Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ “ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΟΚΑΝΟ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ! ΤΟ “ΑΦΗΓΗΜΑ” ΤΟΥΣ Σ΄ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ


Βήμα, βήμα οι Τούρκοι, ξεδιπλώνουν το “αφήγημα” τους, στο τέλος του οποίου φιλοδοξούν να μας καθίσουν σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Αρωγοί σ΄ αυτή τη προσπάθεια, οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί. Το βίντεο αποτυπώνει συνοπτικά το μήνυμα που θέλουν να περάσουν κυρίως προς τη Δύση οι Τούρκοι.
Οι “καλοί” Τούρκοι που είναι έτοιμοι να συζητήσουν, αλλά οι “κακοί” Έλληνες δεν δέχονται την πρόσκληση. Αντιθέτως με συνεργάτες τους Γάλλους κάνουν …μοχθηρά σχέδια εναντίον της Τουρκίας. Στο βίντεο ο Τσαβούσογλου και ο Ακάρ εμφανίζονται πρόθυμοι για κουβέντα και ο Μητσοτάκης με τον Μακρόν περίπου ως…γεράκια της Μεσογείου.
Μπορεί σ΄ εμάς όλα αυτά να φαίνονται αστεία, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πολύ βολικά . Το “βρείτε τα” τους είναι πολύ πιο εύκολο από το να πάρουν σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας. Όχι επειδή δεν μπορούν, αλλά επειδή δεν θέλουν. Το τουρκικό “αφήγημα” τους αρέσει και γι΄ αυτό κάνουν πως ξεχνούν ότι η Τουρκία ζητά δήθεν διάλογο,
με το στόλο της να είναι ανεπτυγμένος σε περιοχές ελληνικών συμφερόντων, ερευνητικό της σκάφος να κάνει έρευνες και επίδειξη σημαίας σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και με την στρατιωτική πίεση προς την Ελλάδα να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο έντονη. Η Τουρκία δεν ζητά διάλογο αλλά παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων και προσπαθεί να το πετύχει χωρίς καν να φθάσει σε “θερμό επεισόδιο” ή στη Χάγη. Θέλει να το πετύχει με την απειλή “χρήσης στρατιωτικής δράσης”.

Μπορεί να υπάρξει ερώτημα για το τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Όχι ,γιατί καμία ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να καθίσει σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με όσα η Τουρκία θέλει να συζητηθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: