Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ - ΆΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΠΕΣΥΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΣΠΟΤ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΦΙΑΣΚΟ: ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται το προεκλογικό επίδομα που έδωσε στους συνταξιούχους και κυρίως η επικοινωνιακή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να το εμφανίσει ως τάχα «μόνιμη 13η σύνταξη».
Το γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν χθες στα ΑΤΜ των τραπεζών άγρια κουτσουρεμένες τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, έγινε θέμα στα περισσότερα δελτία ειδήσεων, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι.
Οι περισσότεροι συνταξιούχοι μάλιστα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και η κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί και μάλιστα με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία. 
Δηλαδή όχι μόνον με το 22%, αλλά και τον 6% φόρο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση υπέρ Υγείας. 
Και αυτό, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ. 
Ενδεικτικές είναι συγκεκριμένες,
καταγγελίες συνταξιούχων. • Γυναίκα συνταξιούχος με καθαρή σύνταξη 561 ευρώ είδε στο λογαριασμό της 323 ευρώ. 
Ανδρας συνταξιούχος που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως τάχα «13η σύνταξη» 249 ευρώ. 
• Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που έχει καθαρή μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ, είδε τελικά στο ΑΤΜ να μπαίνουν στο λογαριασμό του 279 ευρώ. • Γυναίκα συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 794 ευρώ, έλαβε ως τάχα «13η σύνταξη» 309 ευρώ Με απλά λόγια οι εν λόγω συνταξιούχοι είδαν να μπαίνει στο λογαριασμό τους πολύ λιγότερο ακόμη και από το 50% της σύνταξής τους που κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει στην εν λόγω κατηγορία Ακόμη πιο κουτσουρεμένη δόθηκε η τάχα «13η σύνταξη» σε όσους παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις. • Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 38 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει καθαρά στο χέρι 1135 ευρώ. Στο λογαριασμό του μπήκαν 301 ευρώ. • Γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη χηρείας 1151 ευρώ, είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό της 297 ευρώ Τα παραδείγματα εξηγούν προφανώς γιατί η περιβόητη «13η σύνταξη» εξόργισε όλους τους συνταξιούχους που μιλούν πια για εμπαιγμό και κοροιδία ενόψει των εκλογών μήπως και εξαγοραστεί η ψήφος τους. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση αντελήφθη τον κίνδυνο να στραφεί τελικά εναντίον της το προεκλογικό επίδομα και έδωσε εντολή στα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν άμεσα το σποτ με την ηθοποιό γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού. Είχε προηγηθεί η άμεση αντίδραση της ΝΔ η οποία λίγη ώρα μετά την πρώτη μετάδοση του επίμαχου διαφημιστικού «θύμισε» στην πρωταγωνίστρια γιαγιά με δικό της σποτ ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έχασαν τουλάχιστον 2065 ευρώ το χρόνο. Και αυτό γιατί το επίμαχο σποτ με την ενθουσιασμένη γιαγιά απέκρυπτε το γεγονός ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ, επιβλήθηκε φόρος 6% υπέρ Υγείας, αλλά και επιπλέον νέα χαράτσια στις συντάξεις που αγγίζουν το 38% λόγω των νόμου Κατρούγκαλου.
Δείτε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που... αποσύρθηκε:
Με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» βγήκε στον «αέρα» το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών. Ωστόσο, ήταν τελικά... άστοχο.


Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: