Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ

Με τις τελευταίες χιονοπτώσεις  στην περιφέρεια της Στερεάς ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετωπίζουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων ιδιαίτερα στα  ορεινά χωριά αλλά και στις πεδινές περιοχές. Για άλλη μια φορά  τα ξημερώματα της  Τρίτης  η εθνική από τη Θήβα έως  την Μαλακάσα έκλεισε. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα για μέρες. Σε πολλά χωριά ακόμα και σε μεγάλες γειτονιές πόλεων δεν υπάρχει νερό. Μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να μην έχουν θέρμανση τέτοιες ώρες.
Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες,  προβλήματα με την θέρμανση έχουν εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά που τα οικονομικά τους φτάνουν να χρησιμοποιούν το πετρέλαιο , τα στερεά καύσιμα και το ρεύμα με το σταγονόμετρο.
  • Απαιτούμε άμεσα την  κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
  • Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής
  • Να αποκατασταθεί η επικοινωνία, το νερό  και το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα χωριά.
  • Να εφοδιαστούν με το αναγκαίο   πετρέλαιο όλα τα σχολεία , οι παιδικοί σταθμοί,  τα Κέντρα Υγείας  και τα νοσοκομεία της περιοχής.
  • Να λειτουργήσει ο  κρατικός μηχανισμός , οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων στο ύψος των αναγκών του λαού της Στερεάς και όχι με την επικρατούσα λογική  του «κόστους – οφέλους» που οδηγεί στην πλημμελή ή και στην ανύπαρκτη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.
8/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: