Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Η “ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ” ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ

Του Γ.Γ.

«Είναι απίστευτο το πόσο καταπιεσμένος είναι στην Ελλάδα ο δεξιός. Πρέπει να κάνουμε όντως μία μάχη για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πλήρη ιδεολογική κυριαρχία, Θα τολμούσα να πω ιδεολογική ηγεμονία της λεγομένης Αριστεράς στην Ελλάδα. […]

Αν υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κοινωνία, αυτό οφείλεται στην πλήρη ιδεολογική τους επικράτηση στα Πανεπιστήμια. Και ο λόχος που δεν θέλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν είναι λόγος ανθρωπισμού. Είναι γιατί αν γίνουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα σπάσει αυτή η ιδεολογική τους ηγεμονία. Το ακαδημαϊκό κατεστημένο στην Ελλάδα δεν θέλει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια γιατί θα χάσει την ιδεολογική του ηγεμονία που είναι κατά βάση ανθελληνική. Ένας στους δέκα είναι πατριώτης στους καθηγητές. Οι υπόλοιποι εννέα ακούν Ελλάδα και βγάζουν σπυράκια.

Αυτά τα έχω ζήσει εγώ που στα λέω. Έχουμε να δώσουμε μία ιδεολογική μάχη και πρέπει να τη δώσουμε. Και πρέπει να έχουμε όπλα γι’ αυτή την ιδεολογική μάχη. Και τα βιβλία είναι όπλα στην ιδεολογική μάχη μας».

Αυτά έλεγε στο Τηλεάστυ, στις 21.4.2008 ο Αδωνις Γεωργιάδης πουλώντας την έντυπη σαβουροπραμάτεια του που υποτίθεται αυτά τα βιβλία είναι όπλα στην ιδεολογική μάχη μας

Εδώ και χρόνια και με την παραμικρή ευκαιρία που θα του προσφερθεί, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν, ο Αδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει μονότονα το ποίημά του για την “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς”. Mάλιστα σήμερα πρόσθεσε -σε συζήτηση που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό στον Σκάι-, ότι αυτή η “ιδεολογική ηγεμονία” φταίει που η Ελλάδα χρεοκόπησε και μπήκαμε στα μνημόνια

Καταντάει κουραστικό να ασχολούμαστε τόσο συχνά με ένα αστοιχείωτο, ανιστόρητο, πατριδοκάπηλο, ακροδεξιό άτομο, το οποίο λέει εξωφρενικά ψέματα με την συχνότητα που αναπνέει, αλλά δυστυχώς αυτός ο τύπος “αδιευκρίνιστα ποσά”,

είναι πρωτοκλασάτος υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος, και οι αποφάσεις του καθορίζουν την καθημερινή μας ζωή.

Το ότι οι δεξιοί πολιτικάντηδες είναι αστοιχείωτοι, ανιστόρητοι και πατριδοκάπηλοι δεν αποτελεί είδηση

Αυτή η καραμέλα όμως περί “ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς”, κάποια στιγμή πρέπει να λιώσει.

Δεν θα χάσουμε τον χρόνο μας τώρα να μιλήσουμε αναλυτικά για το πώς δημιουργείται η λανθασμένη συνείδηση των μαζών, που έγραφε ο Μαρξ, πώς μανιπιουλάρονται, τα μυαλά των ανθρώπων όπως ανέλυε ο Αντόνιο Γκράμσι ή πώς επιτυγχάνεται η “κατασκευή υπηκόων”, όπως περιγράφει σε ένα καταπληκτικό δοκίμιο του ο Αυστριακός  συγγραφέας, Ράουτερ, Ε. Α.

Για να επιβάλεις “ιδεολογική ηγεμονία”, πρέπει να έχεις στην διάθεση σου τους μηχανισμούς που θα το κάνουν αυτό κατορθωτό. 

Κι αυτοί βρισκόταν πάντα κάτω απ’ τον απόλυτο έλεγχο της δεξιάς. Γι’ αυτό και η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα έχοντας διαχρονικά στα χέρια της Εκπαίδευση, ΜΜΕ, Θρησκεία κατόρθωσε να δεσπόζουν οι όποιες πολιτικές, ηθικές, και πολιτιστικές αντιλήψεις της. 

Αυτά σαν τηλεγραφική απάντηση στις γελοιότητες του τηλέμπορα ακροδεξιού υπουργού.

http://vathikokkino.gr/archives/158446

Δεν υπάρχουν σχόλια: