Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΞΕΡΑΝ, ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ..., ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έλα Παναγιά μου!

Την ημέρα της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο, και επειδή οι εκκλησίες όπου τιμάται η ημέρα ήταν κλειστές, προβλήθηκε ένα βίντεο στην πρόσοψη της Βουλής, επειδή η Βουλή συμμετείχε στον εορτασμό.

Να διευκρινίσουμε ότι δεν ήταν κάτι πρωτοφανές. Πολλάκις η πρόσοψη της Βουλής έχει φωταγωγηθεί με παράταιρα χρώματα και εικόνες απ΄ αφορμής διαφόρων επετείων, με στόχο να εκπεμφθούν κοινωνικά μηνύματα. Από τον καρκίνο του μαστού και τις σημαίες χωρών σε ένδειξη αλληλεγγύης (Ισπανία, Ιταλία για τις εκατόμβες του κορονοϊού) έως το gay pride, όπου η πρόσοψη της βουλής λούστηκε με

του
ς πλουμιστούς φωτισμούς του ουράνιου τόξου. Ποτέ δεν έγινε πολιτικό θέμα, έστω και αν κάποιοι στα social media εξέφραζαν προσωπική δυσθυμία για το τελευταίο.
Το Σάββατο επ΄ ευκαιρία του εορτασμού, σε ένα βίντεο έξι λεπτών που αφορούσε τις ένοπλες δυνάμεις, εμφανίστηκε για 2 δευτερόλεπτα η εικόνα της Παναγίας, ως προστάτιδας των ενόπλων δυνάμεων. Η Παναγία δεν ήταν πρωταγωνίστρια. Ήταν ελάχιστο μέρος του συνόλου.

Όμως η εικόνα αυτή απομονώθηκε και μεταφέρθηκε στα social media,

όπου έγινε ο κακός χαμός. Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια των φιλελεύθερων, και φυσικά των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και «περιχώρων». Δικαίωμα βέβαια των πολιτών είναι να επικρίνουν, να ειρωνεύονται, να ωρύονται και να παραλληλίζουν τη χώρα μας με Τεχεράνη, επειδή σε ένα βίντεο για τις ένοπλες δυνάμεις εμφανίστηκε δυο δευτερόλεπτα η εικόνα της Παναγίας.

Βέβαια οι λάβροι οπαδοί της κρατικής κοσμικότητας, της ανεξιθρησκείας, του πολυπολιτισμού, δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ότι Χριστιανισμός και Ρωμιοσύνη πορεύτηκαν αξεδιάλυτα μαζί επί αιώνες.

Ούτε ότι οι Ρωμιοί προ και κατά το 1821, ως τους Έλληνες του 1940, πολεμούσαν και αποζητούσαν ατομική παρηγοριά, εθνική σωτηρία, και νίκη όπλων, από την Παναγιά. Δεν χρειάζεται να είσαι πιστός για να τα ξέρεις. Λίγη ιστορία φτάνει. Τα μπαϊράκια των μπουλουκιών της προεπαναστατικής περιόδου με τους κεντημένους σταυρούς να έχεις δει, αρκεί.

Ακόμη και στην περίπτωση που διατηρείς αδιάφορες μνήμες από τις τυποποιημένες σχολικές παραστάσεις, με το σχολικό «για του Χριστού την πίστη την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν», αποδέχεσαι την ιστορικότητα του γεγονότος.

Όμως το θέμα ξέφυγε από τα σόσιαλ και το ανέλαβαν οι πολιτικοί αμύντορες της κρατικής κοσμικότητας - αυτοί που εκπαραθυρώθηκαν από το υπουργικό γραφείο τους κατ΄ εντολήν των εδώ εκπροσώπων της Παναγιάς, και θαρρούμε… εν αγνοία της.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, είδε στο όλο event, δηλαδή στο να απεικονίζονται στο κτήριο της Βουλής στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα, σαν στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας που παραπέμπει στο διαβόητο «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ( εδώ είναι που αν και άθεος σταυροκοπιέσαι και λες «έλα Παναγιά μου»).

Και συνεχίζει (ο συγκυβερνήτης του Καμμένου που σταύρωνε τα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ ο αρχηγός του Τσίπρας μιλούσε για την «Παναγιά την Υπέρμαχο Στρατηγό» : «Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας (σ.σ. Ο στρατός που είναι υπό τις διαταγές των εκλεγμένων κυβερνήσεων της χώρας - και επί της δικής του - προσβάλει τη δημοκρατία, επειδή απεικονίστηκαν ασκήσεις στη Βουλή!).

Και κατά Φίλην πάντα: «Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου» (σ.σ. από την πόλη έρχομαι…).

Πάντως αρχίζεις να φυλάγεσαι μπας και ο Μητσοτάκης οργανώσει κανα πραξικόπημα, αφού όπως λέει ο Φίλης ο Πρωθυπουργός τα κάνει αυτά γιατί ο συνασπισμός Δεξιάς, «σοβαρής» Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη (από τον ΣΥΡΙΖΑ) αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα».

Η εξήγηση βέβαια κατά Φίλη είναι απλή: « Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του Μητσοτάκη όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης» (σ.σ. Το δίκιο να λέγεται για τα εμφυλιοπολεμικά: Όλοι άκουγαν τόσα χρόνια τον Μητσοτάκη, και τους τρεις του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Γεννηματά, να μιλάνε συνέχεια για Εαμοβούλγαρους, κομμουνιστοσυμορρίτες και κονσερβοκούτια. Τι να κάνουν και οι Συριζαίοι, αναγκάστηκαν ν? ανταποδώσουν μιλώντας για Γερμανοτσολιάδες, προδότες, Τσολάκογλου και Νενέκους των μνημονίων - τι όχι ; ).

Και βέβαια, δεν θα έλειπε ο Γιάνης, αφού όπου γάμος και χαρά ο Γιάνης πρώτος ( ο Γιάνης που προχθές τη 17η Νοέμβρη η Αστυνομία τον βασάνισε χειρότερα από τον Λαμπράκη, σύμφωνα με τον βουλευτή Κλέωνα). Το κόμμα του εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία σε υποψιάζει: «Σήμερα κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της Μέρας Ενόπλων Δυνάμεων .Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν με το μαχαίρι»!

Είθε η Παναγία να τους χαρίζει εκείνο που στερούνται, μπας και κάποτε ξαναδούν εξουσία: Την κοινή λογική και την ώσμωση με τον λαό. Το ?15 δεν τους ήξερε. Τώρα τους έμαθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: