Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή γι’ αυτή την απόφαση του πριν την δημοσιοποιήσει.
Η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη ΝΔ μετά και την τελευταία του ανάρτηση του στα social media με την οποία άφηνε υπονοούμενα ότι στελέχη του κόμματος  εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis. Η άποψη αυτή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν ουσιαστικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς θεωρήθηκε ως εχθρική απέναντι στη ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή γι’ αυτή την απόφαση του πριν την δημοσιοποιήσει, καθώς ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν επί χρόνια στενός του συνεργάτης,
ωστόσο το τελευταίο διάστημα δεν ήταν από τους συχνούς επισκέπτες της Παναγή Κυριακού.

Αποστάσεις Καραμανλή από Αντώναρο και Βλάχο

Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε απόλυτα με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής είχε συστήσει εδώ και καιρό τον Ευάγγελο Αντώναρο να ρίξει τους τόνους, μάλιστα η τελευταία φορά που τον προειδοποίησε ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «TheTOC» ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος, έφαγε ουσιαστικά μόνος του το κεφάλι του, καθώς πιστεύει πως όταν βάλλεται ολόκληρη η παράταξη δεν χωρούν προσωπικές αντεγκλήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Βλάχο που έθεσε θέμα παραίτησης Άδωνι Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος.

Δεν αποκλείεται νέα παρέμβαση Καραμανλή

Στην Παναγή Κυριακού επικρατεί έντονος προβληματισμός γεγονός που αποτυπώθηκε και από τις διαρροές που υπήρξαν μετά την συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου τον οποίο στήριξε ο Κώστας Καραμανλής.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό μέσα στην εβδομάδα, ανάλογα με τις αποκαλύψεις που θα υπάρξουν στην υπόθεση της Novartis.

Το ιστορικό μιας προαναγγελθείσας διαγραφής  

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τον Ευάγγελο Αντώναρο στη ΝΔ από την περίοδο που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς και κυρίως μετά την μεταγραφή του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη από το ΛΑ.Ο.Σ στην κεντροδεξιά παράταξη. Τα σχόλια του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ιδιαιτέρως καυστικά και επικριτικά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν μπορούσε να ξεχάσει τις επιθέσεις αλλά και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που είχαν εξαπολύσει τα δύο στελέχη του Γιώργου Καραταζαφέρη, εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς παρά την έντονη δυσαρέσκεια του την οποία είχε εκφράσει και στον Κώστα Καραμανλή, δεν προχώρησε ποτέ στο επόμενο βήμα, αν και είχε δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις από τους συνεργάτες του.
Η στάση του Ευάγγελου Αντώναρου, που στις εσωκομματικές εκλογές  είχε ταχθεί υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν άλλαξε απέναντι στη νέα ηγεσία του κόμματος και κυρίως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε στην θέση του αντιπροέδρου τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στις αναρτήσεις του στα social media τον χαρακτήριζε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ως «μουσαφίρη» ενώ παράλληλα ασκούσε κριτική στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, ωστόσο η θέση του στο ζήτημα της Novartis, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον πρόεδρο της ΝΔ.

Οι άριστες σχέσεις με Παυλόπουλο και Παπαγγελόπουλο

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν κρύβει τις πολύ καλές σχέσεις που έχει τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Άλλωστε και οι τρεις συνεργάστηκαν στενά την περίοδο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στηρίζει δημόσια τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν από τους πρώτους που βγήκαν μπροστά όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για την αντιπαράθεση του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής της ΝΔ, ήταν ο μόνος από το κόμμα που δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.   

Η δεύτερη διαγραφή για τον Αδωνι

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαγράψει τρία στελέχη από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο τα δύο τελευταία είχαν κοινό παρονομαστή τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η Κατερίνα Παπακώστα βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας επειδή ήρθε σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ λόγω της εμπλοκής του ονόματος του Άδωνη Γεωργιάδη στην υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ, ενώ τώρα ήταν η σειρά του Ευάγγελου Αντώναρου. Ο πρώτος που βρέθηκε εκτός κόμματος επί Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά δεν είχε σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης που στην συνέχεια δημιούργησε δικό του κόμμα.

Ρουσόπουλος: Το κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο

«Έχω ακούσει τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν. Άκουσα τις αντιδράσεις τους. Εκτιμώ ότι δηλώνουν την αλήθεια. Ο Άδωνις Γεωργιαδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά μμε, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικου μέχρι στιγμής», τόνισε ο πρώην υπουργός και πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος. 
«Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους προευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος ,αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: