Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΜΕΤΑ ΤΟ 1965 ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ”

Να αναβιώνει στις μέρες μας και να ακούγεται δυναμικά το σύνθημα “Μητσοτάκη κάθαρμα”, μια κραυγή που ακουγόταν τον Ιούλη του 1965 όταν έκανε την γνωστή Αποστασία ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού, το λες και αξιοσημείωτο.

M’ αυτό το σύνθημα, ανάμεσα στα άλλα γιούχαραν τον Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην Πεντέλη, όπως βλέπουμε στα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με “αρμοδίους” για τους πληγέντες από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

“Πάρτε τώρα μέτρα αντιπυρικά, αλλιώς θα φτάσει Ομόνοια η φωτιά” «Πάρτε τώρα μέτρα αντιπυρετικά αλλιώς θα φτάσει Ομόνοια η φωτιά» «Κάθε χρόνο μια από τα ίδια γέμισε η ζωή μας αποκαΐδια» – «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» και «Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», ήταν μερικά από τα συνθήματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Αυγής που ακούστηκαν.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 στην σημερινή κινητοποίηση που έγινε από μαζικούς φορείς της βόρειας Αθήνας αποφασίστηκε συνέχιση του αγώνα για μέτρα προστασίας και αποζημιώσεις στο 100% στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: