Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η ΙΜΕΡΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

-Ν. Χλεμπογιάννης, πρόεδρος ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ: «θέλει να επιβάλλει τα αντεργατικά μέτρα έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης και των τοπικών της εκπροσώπων.» 
- Θύμιος Αγγελόπουλος, πρόεδρος Ε.Κ.: «Η δημοκρατία της ΙΜΕΡΙΣ σταματά στις πύλες εισόδου των ε
Φανερά θορυβημένη από το εύρος της συμπαράστασης στην κινητοποίηση της Πέμπτης  η τοπική διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι στη δικαιοσύνη με το αίτημα να βγει η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι αυριο 27 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στα δικαστήρια Άμφισσας

Η ενέργεια αυτή εξόργισε τη διοίκηση των τοπικών σωματείων με τον πρόεδρο του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ κ Νίκο Χλεμπογιάννη να δηλώνει   με σκληρή γλώσσα ότι αυτή η κίνηση απλά πεισμώνει τους εργαζόμενους οι οποίοι με τίποτε δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματά της:

 

Αναλυτικά η δήλωση Χλεμπογιάννη

 

« Η εταιρία χρησιμοποιεί μονομερώς το διευθυντικό της δικαίωμα για να μας επιβάλλει παράνομα την εξαήμερη λειτουργία της επιχείρησης,

αν και αρχικά είχε ισχυριστεί ότι θα ισχύσει μόνο για ένα εννεάμηνο. Έχουν περάσει από τότε είκοσι μήνες κοροϊδεύοντας μας με διάφορα τερτίπια με σκοπό να μονιμοποιήσει αυτό το καθεστώς. Μάλιστα ,πριν από δύο ημέρες   η τοπική διοίκηση παραδέχτηκε ότι το εξαήμερο δεν θέλουν να το  επιβάλλουν για λόγους παραγωγικότητας αλλά για   λόγους που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας που θέλει να επιβάλλει τα αντεργατικά μέτρα έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης και των τοπικών της εκπροσώπων.

Την απεργία καλύπτει  συνδικαλιστικά τόσο το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας όσο και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας  .

Καλούμε , τον εργατικό κόσμο της περιοχής να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας με όποιας μορφής κινητοποίηση αποφασίσουμε να δράσουμε.

Τέλος, ελπίζουμε ο νόμος και οι δικαστές να κατανοήσουν τον αγώνα που κάνουμε   να αφουγκραστούν    την κοινή γνώμη αλλά  και τη συμπαράσταση  των πάρα πολλών σωματείων και να αποφασίσουν ανάλογα.» 

 

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας κ Θύμιος Αγγελόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Η δημοκρατία των μεγάλων εταιριών και ειδικά της ΙΜ ΕΡΙΣ σταματά στις πύλες εισόδου των εργοταξίων»  τονίζοντας επιπλέον ότι η «μονομερής επίθεση της εταιρίας ενάντια στην εκπεφρασμένη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν θα περάσει»


ΠΗΓΗ. orafok.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Δικηγόρος της ΙΜΕΡUS εναντίων των εργαζομενων είναι ο Δελμουζος αδελφός του αντιπεριφερειάρχη, μιας και δεν μπορει να παεο ο ιδιος ο οποιος είναι και αυτός δικηγόρος της εταιρίας.