Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου, το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».
Όπως γίνεται γνωστό, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι,
αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

1
2

Δεν υπάρχουν σχόλια: