Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΌΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EASTMED

Λίγες ώρες μετά την ιστορική υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε τους δημόσια παρουσία και παρέμβαση υποστηρίζουν πως τις συνομιλίες για τον αγωγό τις ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Το tweet του Κώστα Ζαχαριάδη που υποστηρίζει πως ο Τσίπρας ξεκίνησε τον EastMed:


Τι συνέβαινε όμως τον Οκτώβριο του 2013, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκεπτόταν το Ισραήλ για να συναντηθεί με τον ομόλογό του κ. Benjamin Netanyahu και να υπογραφεί το Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις,
κατά αυτής της συνεργασίας που περιελάμβανε και το ενεργειακό κομμάτι, αναφέροντας πως: "Η όπως-όπως αναγόρευση του Ισραήλ σε στρατηγικό εταίρο της χώρας σε όλα ανεξαιρέτως τα πεδία, στο πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό και οικονομικό πεδίο, αποτελεί τυφλή αποδοχή των αμερικανο-ισραηλινών επιθυμιών, έξω από κάθε στρατηγικό σχεδιασμό, όπως θα άρμοζε σε μια ανεξάρτητη χώρα με δική της πολιτική".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Υποστήριζε δε, με σχόλιο του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, κ. Ήσυχου τότε, πως: "Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας σε πεδίο μνημονιακών παζαριών, με δανειστές και «πρόθυμους» εξαγοραστές του εθνικού μας πλούτου, Νατοϊκούς προστάτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν πολλαπλώς, την  θέση της χώρας προς όφελος τους, έξω και πέρα από την ανάγκη εξυπηρέτησης πρωτίστως των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων του λαού μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: