Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...

Giorgos Petalotis 
Λόγω της κάποτε κυβερνητικής μου θέσης, συμμετείχα σε πολλές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με την κ. ΜΕΡΚΕΛ , δημόσιες, αλλά και με «κλειστές πόρτες» . 
Ούτε «Μερκελιστής» υπήρξα, ούτε θα έλεγα ποτέ “go back madame Merkel”.
Εν όψει όμως της επικείμενης επίσκεψής της στην Ελλάδα, οφείλω τις παρακάτω επισημάνσεις για την πολιτική συμπεριφορά της 
1. Πριν την εκδήλωση της κρίσης στη χώρα μας , πριν το 2009 δηλαδή, την εποχή του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας , του τεράστιου ελλείμματος , των πλαστών οικονομικών στοιχείων , των εκατοντάδων χιλιάδων διορισμών , των στοιχείων της «χαρτοπετσέτας», η κ.Μέρκελ , ως κορυφαία των Ευρωπαίων, όχι απλώς δεν είπε κουβέντα , όχι απλώς δεν απείλησε με grexit για να σταματήσει την κατρακύλα , αντιθέτως,

επισκεπτόταν επισήμως και ανεπισήμως τη χώρα μας και φωτογραφιζόταν περιχαρής με τον κ.Καραμανλή, τον οποίο στήριζε και κάλυπτε. 
2. ´Όταν στο τέλος του 2009 με αρχές του 2010 άρχισαν να αποκαλύπτονται οι αντοχές της οικονομίας μας, οι κερδοσκόποι βρήκαν τον αδύναμο κρίκο και οι αγορές έπαυαν να μας εμπιστεύονται, με αποτέλεσμα τα σπρεντς να παίρνουν την ανηφόρα και ο δανεισμός να καθίσταται απαγορευτικός , αυτό που ζητούσαμε από την κ.Μέρκελ ήταν να υπάρξει από την ίδια ή την ΕΕ μία δήλωση ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει , προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιτευχθεί, παράλληλα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις , περιβάλλον εύλογου δανεισμού . Ο Παπανδρέου το ζητούσε ευθέως από την ίδια , σταθερά και τεκμηριωμένα , επιχειρώντας να πιέσει και με τις πολλές διεθνείς του αναφορές . Σε μιά μαλιστα πολύ κρίσιμη καμπή , την επισκεφθηκαμε εσπευσμένα για λίγες ώρες και το αποτέλεσμα της κλειστής συνάντησης ήταν πιο ψυχρό από τις θερμοκρασίες Βερολίνου . Δεν ζητούσαμε χρήματα , ούτε βοήθεια . Δήλωση στήριξης ώστε να μην απαξιωθούν τελείως τα εκληνικά ομόλογα και χρεοκοπήσουμε . Μια δήλωση που έγινε από τον Ντράγκι, όμως πολύ αργότερα και ήδη αργά . 
3. Αρχές 2019 και αφού πέρασε προ πολλού το σκοτεινό διάλειμμα , η κ. Μέρκελ επανέρχεται για μιά ακόμη φορά στη χώρα μας, για να στηρίξει αυτοπροσώπως , ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τους κάποτε εχθρούς της και ήδη επιστήθιους φίλους και άψογους εταίρους της . Μερικά χρόνια αργότερα, γνωρίζει ότι θα την καλοδεχθούν στην Αθήνα, αυτοί που κάποτε την παρίσταναν στο Σύνταγμα με χιτλερικό πηλίκιο !

Δεν υπάρχουν σχόλια: