Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

OΙ ΝΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ.
(Ανανεωμένο) Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφαμε από το καλοκαίρι. Ότι οι νέοι κυβερνώντες που υποτίθεται θα μας απάλλασσαν από την λαίλαπα του Τσίπρα και της παρέας του, δεν είναι τίποτε άλλο παρά συριζαίοι με γραβάτες.
Και λέμε δυστυχώς, καθώς οι πολίτες εξέλεξαν αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη, ακουμπώντας πάνω στις πλάτες του τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους.
Όμως, όπως φάνηκε από την μετεκλογική κυβερνητική ανακολουθία και τα απανωτά εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης, εξαπατήθηκαν για μια ακόμη φορά και τα όνειρά τους θα μείνουν ανεκπλήρωτα.
Δεν έχουν κλείσει ούτε επτά μήνες στην εξουσία, και οι εμφανιζόμενοι από τα συστημικά ΜΜΕ ως σωτήρες για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Στην οικονομία πέρα από την κάλπικη προπαγάνδα περί αναπτυξιακής εκτόξευσης της Ελλάδας, η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει πιστά τα «μεταμνημονιακά» συμφωνηθέντα του Τσίπρα που θα κρατούν υπόδουλη την Ελλάδα μέχρι το 2060,

Εκτός από την κομπορρημοσύνη της μηδαμινής μείωσης της φορολογίας, η οποία δεν αποτελεί δική της επιτυχία καθώς οι Βρυξέλλες είχαν ανάψει από πριν το πράσινο φως στον Τσίπρα, δεν προμηνύεται κάτι το απτό όσον αφορά τη δημιουργία πλούτου για να εκτοξευθεί η Ελλάδα.
Ούτε ασφαλώς θα δημιουργηθεί από την μείωση των πλεονασμάτων, τα οποία εκτός απροόπτου θα μειωθούν το 2022 όπως πάλι είχε συμφωνηθεί επί Τσίπρα, ασχέτως αν και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ψεύδεται προσπαθώντας να εμφανίσει την αναμενόμενη μείωση ως δική της επιτυχία.
Και δεν θα δημιουργηθεί γιατί το αναπτυξιακό μοντέλο που θα λύτρωνε τη χώρα από τον κρατισμό αποδείχτηκε φενάκη. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από την συντριβή του επιτελικού κράτους - βολέματος κολλητών, ημετέρων και κομματικών γκρουπούσκουλων.
Άρα, μονάχα από το τζογάρισμα -αφότου φυσικά ξεκολλήσουν από τις λάσπες της διαπλοκής οι μπουλντόζες στο Ελληνικό- θα είναι σε θέση οι Έλληνες να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Υπάρχει και η κλασσική λύση πάντως. Να βρουν κάποια... κυβερνητική άκρη μπας και διοριστούν στο δημόσιο.
Αθάνατη κρατικιστική μεταπολίτευση, ακόμη και να μας κατακτήσει ο Τούρκος εσύ θα βασιλεύεις.
Ποιος ξέρει, ίσως να το ζήσουμε κι αυτό. Άλλωστε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να ηττηθεί η Ελλάδα. Διότι η συνθηκολόγηση μέσω Χάγης προτού δεχθούμε επίθεση από τον... ταραξία αυτό προοιωνίζεται.
Κι ας εμπαίζει τον λαό ο Μητσοτάκης περί της δήθεν θωράκισης της χώρας μέσω της πολυδιάστατης διπλωματίας.
Ήδη έχουμε χάσει το Καστελλόριζο, όπως μας γνωστοποίησε η αδελφή - σκιώδης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Εντούτοις, τα πλωτά βαρέλια που θα βάλει στο Αιγαίο ο Μητσοτάκης για να ανασχέσει τις ροές των μουσαφιραίων καθώς το μπόλιασμα δεν του βγαίνει με κίνδυνο να φύγει όλη η δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να φρακάρουν στις προπέλες των τουρκικών φρεγατών και να κερδίσουμε.
Δε λέμε, ελπιδοφόρα προοπτική...!!!
Γελάνε άπαντες μαζί μας... νεοφιλελεύθερα αδέρφια.
Είναι δυνατόν να ελπίζετε ότι θα σταματήσουν την... λαθρομπίζνα δισεκατομμύριων μερικά πλωτά βαρέλια;
Έλεος!!!
Στο μεταξύ, μετά από το στραπάτσο, απόρροια της ντροπολογίας για την υπόθεση ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗΣ και την φωτιά στα μπατζάκια του Μητσοτάκη που έβαλε ο Σαμαράς, ο... Κάλαχαν συνέλαβε τον γνωστό... τοξοβόλο μπας και αλλάξει την ατζέντα.
Ωστόσο, παρά τις άοκνες προσπαθείες του φιλοκυβερνητικού Τύπου, η «επιχείρηση παραπλάνηση» δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Πως να στεφθεί εξάλλου, μετά από το μπουρλότο που έριξε στο Μαξίμου ο Σαμαράς.
Ο οποίος πλέον, επί της ουσίας εκφράζει τον λαό της Νέας Δημοκρατίας.
Βλέπετε, η καρέκλα της εξουσίας τύφλωσε τον Μητσοτάκη και έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους λόγους που τον κατέστησαν αυτοδύναμο.
Δηλαδή, την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, την ακύρωση του αίσχους των Πρεσπών και την επιστροφή σε μια περήφανη Ελλάδα που δεν θα σκιάζεται ούτε από τις εντολές των αποικιοκρατών - κορακιών, αλλά ούτε και από τις απειλές των επεκτατικών γειτόνων.
Κι απ΄ ό, τι φαίνεται, ο Σαμαράς δεν θα σταματήσει να του τους υπενθυμίζει. Κάτι που έκανε πάντοτε άλλωστε, είτε ήταν στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο.
Βέβαια, ενδέχεται να ζοριστεί ο Κυριάκος από τις συνεχόμενες υπενθυμίσεις και να τον διαγράψει από το κόμμα βαυκαλιζόμενος ότι θα του κλείσει το στόμα, με κίνδυνο να τον κάνει ήρωα.
Σε κάθε περίπτωση, παρά τους κινδύνους, φρονούμε ότι στο τέλος ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να τον διαγράψει.
Ήδη με τις δυο ηχηρές κινήσεις που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, έχει επισκιάσει τον Μητσοτάκη.
Κι από τη στιγμή που φοβήθηκε να τον διαγράψει, επλήγη σε μεγάλο βαθμό η ηγετική του πυγμή.
Άρα, κινδυνεύει να μην μπορεί να επιβληθεί στους βουλευτές του.
Συνεπώς, θεωρούμε ότι η τρίτη κίνηση που θα κάνει ο Σαμαράς, θα είναι και η φαρμακερή.
Διαφορετικά, ο Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να σταθεί ως αρχηγός. Ιδιαίτερα όταν λήξει το δεκαοκτάμηνο της λίστας και... απελευθερωθούν οι βουλευτές.
Ποσώς μας ενδιαφέρει, παρ' όλ' αυτά, αν ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με δική του ευθύνη.
Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα απογίνει αυτή η έρμη η πατρίδα που οι... ηγέτες της την πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Εξ ου κι ο τίτλος του κομματιού: Πού πάμε; Τί κάνουμε;
Η μπάλα στους σχολιαστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: