Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ (!)…

Σε νέα τροχιά δείχνει να μπαίνει η δράση παραβατικών ομάδων στην πόλη της Άμφισσας τις τελευταίες μέρες, μετά και τη νέα έξαρση διαρρήξεων που έλαβαν χώρα σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας, και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες.
Κι αν οι κλοπές και οι διαρρήξεις των τελευταίων μηνών ήταν στοχευμένες, ωστόσο από τα τελευταία δεδομένα που προκύπτουν με βάση όσα ανέφεραν στο fokidanews οι παθόντες, σχηματίζεται πλέον καθαρά η εικόνα ότι η επιχειρησιακή δράση των αγνώστων (;;) θυτών έχει πια περάσει σε άλλο, πιο οργανωμένο επίπεδο.
Και αν ως τώρα ο προβληματισμός, η οργή και η αγανάκτηση κατοίκων και επαγγελματιών της φωκικής πρωτεύουσας είχε ξεπεράσει κάθε επίπεδο ανοχής, πλέον οι εξελίξεις που πιθανόν να αποδεσμευθούν είναι ασύμμετρες και μη υπολογίσιμες!
Τις τελευταίες αυτές μέρες πιο συγκεκριμένα,
στόχος έγιναν τέσσερις επιχειρήσεις στην Άμφισσα, από τις οποίες όχι μόνο εκλαπησαν αυτοκίνητα και βαρύ υλικό, αλλά έγιναν και απολύτως οργανωμένα και μεθοδευμένα, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ.
Οι δράστες διέρρηξαν κατ αρχάς επιχείρηση καθαρισμού σε περιφερειακό σημείο της Άμφισσας, το οποίο έχει και στο παρελθόν πέσει θύμα κλοπών σε φυλασσόμενα χαλιά ιδιωτών και άλλα παρεμφερή αντικείμενα. Επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο μάρκας opel (photos), πέρα από τις λοιπές φθορές και τις κλοπές που προξένησαν, ωστόσο, το εγκατέλειψαν λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο της διάρρηξης, αφού πρώτα έσπασαν τζάμια και αφαίρεσαν αντικείμενα μέσα από αυτό.
Σε άλλη επιχείρηση, στόχος έγινε ηλεκτροτεχνείο αυτοκινήτων κοντά στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου. Αφού μπήκαν από την πίσω πλευρά, φρόντισαν να καταστρέψουν για ευνόητους λόγους την κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης, παραβίασαν το χοντρό λουκέτο και εισήλθαν ανενόχλητοι στο χώρο του συνεργείου και προσπάθησαν , μεταξύ άλλων φθορών, να κλέψουν αγροτικό αυτοκίνητο εντός αυτού, αφού πρώτα και αυτό το παραβίασαν προξενώντας σημαντικές φθορές. Το όχημα βρέθηκε σε άλλο σημείο και οδηγήθηκε προς επισκευή. 
Επιπλέον, εισέβαλαν σε αλουμινάδικο που εδρεύει εντός του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, από όπου “απαλλοτρίωσαν” ποσότητες αλουμινίου. Τέλος, έκλεψαν φορτηγό αυτοκίνητο από χώρο έξω από επιχείρηση εμπορίας προϊόντων μαναβικής στη Λ. Καραμανλή, λίγα μέτρα μακριά από το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: