Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ»

Μέλος της ομάδας «Μαύροι Πάνθηρες» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους ακροδεξιούς. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην άνοδο των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και των περιστατικών ρατσιστικής βίας.
Έτσι ξεκινά το άρθρο του δημοσιογράφου Jamal Osman στο βρετανικό Channel 4.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας αυτής της κατάστασης και ως απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι μετανάστες, δημιουργήθηκε μια ομάδα «αυτοάμυνας» υπό τον τίτλο «Μαύροι Πάνθηρες».
Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον M.C.,
μέλος των «Μαύρων Πανθήρων», ο οποίος μαζί με τους φίλους του περιπολούν στη γειτονιά που μένουν στην Αθήνα τα βράδια, ενώ μέσω των κινητών τηλεφώνων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν σε περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων.

Θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους φασίστες που στοχοποιούν τους ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες, γράφει το δημοσίευμα.

Το ξέσπασμα της κρίσης έχει «τσακίσει» την Ελλάδα και οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν κάποιον για να του ρίξουν την ευθύνη. Ορισμένοι κατηγορούν τους μετανάστες για τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας, ενώ παρατηρείται μια σταθερά ανοδική τάση ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών. Μόλις τον τελευταίο χρόνο η αστυνομία έχει καταγράψει περισσότερες από 150 ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ είναι ακόμη περισσότερα τα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται.

Η Ελλάδα είναι η «πύλη εισόδου» για την Ευρώπη και πολύ μετανάστες πηγαίνουν εκεί ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να περάσουν στις πλουσιότερες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Εκείνοι που δεν έχουν πολύ καιρό στη χώρα ή που δε μιλούν τη γλώσσα ή δεν έχουν νόμιμα χαρτιά ζουν μέσα στο φόβο.

Όμως ο M.C.και οι φίλοι του έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν του ακροδεξιούς, συνεχίζει το άρθρο.

«Θα τους εξοντώσουμε»

«Δε τους φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους εξοντώσουμε και θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου Γης» είπε στο δημοσιογράφο.

«Είμαι μέλος των Μαύρων Πανθήρων και το γνωρίζουν όλοι αυτό. Τους δίνω (στη Χρυσή Αυγή) μια ευθεία και ξεκάθαρη προειδοποίηση. Μην τα βάζετε με τους μαύρους με κανένα τρόπο. Και το εννοώ».

Τα μέλη των «Μαύρων Πανθήρων» επεμβαίνουν όταν ενημερώνονται ότι κάποιος «δικός τους» έχει δεχτεί επίθεση. «Έχει βελτιωθεί η ζωή μας, τουλάχιστον στη γειτονιά μας» είπε ακόμη.

Ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα από την Κένυα όταν ήταν μόλις 8 μηνών και παρότι ζει στη χώρα επί 28 χρόνια, τον αντιμετωπίζουν ως μετανάστη. Η αστυνομία τον σταματά συχνά για ελέγχους στα χαρτιά του, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κυκλοφορεί με μια τσάντα γεμάτη με όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδεικνύει ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα και όντας το μοναδικό παιδί αφρικανικής καταγωγής στο σχολείο του, έπρεπε να «παλεύει» κάθε μέρα για να κερδίζει το σεβασμό των συμμαθητών του και του περίγυρού του. Σε ηλικία 7 χρονών ξεκίνησε πολεμικές τέχνες και από τότε ασχολείται με αυτό. Η γνώση του αυτή του έχει δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά που αντιμετώπισε συνέβη σε ένα αστικό λεωφορείο. «Δύο άντρες με “λουκ νεοναζιστών” μπήκαν στο λεωφορείο» είπε. Ένας από τους επιβάτες του έκανε νόημα να κατέβει από το λεωφορείο ή να σκύψει για να κρυφτεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Πάλεψαν «σκληρά» και τραυματίστηκε ελαφρά. «Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία… Αν θες σεβασμό, πρέπει να τον κερδίζεις» κατέληξε.

Ο ίδιος αισθάνεται άτυχος γιατί νιώθει ξένος στην πατρίδα του. Έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην Ελλάδα και είναι το μοναδικό μέρος που γνωρίζει. Πλέον είναι πατέρας και δεν τον ενδιαφέρει τόσο για τον ίδιο, αλλά δε θέλει τα παιδιά του να ζήσουν τις ίδιες βίαιες καταστάσεις που έχει ζήσει ο ίδιος. Θα ήθελε να τα μεγαλώσει στην Κένυα, όπου «δε θα τους συμπεριφέρονται σαν ξένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: