Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΙ ΧΙΤΩΝΕΣ

Ο ΜΥΘΟΣ: Ο μύθος του Χιτώνα του Νέσσου.
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Κένταυρος Νέσσος χάρισε στη Δηιάνειρα ένα ερωτικό φίλτρο συμβουλεύοντάς την, αν ο Ηρακλής έπαυε ποτέ να την αγαπά, να του χαρίσει ένα χιτώνα εμποτισμένο με αυτό. Το φίλτρο όμως ήταν δηλητήριο και έτσι όταν ο μυθικός ήρωας τον φόρεσε βρήκε το τέλος του με φριχτούς πόνους.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ:
Δυστυχώς η μεταφορά του μύθου στην σημερινή πραγματικότητα είναι για τη Χώρα, η ανάληψη της εξουσίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό είναι πλέον απολύτως προφανές σε όλους.
Οι πολίτες, ακούγοντας τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ, μαγεύτηκαν. Θεώρησαν πως αν μετατρέψουν σε ‘’χιτώνα της εξουσίας’’ τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν να είναι ‘’ερωτευμένοι’’ με μια άλλη  πραγματικότητα. Τα λόγια ήταν γλυκά και οι υποσχέσεις ακουμπούσαν τους πάντες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο  ‘’εξουσιαστικός χιτώνας ‘’, όπως οι πολίτες επέλεξαν, μαγεμένοι από τις υποσχέσεις.
Όμως αμέσως φάνηκαν στο κορμί της χώρας τα αποτελέσματα από το δηλητήριο που περιείχαν οι σκέψεις, οι τρόποι λειτουργίας και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης. Η χώρα άρχισε να καίγεται κάτω από τον χιτώνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με όλο και αυξανόμενα αρνητικά αποτελέσματα για αυτήν.
Ξεκίνησε με τα αρνητικά αποτελέσματα, της ‘’ηρωικής και ασαφούς’’ διαπραγμάτευσης. Οδήγησαν σε ένα τρίτο, αχρείαστο, Μνημόνιο. Βαρύτερο από κάθε άλλο προηγούμενο. Προσθέτοντας χρέη και βάρη στους ήδη κατάκοπους, οικονομικά, παραγωγικά και κοινωνικά πολίτες. Προχώρησε στα capital controls, βαρύ πλήγμα για την οικονομία της χώρας.
Το δηλητήριο των λόγων και των έργων της Κυβέρνησης συνέχισε να καίει τους θεσμούς της χώρας, απαξιώνοντας σε μια νύχτα ολόκληρο Δημοψήφισμα. Αλλοίωσαν τη ψήφο των πολιτών, ακύρωσαν ακόμα και τη δική τους ρητορική, προκειμένου να παραμείνουν κολλημένοι στο κορμί της χώρας, αδιαφορώντας αν είναι τόσο τοξικοί, που τα εγκαύματα θα προχωρήσουν όλο και βαθύτερα.
Και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μας ενημέρωσαν πως το… κάψιμο που νοιώθουμε είναι παροδικό, η χώρα συνέχισε να πιστεύει στη λυτρωτική δράση του εν λόγω χιτώνα. Και οι πολίτες συνέχισαν να τον φορούν. Και τα καυστικά αποτελέσματα δυστυχώς προχώρησαν πιο βαθειά στο κορμί της χώρας.
Συντάξεις πετσοκόφτηκαν. Ασφαλιστικές εισφορές εκτοξεύτηκαν. Η Δημόσια Υγεία αφέθηκε στη μοίρα της, ανίκανη να παρέχει ακόμα και τις γάζες στους ασθενείς. Στον εργασιακό κλάδο η ανεργία αυξήθηκε και οι μερικού χρόνου συμβάσεις εργασίας έγιναν περισσότερες από αυτές του πλήρους χρόνου. Η ιδιωτική επιχειρηματικότητα εκδιώχθηκε από τη χώρα. Στον Τουρισμό, τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά, παρά το γεγονός της αύξησης των τουριστών, αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας. Ο αγροτικός κλάδος παρουσιάζει μείωση παραγωγικότητας. Και όλα όσα ζούμε καθημερινά. Το δηλητήριο ολοένα και προχωράει.
Στο τέλος όμως, η τοξικότητα του ‘’εξουσιαστικού χιτώνα’’ που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο δυνατή, που πλέον χτυπάει κεντρικά συστήματα της χώρας. Η ιδεοληψία, η καθεστωτικότητα που ρέει στο αίμα μερικών κομβικών ανθρώπων στη Κυβέρνηση και η απόλυτη προσήλωση στην παραμονή στην εξουσία, πλέον βαίνει να επηρεάσει κεντρικά συστήματα λειτουργίας της χώρας, όπως τον Θεσμό της Δικαιοσύνης, το Κράτος Δικαίου και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Τον νωτιαίο μυελό της χώρας δηλαδή.
Ζούμε καθημερινά, νοοτροπίες και λειτουργίες που δείχνουν πως αυτή η χώρα πρέπει γρήγορα και άμεσα να προσπαθήσει να απεκδυθεί τον πολύ επικίνδυνο για τη χώρα την ίδια  ‘’χιτώνα του Νέσσου’’ που ονομάζεται Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσο είναι νωρίς ακόμα, πριν το δηλητήριο που κουβαλούν εμποτίσει βαθειά την ίδια τη ψυχή της χώρας, πριν οι βλάβες που θα προκαλέσει γίνουν ανήκεστες,  οι πολίτες πρέπει να πετάξουν από το ταλαιπωρημένο κορμί της χώρας τον δηλητηριώδη ‘’χιτώνα’’.
Όσο είναι ακόμα καιρός, όσο ακόμα έχει δύναμη αυτό το ‘’κορμί’’, πρέπει να προσπαθήσει να πετάξει από επάνω του αυτόν τον επικίνδυνο και τελικά θανατηφόρο ‘’χιτώνα του Νέσσου’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: