Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ! «ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ…»

Την πίκρα του εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την πορεία που ακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το περασμένο καλοκαίρι, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του Συριζα, μιλώντας στην εκπομπή «Aνατροπή», άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και για τις τοποθετήσεις του χθες στη Βουλή.
Όπως είπε σχετικά με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα ο κ. Λαφαζάνης λέει πως «αυτό το ξεπούλημα ενός ολόκληρου αγώνα, εγώ δεν το περίμενα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Αλέξης Τσίπρας ο ίδιος έκανε πρόταση για το δημοψήφισμα, το βράδυ της Παρασκευής. Φυσικά και συμφώνησα».
«’’Τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα είναι Οχι’’, ρωτούσα. Σιωπή, για απάντηση. Εκείνο το βράδυ,
ελήφθη η μοιραία απόφαση από τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει το Οχι. Δεν ξέρω τι άλλαξε. Δεν ήμουν υπέρ της ρήξης για τη ρήξη», ανέφερε ο ίδιος.
Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Είναι για το βιβλίο Γκίνες. Την άλλη μέρα συγκάλεσε συμβούλιο αρχηγών». «Ήξερε ότι δεν θα τον ακολουθούσα. Να με κρεμούσαν ανάποδα στο Σύνταγμα αν υπέγραφα ένα τέτοιο μνημόνιο. Με κατηγορούν ότι θέλω την έξοδο από την Ευρωζώνη. Λοιπόν ο δρόμος που ακολουθείται οδηγεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη», ανέφερε υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά την απόφαση του να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσα ακούγονταν για το Νομισματοκοπείο ανέφερε: «Είχα διακωμωδήσει το σενάριο του Νομισματοκοπείου. Βγήκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Αυτοί το διακινούσαν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το αναπαρήγαγαν εναντίον μου για να τρομοκρατήσουν το κοινό. Αυτοί το πρωτοέβγαλαν για να δικαιολογήσουν το τρίτο Μνημόνιο».
΄»Πώς θα το καταλάβω το Νομισματοκοπείο; Εχω στρατό…. Και τι να το κάνω;Το Νομισματοκοπείο δεν πιστεύω να έχει και τίποτα. Αυτό είναι ένα σενάριο που το κατασκεύασε ο Τσίπρας. Δεν υπήρχε. Ο κύριος Στουρνάρας έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα να το καταγγείλει, στην αστυνομία, στον πρωθυπουργό…», επισήμανε ο ίδιος.
«Να μας πει ο κύριος Στουρνάρας με ποιους συζήτησε; Ποιο είναι αυτό το τείχος; Να μας πει ο κύριος Παυλόπουλος αν πήγε και συνωμότησε με τον κύριο Στουρνάρα για να σώσει το νόμισμα Νομισματοκοπείο», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, για να συμπληρώσει, πως «η κυβέρνηση κρύβεται. Είχε δώσει εντολή να σώσει το Νομισματοκοπείο από έναν υπουργό της; Και τώρα λέει ουδέν σχόλιο. Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να απαντήσει. Οπως και ο διοικητής της ΕΥΠ».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό ο κ.Λαφαζάνης είπε «ο Τσίπρας ήταν ακραία δημαγωγικός. Είναι απολύτως αναξιόπιστος». Για τον πρόεδρο της ΝΔ ανέφερε πως «ο Μητσοτάκης ήταν κλασικός: των μεγάλων συμφερόντων, της ολιγαρχίας. Αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν, τελειώνουμε με τα μεσαία στρώματα, με τα αγροτικά και τους ελεύθερους επαγγελματίες… Θα είμαστε μια χώρα εξαθλιωμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: