Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΪΟΥ

Ακριβώς δυόμιση μήνες πριν από τη μάχη των ευρωεκλογών, ο χάρτης των υποψηφιοτήτων αρχίζει να ξεκαθαρίζει. 
Η ανακοίνωση των 16 πρώτων υποψηφίων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη παρουσίαση της μεγαλύτερης μερίδας των υποψηφίων της ΝΔ και πλέον αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα - εκτός απροόπτου - η δεύτερη «φουρνιά» των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ με... άρωμα Κεντροαριστεράς. 
Στα 16 πρώτα ονόματα από την Κουμουνδούρου συμπεριλαμβάνονται οι νυν ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου. 
Οι πρώην υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μουζάλας, Φωτεινή Σκοπούλη και Θεοδόσης Πελεγρίνης. Το στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων, Ιωάννα Κοντούλη, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, ο Δημήτρης Πλουμπίδης,
γιος του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Νίκου Πλουμπίδη και η κόρη του καθηγητή Δημήτρη Τσάτσου, Άννα-Θεοδώρα Παπαδημητρίου. Επίσης, οι Όλγα Νάσση, Γιώργος Χρηστάκης, Γιονούς Μουχαμεντί και Οφούκ Μουσταφά. 
 Η λίστα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπληρωθεί με στελέχη από την Κεντροαριστερά και υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές, επιδιώκοντας εκτός των άλλων να πείσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και θα εξαντλήσει την τετραετία. Τον ίδιο χαρακτήρα δίνει στην εκλογική μάχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη ΝΔ να έχει παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου της. Απομένουν οκτώ από τις συνολικά 42 θέσεις, οι οποίες θ' ανακοινωθούν έως τα τέλη του μήνα κι οι επιτελείς της οδού Πειραιώς υπόσχονται ηχηρά ονόματα κι εκπλήξεις. 
Μολαταύτα, σ' αυτές δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο Σάκης Ρουβάς, καθώς από τη ΝΔ διαψεύδουν σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου έχει τύποις τεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεδομένου ότι θα ισχύσει και σ' αυτές τις εκλογές σταυρός και όχι λίστα. Υποψήφιοι εκ νέου θα είναι, επίσης, οι νυν ευρωβουλευτές, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Θοδωρής Ζαγοράκης, αλλά και οι νυν βουλευτές, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος. 
Για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν την τύχη τους η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, αλλά και οι πρώην ευρωβουλευτές, Νίκη Τζαβέλλα και Μανώλης Μαυρομμάτης. Επίσης, ο ιατρός (και ΑμΕΑ) Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο εμπειρογνώμονας ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας Άγης Βερούτης, το στέλεχος της Κομισιόν, Νίκος Γιαννής, ο Ευρωπαίος εμπειρογνώμονας, Γιώργος Κρεμλής, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Βαρουξής, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ξηραδάκης, ο απόφοιτος του LSE, Θοδωρής Καλαμπόκης, η πολιτική επιστήμονας Ελένη Παναγιωταρέα, το στέλεχος επιχειρήσεων Νίκος Δούκας, η επίσης πολιτική επιστήμονας Κλεοπάτρα Σαραντάκου-Βογιατζάκη, το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, ο εμπειρογνώμονας επί των αγροτικών θεμάτων, Δημήτρης Μελάς, ο οικονομολόγος Μιχάλης Μασουράκης, η επιστήμονας Νέων Τεχνολογιών, Ελισάβετ Κυρίτση και η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, υποψήφιοι θα είναι σίγουρα ο Νίκος Παπανδρέου και οι δυο νυν ευρωβουλευτές της «Ελιάς», Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. 
Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο Γιώργος Καμίνης - ο οποίος εγκαταλείπει το Δήμο Αθηναίων μετά από δύο θητείες - ενώ έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου και του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: