθικό »ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και το μόνιμο μότο τους είναι το »είστε όλοι Μπαλτάκοι και Βορίδηδες». Κάποιοι ανήκουν στο Κίνημα , μέχρι φυσικά να το πουλήσουν κι αυτό όπως πούλησαν το ΠΑΣΟΚ (λέγε με Μαριλίζα).

3) Προβληματισμένοι κεντρώοι και σοσιαλδημκράτες, που φοβούνται ότι η συγκέντρωση είναι άσκοπη, χωρίς στόχο, χωρίς αιτήματα, χωρίς προοπτική. Σύντροφοι προβληματισμένοι, καλώς ήρθατε στον κόσμο της επαναστατικής γυμναστικής.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ καμιά πορεία δεν οδηγεί αυτόματα σε πλήρη εξυπηρέτηση του σκοπού της.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι θολό το τοπίο των αιτημάτων διότι ΚΑΜΙΑ πορεία δεν έχει σαφές διεκδικητικό πλαίσιο. Αν είχε σαφές πλαίσιο δεν θα ήταν ΠΟΤΕ μαζική. Αν εξαιρέσουμε αντιρατσιστικές, αντιτρομοκρατικές πορείες που γίνονται ΜΟΝΟ σε προηγμένα Ευρωπαϊκά κράτη οι διαδηλωτές συνήθως ζητάνε λεφτά, αυξήσεις, θέσεις στο δημόσιο, μείωση δουλειάς, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερη δουλειά για όλους. Γενικώς θολούρα. Σημειωτέον οι Συριζαίοι δεν έχουν μαζέψει ποτέ κόσμο σε πορείες. Οι αγανακτισμένοι ήταν κυρίως ακροδεξιοί, φασίστες, ψεκασμένοι και ελάχιστοι Συριζαίοι. Όσοι γνωρίζουμε τι είναι ο Συνασπισμός, ξέρουμε ότι οι τύποι δεν μπορούν να σηκώσουν από το καναπέ ΟΥΤΕ τα μαξιλάρια του. Διαχρονικά μόνο το ΚΚΕ είχε σταθερό ετοιμοπόλεμο κοινό…



Στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία σύντροφοι, πρωτοφανώς ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΛΕΦΤΑ. Δεν έχουμε το χέρι απλωμένο στο Κράτος.

Ζητάμε να δώσουμε, να εμβαθύνουμε την δημοκρατία, να διασφαλίσουμε την θέση μας στον στενό πυρήνα των πολιτισμένων κρατών. Ζητάμε να κοπούν τα ψέματα και αν ΔΕΝ κοπούν οι κυβερνώντες να παραιτηθούν.

ΔΕΝ θα στηθούν σε μας λαϊκά δικαστήρια, ούτε ανούσιες λαϊκές συνελεύσεις παρουσία διεθνών μπαρουφολόγων.

ΔΕΝ ζητάμε καμία πραξικοπηματική λύση, ούτε κατάλυση της δημοκρατίας. Στα όρια του Συντάγματος , προτρέπουμε την αποτυχημένη κομπανία να κατέβει αυτοβούλως.

ΔΕΝ ζητάμε από κανέναν να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ , ΝΔ ή Τζήμερο. Ας κάνει ό, τι γουστάρει ο καθένας στο παραβάν. Ζητάμε όμως μαζικά, να πάψουν να μας δουλεύουν.

Πάρτε λοιπόν ένα κολονάτο ποτήρι κρασί και κατεβείτε στο δρόμο. Είναι η μόνη λύση να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια της πατρίδας και να διαφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: