Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή του διαστημοπλάνου X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο προσγειώθηκε την Παρασκευή στη βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνιας.
 

Η παρουσία του σκάφους στο διάστημα έχει διεγείρει τη φαντασία πολλών και οι εικασίες είναι ήδη αρκετέςΤο σκάφος μοιάζει πολύ με μικρό διαστημικό δορυφόρο, ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αποστολή του ξεκίνησε πριν από δύο περίπου έτη και ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου.

Η παρουσία του στο διάστημα έχει διεγείρει τη φαντασία πολλών και οι εικασίες για τη μυστηριώδη αποστολή είναι ήδη αρκετές.

Ο βρετανικός «Guardian» ασχολήθηκε,

εκτενώς με το θέμα. Στις σελίδες του φιλοξενεί εκτιμήσεις ειδικών που αναφέρουν ότι η αποστολή εντάσσεται στον νέο -τεχνολογικό- πόλεμο ανάμεσα στα κράτη και στις υπηρεσίες κατασκοπείας.Εντρυφώντας ακόμη περισσότερο στην εν λόγω άποψη, ορισμένοι αναφέρουν ότι ενδεχομένως το διαστημοπλάνο να χρησιμοποιήθηκε ως κατάσκοπος δορυφόρων άλλων κρατών, όπως η Ρωσία, ή ακόμη και να παρακολούθησε στενά τον κρυφό διαστημικό σταθμό που υποτίθεται ότι έχει δημιουργήσει η Κίνα στο διάστημα!

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναφέρει μόνο το γεγονός της άφιξης του X-37B, το οποίο «διεξήγαγε πειράματα σε τροχιά». Τα πειράματα αυτά εντάσσεται στο πλαίσιο «επιχείρησης για την ανάπτυξη τεχνολογιών επαναχρησιμοποίησης διαστημοπλάνων», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα χαρακτηριστικά του διαστημοπλάνου


Το X-37B είναι ένα εκ των δύο διαστημοπλάνων που κατασκεύασε η Boeing για λογαριασμό της αμερικανικής αεροπορίας. Έχει ύψος 3 μ. και άνοιγμα φτερών 4,5 μ., ενώ ζυγίζει περίπου 4 τόνους.

Είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κίνηση και την επαναφόρτισή του.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για την τρίτη παρόμοια αποστολή, ενώ προανήγγειλε και τέταρτη, η οποία θα ξεκινήσει το 2015 από το Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντας.

Το 2010 το ίδιο διαστημοπλάνο βρέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη για 7 μήνες, ενώ ένα παρόμοιο σκάφος εκτοξεύθηκε στο διάστημα τον Μάρτιο του 2011.





/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00

Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
    Loading

    Play Button

    Skip in 0


    Δεν υπάρχουν σχόλια: