Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50
ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23
ΤΗΛ & FAX:22650 23048
 28 Αυγούστου 2020

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει την κοροϊδία της κυβέρνησης που σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων αντι να προχωρά σε μαζικές προσλήψεις σχολικών καθαριστών μειώνει ακόμα περισσότερο  το προσωπικό σε σχέση ακόμα και με την περσινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, με πράξη υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση όρισε τoν αριθμό του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων που θα προσλάβουν οι Δήμοι της χώρας για το σχολικό έτος 2020-21. Για το Δήμο Δελφών,
η κυβέρνηση προβλέπει συνολικά την πρόσληψη 29 καθαριστών (1 πλήρους και 28 μερικής απασχόλησης), αριθμός μικρότερος από τους 35 που είχε ζητήσει η δημοτική αρχή για 235 αίθουσες. Μειωμένος ακόμα και σε σχέση με το προσωπικό που εργάστηκε πέρυσι, δηλαδή 33 εργαζόμενοι για 223 αίθουσες. Με αυτές τις ενέργειες η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος εκατοντάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα με προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ
·         Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
·         Άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών - καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων
Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: