Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΟΣ ΤΟ "ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ... ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ...

Τελείωσαν οι μαγκιές του "αριστερού" Τσίπρα και τα περί υπόδικου ναρκέμπορα...
Τελείωσαν κι ο μαγκιές κλανιές του Πολάκη για το λαμόγιο Μαρινάκη...
Στα 4 για μια συνέντευξη...
H συνέντευξη Τσίπρα στο Κυριακάτικο Βήμα είναι η πιό ουσιαστική των τελευταίων ετών, και αξίζει να διαβαστεί οχι επιφανειακά, γιατί ο ίδιος αποσαφηνίζει οσο γίνεται το νεο πλαισιο του 'συριζα-προοδευτικη συμμαχια', που φυσικα θα ειναι μονοπροσωπο μαζι με μια στενη ηγετικη ομαδα που θα επιλεξει ο ιδιος...
Και την θεωρώ ουσιαστικη και βαρυσήμαντη για...
αρκετούς λόγους..
1) Διαφαίνεται ενα moratorium με τον ιδιοκτητη των Νεων και του Βηματος,που το παραδεχεται εμμεσα και ο ίδιος ,δηλώνοντας και την αναγκη συνεργασιας με επιχειρηματιες που νοιαζονται για το καλο του τοπου..
Οποτε χαμηλώνουν οι τονοι πολεμικης και Καρτεροι,Πολακηδες και blogs της συμφορας κινδυνεύουν να χασουν το ψωμακι τους..
Μιάς και δεν δινεις συνεντευξη 5 σελιδων και με εμφατικο πρωτοσελιδο στο Βημα αν δεν θελεις να εγκαινιάσεις μια 'νεα εποχη'..
2) Ειναι σαφές οτι απευθυνεται στον μεσαιο χωρο αναγνωριζοντας δυο -τρια πραγματα :
α) Οτι έχασε τις εκλογες επειδη υποτιμησε τον Μητσοτακη ακουγοντας διαφορους πανασχετους που πλασαραν τις γκριματσες και τα 'γουρλωτα ματια του Κουλη'
β)Οτι προς το παρον δεν κινδυνευει απο πλαγιοκοπηση απο τα 'αριστερα' του ....
γ) Δεν χαρακτηριζει πουθενα ακροδεξιο τον Μητσοτακη,αλλα απευθυνεται σε φιλελευθερους ψηφοφορους της ΝΔ. λέγοντας τους πως δεν γινεται να συνυπάρχουν με ακροδεξιους..
3) Χαρακτηριζει τον 'συριζα' πατριωτικη δυναμη,που οπου χρειαζεται θα συναινει για τα εθνικα συμφεροντα ,και οπου χρειαζεται θα διαχωριζει την θεση του παντα υπο τον γνωμονα των 'εθνικων συμφεροντων'..
Εδω πάλι στελνει το μυνημα οτι θα αγνοησει καθε υπερ'αντεθνικιστη'
4) Θεωρει επιτυχια την συμφωνια των Πρεσπων και χαιρετιζει την κατ αυτον προσχωρηση Μητσοτακη στις θεσεις του.
5) Θεωρει σωστη την πολιτικη του με ΗΠΑ λέγοντας πως οποτε χρειαζεται θα συναινει για τα συμφεροντα του τοπου και οποτε χρειαζεται θα διαφοροποιειται οπως τωρα που ναι μεν συμφωνησε με το Εast Med αλλα διαφωνησε με την νεα προσκολληση Μητσοτακη κλεινοντας το ματι και σε ενα 'προοδευτικο ακροατηριο'.
6) Συμφωνει με την λογικη 'Νομος και ταξη και ασφαλεια των πολιτων',αλλα διαφωνει με την υπερβολικη καταστολη Χρυσοχοϊδη προτασσοντας την ασφαλεια και ευημερια των πολιτων στις γειτονιές..
7)Κανει την μεγαλη ντριμπλα λέγοντας οτι αναγκαστηκε να εφαρμοσει 'Δημοσιονομικη πειθαρχια' ,η οποια δεν ειναι πια στο προγραμμα 'συριζα'
8) Υπεραμύνεται των πλεονασματων που και καλα εβγαλαν την χωρα απο την κριση..
9) Στην ερωτηση περι του αν εγινε αυτοκριτικη στον 'συριζα' τα μασαει αφήνοντας το προφανως για το συνεδριο,που ε ολο και κατι θα ψελλισουν
10) Ξεκαθαριζει πως θα προχωρησει σε ανασυγκροτηση του 'συριζα' με ΟΣΟΥΣ κατανοουν την αναγκη του εγχειρηματος..
Δηλαδη με αλλα λογια αισθανεται πολυ ασφαλης εσωκομματικα και κατι 53 κλπ τους εχει για πρωινο
11)Πουλάει καλα τον σανό περι κλιματικης αλλαγης ως βασικο στοχο του νεου 'συριζα'
Εδω να σημειωσουμε πως ηδη λειτουργει ο διαδικτυακος flash με την Χαλιδια την βασικη του συμβουλο που ειχε αναλαβει την προεκλογικη εκστρατεια του Πετρου Κοκκαλη στις ευρωεκλογες..
12)Στηριζει ξανα Παυλοπουλο για προεδρο Δημοκρατιας ευελπιστωντας να προκαλεσει ρωγμες στους Καραμανλικους της Ν.Δ.
13) Δινει μεγαλη βαρυτητα στην αριστερη πτερυγα των Δημοκρατικων των ΗΠΑ προσπαθωντας να δωσει και το δικο του στιγμα..
14) Δικαιολογειται για την υπερφολογηση της λεγομενης 'μεσαιας ταξης' λέγοντας πως αναγκαστηκε να το κανει λογω του στενου πλαισιου και πως ο Μητσοτακης θα αποτυχει ,κλεινοντας ξανα το μάτι σε οσους δεν τον ψηφισαν τον Ιουλιο του 19
Ο Τσίπρας με την συνεντευξη αυτή εγκαινιαζει στην ουσια την προσπαθεια να παραμεινει ο δευτερος πολος του δικομματισμου..Και καθολου τυχαιο πως την δινει στο Βημα
Ερώτημα αν θα τα καταφερει,αλλα συγχρονως ΚΚΕ και λοιπη αριστερα πρεπει να διαβασουν καλα τις προθεσεις του,αν θελουν να συγκροτησουν εναν ουσιαστικο πολο Αριστερης παρεμβασης και ρωγμης του δικομματισμου...
Ο Τσίπρας παραμενει απολυτος κυριαρχος του 'συριζα' και αυτο πραγματευεται απευθυνομενος στον ' μετριοπαθη μεσαιο χωρο' που μερος του το εχασε απο τον Μητσοτακη στις εκλογες.
Εχει πιθανοτητες 'επιτυχιας' στο να καλύψει τον χωρο της δηθεν 'κεντροαριστερας' -λεει ξεκαθαρα πως επιθυμει συνεργασια με σοσιαλδημοκρατια-αν ξεμπερδεψει απο μεριδα του βρωμικου πασοκ,που συγκυριακα περιμαζεψε ,αν ξεκαθαρισει το κομμα του απο τον αυριανιστικο εσμο ψεκασμενων και Πολακηδων -κακό του κανουν σε αυτο που θελει να προβαλλει- οπως επισης και να διαχωρισει πληρως τις σχεσεις του απο αναρχοζαιους της συμφορας..
Ειναι σαφές πως αυτά πολιτικα δεν θα του κοστισουν το παραμικρό ,ενω αντιθετως αν συνεχισει επαμφοτεριζουσες σχεσεις θα χασει ξανα την 'μαχη του μεσαιου χώρου'..
Ειναι σαφές πως ολα τα παραπανω δεν συνιστουν αριστερη συλλογικοτητα,αλλα στην καλύτερη μιας δεξιάς μορφης 'σοσιαλδημοκρατια' ,που θα διαγκωνιζεται την διεισδυση Μητσοτακη στον επισης 'μεσαιο χωρο'..
Ομως το να παρακάμπτει κανεις επιφανειακα και αφοριστικα το νεο 'ξεκινημα Τσιπρα' που συμβολικα αρχισε με την μεγαλη του συνεντευξη στο Βημα ειναι λαθος τακτικη,που θα βαλει την Αριστερα περισσοτερο στην γωνια...
Υ.Γ.
Αντε τωρα να μας πουν παλι ζαιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: