Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Διεθνή κυκλώματα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους πάνω από την Ελλάδα και κερδίζουν ιλιγγιώδη ποσά, αρπάζοντας και τα τελευταία γραμμάρια χρυσού από τα χρεωκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.
Με τη συνδρομή των περίπου 10.000 νόμιμων και παράνομων ανταλλακτηρίων, τα κυκλώματα βγάζουν καθημερινά εκτός συνόρων 100-150 κιλά χρυσού. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Real», ο χρυσός καταλήγει μέσω του κυκλώματος σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία Λίβανο Κύπρο και Τουρκία.
Απίστευτα και καθημερινά είναι τα περιστατικά,
που διαδραματίζονται γύρω από τη «φάμπρικα» που άνοιξαν τα κυκλώματα των επιτήδειων σε βάρος των Ελλήνων που, χτυπημένοι από την κρίση, έβγαζαν στο σφυρί τα οικογενειακά τους κειμήλια. Πριν από λίγες ημέρες, σε αδήλωτη αποθήκη σε υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας το ΣΔΟΕ εντόπισε 35 κιλά κοσμήματα έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι δρόμοι του χρυσού συνήθως περνάνε μέσα από τη θάλασσα, όπως προκύπτει από τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα 16.040 χιλιόμετρα της ελληνικής ακτογραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: