Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ...

Συνεχίζονται οι προσπάθειες  εξαπάτησης πελατών των ελληνικών τραπεζών μέσω email. Επιτήδειοι στέλνουν email σε ανυποψίαστους καταναλωτές και στη Μαγνησία, αναφέροντας τάχα ότι η κάρτα τους έχει λήξει και ζητούν να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο “Επαλήθευση από εδώ” δίνοντας τα στοιχεία της κάρτας τους κάτι που δεν πρέπει να κάνει κανείς και σε καμία περίπτωση!

Καμία τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ τον αριθμό της κάρτας και άλλες πληροφορίες αυτής μέσω email, ή μέσω τηλεφώνου. Οι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που μοιάζουν απόλυτα με αυτή της τράπεζάς σας με σκοπό να σας εξαπατήσουν, να δώσετε τα στοιχεία της κάρτας και και στη συνέχεια να την αδειάσουν.

Τι να προσέξετε
Οι προσπάθειες αυτές ονομάζονται phising και τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με παραπλανητικά mail που μοιάζουν πολύ με επίσημα εmail που θα μπορούσε να είχε στείλει η τράπεζα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποια τεχνική για να εντοπίσετε ένα τέτοιο mail. Η προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, είναι αυτή που θα σας δώσει την ικανότητα να αναγνωρίσετε ένα παραπλανητικό μήνυμα από ένα αληθινό.

Δείτε το δικό μας παράδειγμα, με τα στοιχεία του email που λάβαμε. Ο αποστολέας είναι μια διεύθυνση email που καμία σχέση δεν έχει με την τράπεζα Πειραιώς. Προσοχή λοιπόν στις λεπτομέριες και μην δίνετε ποτέ τα στοιχεία της κάρτα σας σε τρίτους. Κρατήστε τους κωδικούς σας ασφαλείς και μην τους μοιράζεστε με κανένας που θα σας τους ζητήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: