Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..."


πανωλεθρίαμβος
Διαφημίζει ο ΑΝΤ1 το νέο πρόγραμμα και βάζει τα Νυκτερινά του Σοπέν και δείχνει αντί Μαγκρίτ και Βερμέερ τον Παπαδάκη και τη Μακρυπούλια. 
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΛΟΥΣ!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ! Η ...ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ


Στο κτήμα Κάμπος, το οποίο βρίσκεται κοντά στον Στύλο Αποκορώνου, κατέφτασε το βράδυ της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης, για το προγραμματισμένο δείπνο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε με αυτοκίνητο απευθείας στο κτήμα. Νωρίτερα, καλεσμένοι για το δείπνο έφταναν με μίνι μπας.

Το όχημα άφηνε τους καλεσμένους έξω από την είσοδο του κτήματος, ενώ εκεί υπήρχε και αστυνομική παρουσία με ομάδα της ΟΠΚΕ και φυσικά τα ΜΜΕ που εδώ και μέρες… κυνηγούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος, περιορίστηκε στο να δώσει μια σύντομη ευχή....


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

Η νέα κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη κεντροαριστερά έχει πολλές ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες αναταράξεις και ρήξεις. Τούτη τη φορά το ρήγμα παίρνει και άλλα χαρακτηριστικά, με πολύ πιο βαθύ ενδεχομένως ιδεολογικό πρόσημο…
Στην Ελλάδα η ριζοσπαστικοποίηση μεγάλων μαζών της κεντροαριστεράς έλαβε τέλος το καλοκαίρι του 2015 με την κωλοτούμπα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα. 
Η αντισυστημική (αντιμνημονιακή) πορεία της προηγούμενης πενταετίας αποτέλεσε όντως ένα ιστορικό φαινόμενο που έφερε στον αφρό το άλλοτε μικρό κόμμα διαμαρτυρίας και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Από το 2015 και μετά η εξουσία αποδείχθηκε (πώς άλλωστε…) πιο γλυκιά για την ηγεσία αλλά και για την εκλογική βάση μεγάλα τμήματα της οποίας εξάλλου με αυτά τα νάματα είχαν γαλουχηθεί από την δεκαετία του 1980 πριν «μεταναστεύσουν». Και μην ξεχνάμε τη συντριβή της πτέρυγας Λαφαζάνη όταν, σε εκείνες της συνθήκες, εμφανίστηκε (και με μεγάλη καθυστέρηση) φύλακας της κομματικής ορθοδοξίας.

Σε όλο αυτό διάστημα η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συστημικό κόμμα όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκε αλλά και αφομοιώθηκε, παρά την κατά καιρούς επαναστατική ρητορική. Γι’ αυτό και μετά την ταπεινωτική ήττα του 2023 και την παραίτηση του Τσίπρα, ο «ξενόφερτος» Κασσελάκης δεν δυσκολεύτηκε μέσα σε είκοσι ημέρες να τα σαρώσει όλα. Ταίριαζε απόλυτα στο νέο μοντέρνο και γκλαμουράτο μοντέλο εξουσίας…

Ακόμη και μετά το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ,

"ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΑΕΔ!" ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΣΟΚ ΠΟΥ "ΛΕΕΙ" ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...


Panagiotis Apostolopoulos Perros
Αυτή η ανάρτηση συμπυκνώνει το επίπεδο στελέχωσης του κράτους. Διευθύντρια ΟΑΕΔ νοικιάζει «near to see» σπίτι σε νησί (και μάλιστα πανάκριβα). Έχω κρύψει ονόματα και κρίσιμα στοιχεία για να μην την εκθέσω προσωπικά. Δεν αντέχω, την τρολάρω μιλώντας αγγλικά στυλ Γαρδέλης σε βιντεοκασέτα και μου απαντάει στα σοβαρά θεωρώντας ότι είμαι πελάτης.
Αυτή η «εργαζόμενη» γυναίκα, αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που δεν γνωρίζει ούτε αγγλικά ούτε διαθέτει βασικές κοινωνικές δεξιότητες, αυτός ο λειτουργικά αναλφάβητος άνθρωπος, διευθύνει τις εργασιακές σχέσεις νέων παιδιών και ενηλίκων που έχουν χρόνια εργασίας στην αγορά, με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, τεχνογνωσίες και γλώσσες. Αυτή η αξιαγάπητη κρατική υπάλληλος, έχει περάσει από αναρίθμητες αξιολογήσεις πολλών κυβερνήσεων (συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας κυβέρνησης της αριστείας) και κρίθηκε κατάλληλη για να διατηρεί τη θέση της.
Καταλαβαίνετε τώρα για ποιον ακριβώς λόγο τόσα χρόνια λέω ότι το κράτος δεν μπορεί να εξυγιανθεί παρά μόνο να μικρύνει;

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΠΟΛΑΚΗ! "ΝΑΙ, ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ..."

Σε νέα προαναγγελία υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε  ο Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο «Documento» της Κυριακής. Ο βουλευτής Χανίων απαντά χαρακτηριστικά στο ευθύ ερώτημα της εφημερίδας αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος ώστε να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογή ηγεσίας, απαντά ότι «οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα και στα Οργανα».
Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επαναλαμβάνει - σε σχέση με τη «βεντέτα» (όπως αναφέρει το Documento) που άνοιξε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη.... και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

Όπως είναι γνωστό, η επιρροή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα - και μάλιστα, από στελέχη που είχαν υποστηρίξει σθεναρά τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει θετική ψήφος από τα στελέχη των «87», δηλαδή εκείνους που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα.
Στις δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης επανέρχεται και στην κόντρα του με την Αθηνά Λινού για να επαναλάβει ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επέδειξε ανακλαστικά στις καταγγελίες του, ενώ προσθέτει ότι εφόσον δεν υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στη βουλευτή, θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Συμπληρώνει μάλιστα ότι ούτως ή άλλως, τα στοιχεία πρέπει να πάνε στο Ελεγκτικό συνέδριο και στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑ Υ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ

Κατά μία εκτίμηση, το ανθρώπινο χρωμόσωμα Υ έχει χάσει 1.393 από τα αρχικά του 1.438 γονίδια στη διάρκεια της ύπαρξης του και η γραμμική επέκταση αυτού δίνει απώλεια 1.393 γονιδίων σε 300 εκατομμύρια χρόνια που δίνει ρυθμό γεννητικής απώλειας 4,6 γονιδίων ανά ένα εκατομμύριο έτη
Η Ιμάν Κελίφ ξύπνησε τους βιολόγους που κρύβαμε όλοι μέσα μας. Οι επιστήμονες έχουν δει πως εκφυλίζεται το χρωμόσωμα που καθορίζει το αρσενικό βιολογικό φύλο.

Η συμμετοχή της Ιμάν Κελίφ στους αγώνες πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι γέμισε τα media και τα social media με αναφορές στα χρωμοσώματα, από ανθρώπους που ασχολήθηκαν τελευταία φορά με τη βιολογία στα σχολικά τους χρόνια -και από τότε έχουν περάσει δεκαετίες.

Η Αλγερινή αθλήτρια έγινε η φωτογραφία του cyberbullying σε παγκόσμια κλίμακα.

Ήλθε η άχαρη στιγμή να διαβάζουν πως το χρωμόσωμα που είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό του αρσενικού βιολογικού φύλου στα θηλαστικά (Υ) εκφυλίζεται και μπορεί να εξαφανιστεί στο μέλλον. Όχι στο άμεσο. Στο μακρινό.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας, εκτός και αν αναπτυχθεί ένα νέο γονίδιο φύλου. Κάτι που ενέχει κινδύνους. Όπως είναι τα πολλά διαφορετικά ανθρώπινα είδη, που θα διατηρούνται χωριστά από τα διαφορετικά συστήματα προσδιορισμού του φύλου τους.

Κοινώς, αν επιβιώσουμε ως είδος, θα ξεχάσουμε τα φύλα.

Τι είναι το χρωμόσωμα Υ

Το χρωμόσωμα Υ είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό του αρσενικού φύλου στα θηλαστικά, περιλαμβανομένων των ανθρώπων. Η παρουσία του καθορίζει το αρσενικό άτομο και η απουσία του το θηλυκό. Σε πολλά ζώα και στον άνθρωπο, περιέχει γονίδια που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των αρσενικών χαρακτηριστικών.

Ποιοι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση του χρωμοσώματος Υ

1. Μείωση Μεγέθους: Το χρωμόσωμα Υ έχει μειωθεί σημαντικά σε μέγεθος κατά την εξέλιξη των θηλαστικών. Στην πραγματικότητα, έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των γονιδίων του και σήμερα περιέχει λιγότερα γονίδια σε σχέση με το χρωμόσωμα Χ.

2. Mειωμένη Εξέλιξη του Είδους: Το χρωμόσωμα Υ δεν έχει πολλές ευκαιρίες για ανασυνδυασμό (διαδικασία ανταλλαγής γονιδίων κατά την αναπαραγωγή), κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή συσσώρευση μεταλλάξεων και ενδεχομένως σε προβλήματα στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, το χρωμόσωμα Υ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, επειδή βρίσκεται στους όρχεις σε κάθε γενιά. «Αυτό είναι ένα επικίνδυνο μέρος γιατί τα κύτταρα πρέπει να διαιρεθούν πολλές φορές για να δημιουργήσουν σπέρμα, επομένως οι μεταλλάξεις είναι πολύ πιο συχνές, εν αντιθέσει με την παραγωγή ωαρίων», έχουν γράψει ερευνητές σχετικής μελέτης στο Conversation.

Τι σημαίνει η εξαφάνιση του χρωμοσώματος Υ

Η θεωρία έχει αναπτυχθεί,

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ

Η πρώτη φάση του αφελληνισμού εξελίχθηκε επί των ημερών της τρόικας: τα αεροδρόμια εκχωρήθηκαν σε Γερμανούς, τα λιμάνια, πλην του Πειραιώς, σε συμμάχους Αμερικανούς, τα τρένα στους Ιταλούς, η ενέργεια σε Αυστραλούς, οι οπτικές ίνες του ίντερνετ σε Βρετανούς, το νερό στους Γάλλους. Το τελευταίο αποσοβήθηκε ευτυχώς λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μέχρι νεωτέρας.

Η δεύτερη φάση του αφελληνισμού εξελίσσεται και καθίσταται γενική συνείδηση τα τελευταία δύο χρόνια στα απλησίαστα για τους Έλληνες το καλοκαίρι νησιά του Αιγαίου. Οι τιμές της διαμονής σε μεσαία ξενοδοχεία, οι τιμές της εστίασης και οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας (οι οποίες θα αυξηθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια λόγω της υποχρέωσης που επέβαλε η Ε.Ε. για επενδύσεις αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στα πλοία) κατέστησαν απαγορευτική την επίσκεψή τους για τους Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπου Ferryhoper, μέσω του οποίου γίνονται κρατήσεις ακτοπλοΐας, πρωταθλητές των προτιμήσεων των Ελλήνων για το φετινό καλοκαίρι αναδεικνύονται η Τήνος και η Αίγινα, ενώ άλλα νησιά, που στο παρελθόν κρατούσαν τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας, είδαν ραγδαία πτώση στις τουριστικές εισπράξεις από Έλληνες.

Η τρίτη φάση του αφελληνισμού εξελίσσεται παράλληλα με τη διαμόρφωση αυτού του νέου τοπίου που φέρει τον γενικό τίτλο «Ελληνικά νησιά μόνο για ξένους, όχι για Έλληνες». Ή, αλλιώς, ξένος στον τόπο σου. Παραδίδονται σταδιακά και οι τοπικές οικονομίες των νησιών και άλλων περιοχών σε ξένους.

Στη Χαλκιδική, όπως συνειδητοποιήσαμε από το επεισόδιο που έγινε με πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar, δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις ελέγχονται πλέον από υπηκόους Βουλγαρίας. Στα νησιά του Αιγαίου οι μισές μαρίνες ελέγχονται αφανώς από Τούρκους. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου όπου απελευθερώθηκε η βίζα από την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του μέτρου,

Η “ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ” ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ

Του Γ.Γ.

«Είναι απίστευτο το πόσο καταπιεσμένος είναι στην Ελλάδα ο δεξιός. Πρέπει να κάνουμε όντως μία μάχη για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πλήρη ιδεολογική κυριαρχία, Θα τολμούσα να πω ιδεολογική ηγεμονία της λεγομένης Αριστεράς στην Ελλάδα. […]

Αν υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κοινωνία, αυτό οφείλεται στην πλήρη ιδεολογική τους επικράτηση στα Πανεπιστήμια. Και ο λόχος που δεν θέλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν είναι λόγος ανθρωπισμού. Είναι γιατί αν γίνουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα σπάσει αυτή η ιδεολογική τους ηγεμονία. Το ακαδημαϊκό κατεστημένο στην Ελλάδα δεν θέλει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια γιατί θα χάσει την ιδεολογική του ηγεμονία που είναι κατά βάση ανθελληνική. Ένας στους δέκα είναι πατριώτης στους καθηγητές. Οι υπόλοιποι εννέα ακούν Ελλάδα και βγάζουν σπυράκια.

Αυτά τα έχω ζήσει εγώ που στα λέω. Έχουμε να δώσουμε μία ιδεολογική μάχη και πρέπει να τη δώσουμε. Και πρέπει να έχουμε όπλα γι’ αυτή την ιδεολογική μάχη. Και τα βιβλία είναι όπλα στην ιδεολογική μάχη μας».

Αυτά έλεγε στο Τηλεάστυ, στις 21.4.2008 ο Αδωνις Γεωργιάδης πουλώντας την έντυπη σαβουροπραμάτεια του που υποτίθεται αυτά τα βιβλία είναι όπλα στην ιδεολογική μάχη μας

Εδώ και χρόνια και με την παραμικρή ευκαιρία που θα του προσφερθεί, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν, ο Αδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει μονότονα το ποίημά του για την “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς”. Mάλιστα σήμερα πρόσθεσε -σε συζήτηση που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό στον Σκάι-, ότι αυτή η “ιδεολογική ηγεμονία” φταίει που η Ελλάδα χρεοκόπησε και μπήκαμε στα μνημόνια

Καταντάει κουραστικό να ασχολούμαστε τόσο συχνά με ένα αστοιχείωτο, ανιστόρητο, πατριδοκάπηλο, ακροδεξιό άτομο, το οποίο λέει εξωφρενικά ψέματα με την συχνότητα που αναπνέει, αλλά δυστυχώς αυτός ο τύπος “αδιευκρίνιστα ποσά”,

ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ! ΓΙΟΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ONLYFANS ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ...

Σάλο προκάλεσε η απόφαση μιας μητέρας που είναι πορνοστάρ στο OnlyFans να ζητήσει από τον γιο της να τη βιντεοσκοπεί την ώρα που κάνει σεξ, με τον νεαρό εν τέλει να πιστεύει ότι απλά κάνει μια δουλειά, όπως όλες οι άλλες.
Ο 19χρονος Arthur έδωσε συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του, Andressa Urach, στο ισπανικό κανάλι «Programa Chupim», αναφέροντας ότι δεν βρίσκουν κάτι παράξενο σε αυτό που γίνεται. Ωστόσο, υποστήριξαν πως έρχονται σε αμήχανη θέση, όταν δέχονται αρνητική κριτική.

«Είναι απλώς μια δουλειά», είπε ο νεαρός, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, αναφέροντας πως η μητέρα του του ζήτησε να τη βιντεοσκοπεί. Μάλιστα, στην αρχή διαφώνησε με την ιδέα, αλλά οι αντιρρήσεις του κάμφθηκαν μετά το πρώτο γύρισμα.
Παρά την επιτυχημένη συνεργασία τους, όμως, αρκετοί χρήστες των social media δήλωσαν αηδιασμένοι με αυτά που άκουσαν.

«Περιμένετε ένα λεπτό, για να καταλάβω καλά», είπε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η μητέρα είναι πορνοστάρ και ο γιος, ο ίδιος της ο γιος που γέννησε, είναι αυτός που βιντεοσκοπεί τη μητέρα του; Σε τι έχει μετατραπεί ο κόσμος;». Ένας άλλος το χαρακτήρισε «αηδιαστικό» και «ντροπιαστικό», ενώ ένας τρίτος χρήστης υποστήριξε: «Η κοινωνία έχει χάσει τις αξίες, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά της. Έχουμε μητέρες που έχουν τα παιδιά τους, για να γυρίσουν σκηνές σεξ, λες και είναι φυσιολογικό…».

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ! ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΝ... ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παυλος Πολακης
ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ!!
Εμαθα πως θελεις λέει να μου κανεις μηνυση!!!(φωτο 1-2)
ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!
Μια συμβουλη: Πηγαινε βρες το Χατζηνικολαου που ηθελε να μου κανει κι αυτος μηνυση (για «να μου παρει ενα κοπάδι» οπως ελεγε) αλλα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!!
Δευτερο: Ξεκίνα το πακεταρισμα.Αυριο σουρχεται κι άλλο μπουγιουρντι που πρεπει να παρεμβει και σε σενα και στο Σπανο αυτεπαγγελτως ο Εισαγγελεας!!
Αντε καληνυχτα!
  

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ! ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ (ΚΛΕΙΣΤΟ) ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ...

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένουν να μιλούν για αναβάθμιση.
Ένα από τα τελευταία -χρονικά- τραγικά περιστατικά έρχεται από την Ανάβρα Μαγνησίας. Εκεί, την περασμένη Κυριακή, μια ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο. Επρόκειτο για τουρίστρια στην περιοχή, η οποία μετά από ανακοπή που υπέστη, δεν κατέστη δυνατό να δεχτεί ιατρική βοήθεια, διότι το ιατρείο ήταν κλειστό.
Νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στην εκδρομή προσπάθησαν να δώσουν στην ηλικιωμένη τις πρώτες βοήθειες, όμως η γυναίκα κατέληξε.

Οργή για τις ελλείψεις
Ο θάνατός της έχει προκαλέσει αναστάτωση και κυρίως οργή. Ο δήμος Αλμυρού, διά του αντιδημάρχου Γιάννη Τσαντούρη χτυπά καμπανάκι και με επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη, ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Ανάβρας.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του εκφράζει την οργή και την απογοήτευση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, καθώς «είναι προφανές ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».
Σημειωτέον ότι, όπως καταγγέλλει, από τον περασμένο Ιανουάριο που διορίστηκε γιατρός, έχει κάνει τρεις μόνο υπηρεσίες στο χωριό και έκτοτε το ιατρείο έχει κατεβάσει «ρολά», με την περιοχή να είναι υγειονομικά ακάλυπτη.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Τσαντούρης, αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο σε μία απομακρυσμένη περιοχή, 40 χιλιομέτρων από τον Αλμυρό, να μην υπάρχει σε καθημερινή βάση γιατρός, ο οποίος μάλιστα ενώ έχει διοριστεί και του έχει παρασχεθεί στέγη, δεν εμφανίζεται.
«Παρά το γεγονός ότι έχει διοριστεί ιατρός, έχει διατεθεί οικία για τη στέγασή του και ότι στο ιατρείο υπάρχει ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο γιατρός από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί μόνο τρεις φορές» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντούρης.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις συνεχείς εκκλήσεις που έχουν γίνει ο κ. Τσαντούρης σημειώνει ότι το ιατρείο λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει περισσότερο παρωδία παρά υπηρεσία προς τους πολίτες.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής της Ανάβρας. Με την επιστολή ζητούν την άμεση παρέμβαση του διοικητή της 5η ΥΠΕ για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος και την ομαλή λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ανάβρας.
Συγκεκριμένα,

«SILVER ALERT» ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Του Βασίλη Γαλούπη

Το κεντρικό ερώτημα που προκύπτει από τις συνεχείς αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για την προκλητική δράση της Τουρκίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι αν η Ελλάδα έχει, τελικά, υπουργό Εξωτερικών. Διότι τα τελευταία 24ωρα ο Γεραπετρίτης είναι άφαντος. Δεν έχει εμφανιστεί για να κάνει έστω μία δήλωση σχετικά με όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο. Με την αφωνία του υπηρετεί τον ρόλο του και τις θεσμικές αρμοδιότητές του;

Όμως, όσο κι αν προκαλεί εύλογα ερωτήματα η αόρατη στάση τού επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στα σημερινά γεγονότα, οι πραγματικές θέσεις του Γεραπετρίτη έχουν γίνει ξεκάθαρες και απόλυτα κατανοητές σε ανύποπτο χρόνο. Όταν δεν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, αλλά υπουργός Επικρατείας.

Στις 15 Οκτωβρίου 2020 ο Γεραπετρίτης αποκήρυσσε τα 12 ναυτικά μίλια. Κάτι που θυμούνται όλοι στην Ελλάδα, αλλά, βέβαια, και στην Τουρκία. Αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο εκείνο το διάστημα, δήλωνε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και, όταν λέμε εθνική κυριαρχία, εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα 6 ναυτικά μίλια».

Ήταν τόσο βέβαιος ο Γεραπετρίτης ότι γνώριζε για ποια ζητήματα μιλάει και πως εκείνη την ώρα υπερασπιζόταν λεβέντικα την εθνική γραμμή, που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ελλάδας για μονομερή επέκταση στα 12 μίλια ως «εύκολο λεονταρισμό».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις εντός Ελλάδας, όπως ήταν εύλογο, αλλά και πολλά χαμόγελα στον Ερντογάν, που έκτοτε σπεύδει να αξιοποιεί σε βάρος της χώρας μας τη συγκυρία.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Γεραπετρίτης είπε τότε εκείνο που πίστευε. Μετά τις αντιδράσεις υποχρεώθηκε σε επικοινωνιακή αναδίπλωση, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως υπουργός Εξωτερικών, το 2023. Δεν τόλμησε να επαναλάβει την ίδια θέση και δήλωσε,απλά για να ξεφύγει από την κριτική, πως «η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο, αποκλειστικό και μονομερές δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.».

Όμως, ο Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα αργότερα, με ακόμα μία συνέντευξή του, στον Σκάι, υπενθύμισε σε όλους πού ακριβώς στοχεύει η κυβέρνησή του. Έφτασε να χαρακτηρίζει «σχετική έννοια» τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και να δηλώνει: «Πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εκθέτει επανειλημμένα τα αφελή φληναφήματα του Μαξίμου περί «ήρεμων νερών στο Αιγαίο». Όμως, η στάση Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη παραμένει η ίδια και πλήρως ευθυγραμμισμένη, από την πρώτη μέρα της πενταετούς διακυβέρνησης.

Το γεγονός ότι Μητσοτάκης – Γεραπετρίτης έχουν από κοινού κωματώδη πολιτική αντίδραση απέναντι στα τουρκικά drones που επιχειρούν ανενόχλητα εντός των χωρικών μας υδάτων αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους για υποχωρητικότητα και αποποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος των 12 ν.μ.

Όσο τα μητσοτακικά ΜΜΕ ακολουθούν τον δρόμο της σιωπής που θέλει το Μαξίμου, μεταφέροντας αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, η Τουρκία κατακερματίζει την ελληνική κυριαρχία και ο Ερντογάν επιβάλλει διά των όπλων το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η ελληνική κυβέρνηση ανέχεται, ύποπτα, ο Ερντογάν να υφαρπάζει την ελληνική ΑΟΖ μεταξύ Κάσου και Κρήτης.

Στην αρχή του σίριαλ της Κάσου,

ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ… ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ

Ακόμα και… από τη μύγα ξύγκι προσπαθεί, κατά τη γνωστή παροιμία, να βγάλει η κυβέρνηση, την ώρα που «χαϊδεύει» απλώς τα υπερκέρδη και ευλογεί την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των αλυσίδων…

Το τελευταίο επίτευγμά της προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το χαράτσι που αποφάσισε να επιβάλει ακόμα και για τις απλές βαρκούλες στους ιδιοκτήτες τους!

Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανασύρει μια διάταξη νόμου του… 1975, περί «φόρου πλοίων β’ κατηγορίας», την οποία «κωδικοποίησε» σε δικό της, πρόσφατο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας με αυτό στα φορολογικά δίχτυα της τα ερασιτεχνικά σκάφη: Θέσπισε ετήσιο φόρο 100 ευρώ για τα μικρά σκάφη από 0 έως 7 μέτρα και 200 ευρώ γι’ αυτά που είναι έως 12 μέτρα, ακόμα κι αν δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους!

Εν ολίγοις, όποιος έχει μια ψαρότρατα ή ακόμα και μια απλή βάρκα, ως ερασιτέχνης αλιεύς, καλείται να βάλει και γι’ αυτό το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» που -παρά την προπαγάνδα της- αποτελούν τον οικονομικό εφιάλτη της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο φόρος έχει αναδρομική ισχύ από την περσινή χρονιά και, έτσι, αθροιστικά οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν 200 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Αλλά αυτό ίσως είναι το λιγότερο…

Οι ερασιτέχνες αλιείς, καταρχάς, αιφνιδιάστηκαν, διότι η ενεργοποίηση της διάταξης έγινε απότομα, δίχως καμία προηγούμενη ενημέρωση. Στη συνέχεια, εκπρόσωποί τους πήγαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, ζητώντας την ακύρωση του άδικου χαρατσιού. Εκείνος φέρεται ότι τους υποσχέθηκε πως «θα εξετάσει το αίτημα», δίνοντας σε πρώτη φάση παράταση για την υποβολή της δήλωσης έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Όμως, σε δεύτερη επικοινωνία, όπως καταγγέλλουν, ο κ. Δήμας τα γύρισε εντελώς, τους είπε ότι αποκλείεται να μην εφαρμοστεί το μέτρο και ότι «θα το ξαναδούμε από του χρόνου». Τουτέστιν, ποτέ…

Οι καταγεγραμμένοι ερασιτέχνες αλιείς υπολογίζονται γύρω στους 100.000. Στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι. Με βάση και αυτό το νούμερο,

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το «success story» της Κυβέρνησης των «αρίστων»: Οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!

Έρευνα του ΚΕΠΕ ήρθε να προσθέσει μια ακόμη αρνητική πρωτιά της χώρας μας υπό την «άριστη» διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Με… κάθε επισημότητα οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!

Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον ουραγόςφτωχοποιημένη και προσεχώς εξαθλιωμένη

Στην ανάλυση του Βλάση Μισσού στο τελευταίο τεύχος των «Οικονομικών Εξελίξεων» του ΚΕΠΕ, σημειώνεται μέσω στοιχείων ότι η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας, υπολογισμένης σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης.

«Στη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον ως η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ27, μετά τη Βουλγαρία, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μετρούμενο σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης (purchase power parity, PPP)», σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανάλυση του ΚΕΠΕ.

Ενώ προστίθεται: «Συγκριτικά με τις χώρες της ΕΕ27, η ελληνική οικονομία κατέχει πλέον την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας –για συντομία, ωρομισθίου2 – υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης».

Με απλά λόγια, οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι –πια- πιο φτωχοί από τους Βούλγαρους, καθώς η μισθολογική δυναμική μας… κατακρημνίστηκε.

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ζει το μύθο της, αλλά τον εφιάλτη της: Είναι τελευταία σε μισθούς, αλλά υπερπρωταθλήτρια στην ακρίβεια.

Όσο για τους εργαζόμενους και την εργασιακή «σκλαβιά» με απολαβές-ψίχουλα στην οποία έχουν οδηγηθεί, το ΚΕΠΕ σημειώνει:

«Η αύξηση των ωρών εργασίας φαίνεται ότι διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη μείωση του καταβαλλόμενου ωρομισθίου. Από το 2020, οπότε και καταγράφηκε καθίζηση των συνολικών ωρών εργασίας σε όλη την ΕΕ27 λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, έως και το 2023η μέση αύξηση των ωρών εργασίας ανά εργαζόμενο στην ΕΕ27 εκτιμάται σε 3,4%, έναντι 9,25% στην Ελλάδα – δηλαδή, τριπλάσια του μέσου όρου. Είναι ενδεικτικό ότι για το 2023, μεταξύ των χωρών της ΕΕ27, η Ελλάδα εμφανίζει τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση σε ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο».

Καταλήγοντας, η ανάλυση του ΚΕΠΕ αναφέρεται στο φαινόμενο «των εργαζόμενων φτωχών»,

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

«ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΕ,;» Η… ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΆΔΩΝΙ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν περίμενε ο Άδωνις την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Λέρου. Οι νησιώτες περίμεναν τον υπουργό  με «κοπλιμέντα» και γαλλικά για το  έργο του στην δημόσια Υγεία! 
Το τι άκουσε δεν λέγεται:
«ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;»
«Δεν ντρέπεσαι ρε φασίστα, δεν ντρέπεσαι;
Η ντροπή είσαι ρε, έχεις θράσος ρε, ξεφτίλα…
Ξεπουλητή, ξεπουλητάρι… δεν ντρέπεσαι ρε καραγκιόζη…
Γυφτοπρόξενε, κωλοτούμπα, ε κωλοτούμπα…
Εξω ρε, έξω… γελοίε, έχεις μούτρα και κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο…
Εχεις μάθει να κλείνεις νοσοκομεία, όχι να τα ανοίγεις, Ξεφτίλα… γιουσουφάκι του Καρατζαφέρη… \
Δώστε του ξύλο βρε…»
Δείτε το βίντεο