Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΛΕΣΒΟΣ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 3.000 ΠΟΛΙΤΕΣ- ΈΚΑΝΑΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ «ΝΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Σε άδεια καθίσματα μίλησε ο Τσίπρας 

Επεισόδια μπροστά από το τελωνείο Μυτιλήνης μεταδίδει το lesvospost. 3.000 πολίτες πήραν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πολίτες στη Μυτιλήνη, με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. 
Λίγο μετά τις 20.30 στην πορεία χιλιάδων πολιτών στη Μυτιλήνη που ξεκίνησε από το λιμάνι με προορισμό το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και φτάσουν στο σημείο που μιλούσε ο Τσίπρας,
για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χημικά  και οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες.
Σύμφωνα με το tweet του Γιώργου Χρηστίδη, ανταποκριτή του Spiegel, καταστηματάρχες του νησιού βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τις οικονομικές αδικίες. Παράλληλα οι κάτοικοι ζητούν την εκκένωση της Μόρια και έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν: «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει στην απειλή» και «SOS Μόρια, δώστε λύση τώρα». Στο σημείο βρίσκεται και ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη, μαντήλια και καδρόνια.




View image on TwitterView image on Twitter

‘ protest underway.People from the far left demanding solidarity to the , shopkeepers with economic grievances, local villagers asking that is evacuated. Riot police have blocked all access at an 1km radius from where PM Tsipras is giving a speech


Δεν υπάρχουν σχόλια: