Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΟΖΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑΤΑΡ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ο Κενάν Ακίν καταζητείται από την INTERPOL με διεθνές ένταλμα σύλληψης

Μαζί με τον δολοφόνο του Σολομώντα Σολωμού το 1996 στο οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο φωτογραφήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την προκλητική του επίσκεψη στα Κατεχόμενα.

Εναντίον του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα,

Στη φωτογραφία, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Κενάν ποζάρει ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Ερσίν Τατάρ.

Το 2009 ο Ακίν είχε μιλήσει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, παραδεχόμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Σολωμού και πρόσθεσε κυνικά πως «θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω».

.

 Προκλητικός όσο ποτέ ο Ερντογάν το «τερματίζει»: Σηκώνουμε τα μανίκια για να χτίσουμε ένα νέο μέλλον στην Κύπρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και εν μέσω ανακοινώσεων για γενικό lockdown της Τουρκίας τα Σ/Κ, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην επίσκεψή του στα Κατεχόμενα την Κυριακή και τα μηνύματα που έστειλε η επίσκεψη αυτή στη διεθνή κοινότητα.

Και ειδικά τα σημαντικά μηνύματα -που είπε- πως έδωσε η επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Ήταν για να δείξει στον κόσμο πόσο αποφασισμένη είναι η Άγκυρα να προβεί σε κάθε είδους βήμα στην περιοχή.

«Την Κυριακή πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο νησί με την ευκαιρία της 37ης επετείου της σύστασης της ΤΔΒΚ, η οποία είναι το πιο αξιόλογο έργο του αγώνα των Τ/Κ για δίκαιο, ισότητα και επιβίωση. Συμμετείχαμε στη χαρά των Τ/Κ και την επέτειο της δημοκρατίας τους της 15ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια πήγαμε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων», το άνοιγμα της οποίας χαρακτήρισε ως «γενναίο βήμα» και «χειρονομία καλής θέλησης» που δεν βρίσκει αντίκρισμα από τους Ε/Κ.

«Η παραλία των Βαρωσίων άνοιξε για το λαό. Εμείς στηρίζουμε αυτή τη γενναία πρωτοβουλία. Μέσα σε σύντομο διάστημα 15 ημερών το ασφαλτοστρώσαμε. Έχουμε ξεκινήσει τον εξωραϊσμό. Τα Βαρώσια είναι η έκφραση της αποφασιστικότητάς μας για τα βήματα που διασφαλίσουν την ταχεία ανάπτυξη της περιοχής. Όσοι δεν γνωρίζουν το Κυπριακό και δεν καταλαβαίνουν τη στρατηγική σημαία του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων είναι φυσικό να το βλέπουν αυτό το άνοιγμα ως πικνίκ. Δόξα τω Θεώ, το έθνος μας γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το θέμα και το νόημα του βήματος που κάναμε εκεί».

Πάντως, όλες οι κινήσεις, κι αυτή με τα Βαρώσια, είναι μια ανταπόδοση στην «κακομαθημένη» όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «λόγω της αδιάλλακτης στάσης του δίδυμου Ελλάδας – Κύπρου σηκώνουμε μαζί τα μανίκια για να χτίσουμε ένα νέο μέλλον, αφήνοντας στην άκρη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που δεν έχουν νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: