Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

Στα σκαριά λύση για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες. Με ταχείς ρυθμούς επεξεργάζονται στο Μαξίμου λύση να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρόγραμμα προκειμένου “να φύγει το μαύρο” από τις οθόνες. Κατά τις πληροφορίες, θα πρόκειται για “προσωρινό” πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ.
Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο/επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Προκειμένου να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί η μετάδοση,
προσωρινού προγράμματος, η σκέψη είναι να υπογραφούν συμβάσεις έργου με τον απαιτούμενο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι με ποια νομική μορφή θα εκπέμψει, καθώς η μεν ΕΡΤ ΑΕ δεν υφίσταται, ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει ακόμη συσταθεί.

Το σχέδιο θα συζητηθεί στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Εάν εγκριθεί, εκτιμάται ότι η κυβερνητική κρίση θα εκτονωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές κινήσεις “ομαλής πορείας της κυβέρνησης συνεργασίας” με ανασχηματισμό και νέο μοντέλο λειτουργίας.

Γ. Στουρνάρας: Δεν γίνεται αλλαγή με την ΕΡΤ εν κινήσει

Σε άλλη γραμμή κύματος, πάντως, κινείται ο Γιάννης Στουρνάρας: «Αλλαγή με την ΕΡΤ εν κινήσει δεν μπορεί να γίνει», είπε στη Βουλή, απαντώντας στοβ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «η αλλαγή για προσωρινή διακοπή της ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν από εμάς» και πως η απόφαση «δεν ήταν εύκολη».
Επέμεινε ωστόσο στο αναγκαίο αυτής της επιλογής, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαίο και θαρραλέο βήμα ώστε να συσταθεί και να λειτουργήσει ένας νέος δημόσιος φορέας για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο στο πλαίσιο της διαφάνειας και του εξορθολογισμού του κόστους».

Φ. Κουβέλης: Η αναγκαία αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά το τέλος της σχεδόν εξάωρης κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσθεσε δε ότι «η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο όλα τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συζήτησαν εκτενώς όλες τις πολιτικές παραμέτρους και τα πολιτικά σενάρια που ενδέχεται να προκύψουν και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επιβεβαιωθεί ο τρικομματικός της χαρακτήρας και η λειτουργία της.
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές θα έχει την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής», κατέληξε.

Η σχετική εισήγηση του κ. Κουβέλη εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ από ορισμένα στελέχη, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους, τέθηκε και θέμα αλλαγής του προσώπου του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: