Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28-1-19 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 28-1-19
Σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας της οικογένειας Παντελόγλου και τη θέση της Περιφερειακής αρχής

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας της οικογένειας του Θανάση Παντελόγλου
ΠΡΟΣ τους κατοίκους της περιοχής
ΠΡΟΣ τα ΜΜΕ της περιοχής
ΠΡΟΣ τις παρατάξεις του Δ.Σ Δήμου Τανάγρας & του Π.Σ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ΠΡΟΣ τη Δημοτική & τη Περιφερειακή Αρχή
Η οικογένεια Παντελόγλου, δηλαδή οι δύο γιοι και η σύζυγος του αείμνηστου Θανάση Παντελόγλου, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με την απαράδεκτη & προσβλητική για τη μνήμη του ανθρώπου μας χρήση του ονόματός του.
Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε ότι σε πρόσφατη ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος κος Περγάλιας ανέφερε ότι το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων θα έχει το όνομα του εκλιπόντος ανθρώπου μας.
Ας σημειωθεί ότι,
δεν είναι ούτε η πρώτη -και πολύ φοβόμαστε- ούτε η τελευταία φορά που κάποιος θέλει να πατήσει πάνω στο όνομα του προκειμένου να εξυπηρετήσει σκοπούς ξένους και εχθρικούς από αυτούς που εξέφρασε ο ίδιος όσο ζούσε με το λόγο του, το έργο του και τους αγώνες που συμμετείχε.
Όμως κάναμε αρκετή υπομονή…
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας και λοιποί συνοδοιπόροι.
Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά που ετοιμάζετε στην περιοχή των Οινοφύτων αποτελούν δικαίωση όσων αγωνίστηκαν ενάντια στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και του Ασωπού ποταμού πόσο μάλλον ότι θα συμφωνούσε ο Θανάσης Παντελόγλου με τα σχέδια σας.
Αντιθέτως, δικαιώνονται όλοι αυτοί που εδώ και χρόνια, για το κυνήγι του κέρδους και μόνο, μόλυναν τα νερά και σήμερα αντί να κατονομάζονται, να καταδικάζονται και να πληρώνουν για τη ζημιά που προκάλεσαν, τους δίνεται η θέση του διαχειριστή και του τοποτηρητή της περιοχής.
Δικαιώνονται όλοι όσοι ρύπαιναν και μόλυναν παράνομα για να συνεχίσουν να το κάνουν με νόμιμο και πιστοποιημένο τρόπο, άρα και πιο κερδοφόρο αποτέλεσμα;
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας και λοιποί συνοδοιπόροι.
Τίποτα από όσα λέτε και κάνετε και από όσα σχεδιάζετε για το μέλλον δεν δικαιώνει το λόγο, το έργο και τους αγώνες του Θανάση Παντελόγλου.
Ο άνθρωπός μας ήταν επιστήμονας που έθεσε τις γνώσεις του στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών ενάντια στις συνέπειες που είχε για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων το εγκληματικό κυνήγι του κέρδους από τα βιομηχανικά μονοπώλια της περιοχής -και γι αυτό λοιδορήθηκε και πολεμήθηκε- ενώ εσείς αντιθέτως νομιμοποιείτε μετά από τόσα χρόνια αυτά τα εγκλήματα και κάνετε πράξη τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των βιομηχανικών μονοπωλίων στην περιοχή.
Μιλάμε για δύο διαφορετικές πολιτικές. Για δύο διαφορετικούς κόσμους.
Κύριοι βιομήχανοι και λοιποί συνοδοιπόροι.
Μη βιαστείτε να ευχαριστηθείτε για τις χάρες και τις εξυπηρετήσεις που σας κάνει το πολιτικό προσωπικό σας στο Δήμο και τη Περιφέρεια. Μη τολμήσετε να χαμογελάσετε ειρωνικά για τη χρήση του ονόματος του Θανάση Παντελόγλου που τόσο πολεμήσατε…
Σαν κι αυτόν έρχονται από κοντά δεκάδες και εκατοντάδες νέοι επιστήμονες που λειτουργώντας προς όφελος των εργατικών-λαϊκών αναγκών θα αποκαλύψουν στις επόμενες γενιές τα ψέματα και τα εγκλήματά σας.
Σαν τον αγώνα που έδωσαν οι κάτοικοι τα προηγούμενα χρόνια για να υπερασπιστούν τον τόπο τους θα έρθουν κι άλλοι. Πιο δυνατοί αγώνες και με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Αγώνες που θα βάλουν στο επίκεντρο την ουσία και τη κύρια αιτία της μόλυνσης που δεν είναι άλλη από το αχαλίνωτο κυνήγι του κέρδους από μία χούφτα ιδιοκτήτες εργοστασίων σε αντίθεση με τα συμφέροντα των χιλιάδων εργατών τους και των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.
Είμαστε βέβαιοι για αυτά!
Γι αυτό και δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα και σε κανέναν να προσπαθήσει να ντύσει έναν αντιλαϊκό-αντιπεριβαλλοντικό σχεδιασμό με το όνομα του αείμνηστου πατέρα και συζύγου μας.
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019
Οι υπογράφοντες
Αλόη Παντελόγλου
Τεύκρος Παντελόγλου
Ορέστης Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: