Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

''ANAKΡΙΒΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ''...

...ΚΟΝΤΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ECONOMIST...
Απάντηση στο προχθεσινό δημοσίευμα του Economist με τίτλο: «Το αεροδρόμιο της Αθήνας-ένα ελληνικό νησί» δίνει με σημερινή του ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΛ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας ανακριβές και παραπλανητικό το δημοσίευμα... 
Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) επισημαίνει στην απάντησή του ότι «αποτελεί καινοτόμο συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (55%) και ιδιωτών μετόχων (45%) και είναι ένας,
από τους μεγαλύτερους μοχλούς απασχόλησης στην Ελλάδα: 15.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις περισσότερες από 300 επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, ενώ το σύνολο των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα από τη δραστηριότητα του αεροδρομίου, ανέρχεται σε 63.000 περίπου. Η συνολική συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ελληνική οικονομία αντιστοιχεί στο 2,14% του ΑΕΠ».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για τους ισχυρισμούς του συντάκτη για τους εγχώριους αερομεταφορείς και δίδεται η απάντηση ότι «η Aegean Airlines έχει ήδη αυξήσει τη δραστηριότητά της με 8 νέους προορισμούς κατά τη φετινή θερινή περίοδο».
Σε ότι αφορά τα σχόλια του συντάκτη σχετικά με τις υποδομές του αεροδρομίου η διοίκηση του ΔΑΑ απαντά πως είναι είναι παντελώς παραπλανητικά.
«Ενδεικτικά, στο αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε πρόσφατα σειρά έργων, με στόχο την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στους χώρους του αεροσταθμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από αυτά τα έργα, όπως, μεταξύ άλλων, ανακαινισμένες αίθουσες αναμονής και σημεία παροχής πληροφοριών, «νησίδες» πρόσβασης στο Internet, «ψηφιακοί βοηθοί» που παρέχουν πληροφορίες σε 24ωρη βάση, καθώς και δυναμική τεχνολογία “Time-to-Gate” για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επιβατών. Επιπλέον, σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιούμε σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο του συστήματος παρακολούθησης της ικανοποίησης των επιβατών από τις υποδομές και τις υπηρεσίες του αεροδρομίου (ετήσιο δείγμα 40.000 επιβατών), το επίπεδο ικανοποίησης είναι ιδιαίτερα υψηλό και εμφανίζει διαχρονικά ανοδική τάση».

Τέλος, η διοίκηση αναφέρεται εκτενώς στα βραβεία που έχει λάβει το ελληνικό αεροδρόμιο λέγοντας:
«Η επιτυχημένη πορεία του, από το ξεκίνημα και στα 12 χρόνια λειτουργίας του ως σήμερα, αντικατοπτρίζεται στα 36 βραβεία και διακρίσεις με τα οποία έχει τιμηθεί ο ΔΑΑ για όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Ενδεικτική είναι η διαχρονική αναγνώριση του αεροδρομίου από τις αεροπορικές εταιρείες, με 12 βραβεία & διακρίσεις αεροδρομιακού μάρκετινγκ (Routes Marketing Awards) σε 9 χρόνια, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ετήσιας διεθνούς συνάντησης αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. Η πιο πρόσφατη βράβευση του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε μόλις τον προηγούμενο Μάιο στα Routes Europe 2013 στη Βουδαπέστη, σε αναγνώριση της δυναμικής στρατηγικής μάρκετινγκ και της υποστήριξης του ΔΑΑ προς τους συνεργάτες του/αεροπορικές εταιρείες – ιδιαίτερα υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία».
Πηγή : protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: