Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ - «ΣΤΑΘΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! «ΑΝΟΙΓΕΙ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Απόφαση-σταθμός του Εφετείου Αθηνών για τα αναδρομικά των συντάξεων ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα τον δρόμο για να επιστραφούν οι μειώσεις σε περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους. 
Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση για τα αναδρομικά αφορά τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 σε περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους που διεκδικούν επιστροφές χρημάτων. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η απόφαση βγήκε από το διοικητικό εφετείο της Αθήνας στις 20 Φεβρουαρίου 2019 και είναι η πρώτη που έχει εκδοθεί, μετά τις χιλιάδες αγωγές συνταξιούχων, η οποία δικαιώνει σε δεύτερο βαθμό συνταξιούχο του ταμείου νομικών με αναδρομικά δύο ετών (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2017) και δικαιούται και επιστροφή των μειώσεων του 2018. Το Εφετείο ήταν καταπέλτης κατά του ΕΦΚΑ καθώς,
απορρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις του και κρίθηκε οριστικά ότι η εν λόγω μειώσεις είναι παράνομες εφόσον κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 2287-2290 του Ιουνίου του 2015 και από τότε θα έπρεπε να σταματήσουν να επιβάλλονται. Φυσικά, πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση διότι είναι η πρώτη που δικαιώνει συνταξιούχο με τελεσίδικα αναδρομικά και χωρίς άλλο περιθώριο ελιγμών από τον ΕΦΚΑ. Τέλος, ανοίγει τον δρόμο για διεκδικήσεις όσων συνταξιούχων σκοπεύουν να προβούν σε αγωγές, καθώς ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της απόφασης είναι πως αναγνωρίζεται πλήρως ότι τα αναδρομικά υπερβαίνουν το διάστημα εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, που αποτελούσε «γκρίζα ζώνη» έως τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: