Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ: Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ – ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ!


Με τον υποψήφιο του PES για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς να εξαίρει το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο είπε πως «δεν είναι πια μαζί μας, είναι στον Όλυμπο και κάθεται δίπλα στον Βίλυ Μπράντ, στον Ούλωφ Πάλμε, στον Φρανσουά Μιτεράν», συνεχίστηκε το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, την Κυριακή το μεσημέρι, αμέσως μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά. 
Όπως είπε ο Τίμερμανς «αυτοί είναι οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν την Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε, που δημιούργησαν κοινωνίες κοινωνικής δικαιοσύνης». «Η ιστορία έχει δυο προπάτορες, τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη, θαυμάζω περισσότερο όμως τον Θουκυδίδη», όπως είπε ο Τίμερμανς, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τον Πελοποννησιακό πόλεμο μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας, προκειμένου να αναδείξει το μεγαλείο της Δημοκρατίας και να επισημάνει πως η νίκη της Σπάρτης ήταν επίπλαστη και ότι η Δημοκρατία της Αθήνας ήταν αυτή που επικράτησε τελικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη χούντα των συνταγματαρχών, και όπως είπε «χάρη στο θάρρος του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων θαρραλέων ανθρώπων,
μπήκε ένα τέλος σε αυτό και επανήλθε η Δημοκρατία στη χώρα». 
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάλεσε όσους ήταν παρόντες στο Πολυτεχνείο να σηκωθούν για να χειροκροτηθούν. 
Εν συνεχεία συμπεριέλαβε στην ομιλία του την οικονομική κρίση και όπως σχολίασε σχετικά: «Εγώ βλέπω έναν ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό, που ατενίζει όμως με αισιοδοξία στο μέλλον. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε, πως αν θέλουμε να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, τα μέτρα λιτότητας πρέπει να λάβουν τέλος». Μάλιστα, όπως είπε: «Αν ο Ανδρέας ζούσε, θα υπέφερε, εξαιτίας όσων πέρασε η χώρα και η Ευρώπη». «Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Φράνς Τίμερμανς και συνέχισε: «Είναι ώρα να διασφαλίσουμε ότι οι παγκόσμιες εταιρείες που βγάζουν εκατομμύρια κέρδος, θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Να δημιουργήσουμε πραγματικές θέσεις εργασίας για τους νέους Ευρωπαίους, γιατί εγώ μένω ξύπνιος τις νύχτες λόγω αυτής της κατάστασης». «Να είστε ενωμένοι», είπε ο Φρανς Τίμερμανς και έσπευσε να προσθέσει: «Ό, τι διαφορές και αν έχουμε στην πολιτική μας οικογένεια,αυτές δεν συγκρίνονται με τον πόνο που θα επιφέρει η Δεξιά, να μείνουμε ενωμένοι για να θάψουμε μια και καλη τον νέο-φιλελευθερισμό». «Είστε ενωμένοι;», ρώτησε το κοινό, με το κοινό να χειροκροτεί και να απαντά ναι ομοφώνως «Ναι» και τον Τίμερμανς να καταλήγει «τότε θα νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: