Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΙΤΕΑ : ΕΦΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σ΄ΑΥΤΗΝ (ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Παγκόσμια πρωτοτυπία για πολιτισμένη χώρα είναι αυτά που συμβαίνουν στη παραλία της Ιτέας.
Καταστηματάρχες  μαγαζιών εστίασης, κάνουν  ότι θέλει ο καθένας, στήνοντας άναρχα τα μαγαζιά τους σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο  σύμφωνα με αυτό που βολεύει τον καθέναν,  χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές , αγνοώντας νόμους και πολίτες .
 Έφτασαν όμως  στο αποκορύφωμα να φράξουν κυριολεκτικά την παραλία με αυτοσχέδιες ζαρντινιέρες και πυκνά φυτά- δένδρα, και απέκλεισαν – απαγόρευσαν την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο που είναι δίπλα στην θάλασσα.
Εκτός από παράνομα , μιας και δεν είναι ιδιοκτησία  τους που κληρονόμησαν από τον παππού τους,  το θέαμα   είναι αντιαισθητικό και  θυμίζει παράγκες παζαριού.
Ποιος του έδωσε το δικαίωμα  να μας απαγορεύουν,
να περνάμε  από δημόσιο χώρο και με τίνος την ανοχή συνεχίζουν να φράζουν και μάλιστα να το θεωρούν και κεκτημένο?  
Νόμοι υπάρχουν,  Υπηρεσίες να τους εφαρμόσουν  υπάρχουν?

 Η κτηματική Υπηρεσία, μετά από καταγγελία έκανε αυτοψία σε ένα κατάστημα και βεβαίωσε τις παραβάσεις. Η παρανομία όμως αυτή αφορά και άλλα καταστήματα για τα οποία πρέπει να κάνει το ίδιο και για λόγους ισότητας, έκτος από το καθήκον που είναι υποχρεωμένοι να πράττουν, διαφορετικά υπάρχει και η παράβαση καθήκοντος, που από τον νομό συνεπάγεται απόλυση.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ





16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΦΕ ? ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ , ΜΕ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΟΥΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΤΣΙΚΕΣ, ΚΟΥΝΕΛΙΑ κ.λ.π. ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ! ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΑΝ ΜΙΑ ΣΤΑΝΗ Ε ΚΑΙ ? ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΦΕΒΕΙ ? ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΝΟΜΟ , ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ? Η ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ??? ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΛΗΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΞΥΛΩΣΕΙ ΟΛΑ !!! ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΙΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ???

Ανώνυμος είπε...

πολυ γρηγορα μαθατε τους νομους για την απολυση υπαλληλων..
αντε ρε, γιναμε ολοι σε μια νυχτα στρατοδικες..και ξεσπαμε παντα και για ολα στον δημοσιο υπαλληλο..

Ανώνυμος είπε...

Παράβαση καθήκοντος.
Παράβαση καθήκοντος. Στοιχεία του εγκλήματος. Ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ειδικότερα όσον αφορά τα αποδεικτικά μέσα. Αναίρεση λόγω εσφαλμένης εφαρμογής ή ερμηνείας ουσιαστικής ποινικής διάταξης.
- Κατά το άρθρο 259 του ΠΚ, υπάλληλος, που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη. Από τη διάταξη αυτή, που σκοπό έχει την προστασία του γενικότερου συμφέροντος της ομαλής και απρόσκοπτης διεξαγωγής της υπηρεσίας, προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος, αυτουργός του οποίου μπορεί να είναι μόνον υπάλληλος κατά την έννοια των άρθρων 13 στοιχ. α' και 263Α' του ίδιου Κώδικα, απαιτούνται: α)παράβαση, όχι απλού υπαλληλικού καθήκοντος, αλλά καθήκοντος της υπηρεσίας του υπαλλήλου, το οποίο καθορίζεται από το νόμο ή τη διοικητική πράξη ή τις ιδιαίτερες οδηγίες της προϊσταμένης αρχής ή ενυπάρχει στη φύση της υπηρεσίας, β)η παράβαση αυτή να γίνει από πρόθεση, ήτοι ο υπαίτιος να γνωρίζει ότι ενεργώντας παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του, και να θέλει να παραβεί αυτά και γ)ο υπαίτιος να ενεργεί με σκοπό, είτε να ωφελήσει παράνομα τον εαυτό του ή άλλον είτε να βλάψει το κράτος ή άλλον χωρίς να απαιτείται και η επίτευξη του εν λόγω σκοπού.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 01.28 ΑΝ ο υπαλληλος δεν κανει την δουλεια του και δεν εφαρμοζει τον νομο κατα γραμμα οπως οφειλει , τοτε δυο τεινα συμβαινουν: 1. η τα περνει ,2. η για προσωπικους του λογους καλυπτει τον παραβατη {συγγενεια φιλια κ.λ.π.]. Κατα τα υπολοιπα δεν ειπε κανενας να διωχθει ο δημοσιος υπαλληλος που κανει την δουλεια του απλα οι ανωτεροι θα πρεπει να επισυμανουν σ αυτους που δεν εφαρμοζουν τους νομους , ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

οποιοσ κανει μια καταγκελεια πρεπει να υπογραφει αυτο που κανει, μονο οι δοσηλογει και οι προδοτες στην κατοχη κρυβοντουσαν ...........
γατακια ....
αν θελετε να κατηγορητε καποιον να το κανεται αλλα με ενα ονομα............
κοτες..........

Ανώνυμος είπε...

karteria eiste gia to poutso

Ανώνυμος είπε...

εσυ παντως, που πρωι-πρωι αντεγραψες τον υπαλληλικο κωδικα και εκανες αμεσως παρακατω το σχολιο, να εισαι σιγουρος-κρινοντας απο τα ορθογραφικα λαθη που εκανες μεσα σε μια αραδα- οτι δεν κανεις ουτε για απλος γραφιας στο δημοσιο...αντε το πολυ-πολυ για κλητηρας.
και θα πρεπει να ξερεις οτι κανενας υπαλληλος σε τετοια θεματα δεν κανει του κεφαλιου του. και οι ανωτεροι σε τετοιες περιπτωσεις ειναι παντα πολιτικα προσωπα.αυτα που εσεις ψηφιζετε..

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ !!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ! ΠΙΑΣΤΕ Ο ΚΑΘ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΤΕ ΤΟ , ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΝΑΠΑΡΑΛΙΑ !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΛΕΓΕ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ??? ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΡΓΕΙΑ ???

Ανώνυμος είπε...

eiste oloi asxetoi!!!me to paramikro ftaiei to dimosio!!travate na mathete prwta eseis tous nomous k meta na milate!!katarxas auto pou ekane to mostra den einai paranomo giati metakinounte oi zartinieres katalavate?????k etsi den mporei na tou kanei kaneis tpt!!ante amesws na kathgoroume to limeniko k genika to dimosio

Ανώνυμος είπε...

Ενας βασικος λογος που η Ιτεα(συγκρινοντας την με τις υπολοιπες πολεις-χωρια της περιοχης μας,ειναι πολος ελξης εγχωριων τουριστων το χρωσταει και στους επαγγελματιες της..
Ειναι βασικο λοιπον να ξερουμε τι φελουμε για την Ιτεα μας...
Ζωντανη πολη η πολη για λιγους κακοπροαιρέτους που τους πειραζει το παραμικρο που γινεται....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που έγραψες το σχόλιο των 7:00 είσαι καταστηματάρχης και δεν επιτελείς κοινωνικό έργο αλλά κοιτάς πως θα κονομήσεις και δεν υπολογίζεις τίποτα μπροστά σε αυτό, κλείνοντας τα περάσματα για τους πεζούς επισκέπτες που θέλουν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα και δυσφημείς τη πόλη που την έχετε κάνει σαν περιφραγμένο μαντρί.
Άσε λοιπόν το ενδιαφέρον σου για την Ιτέα την οποία δεν υπολόγιζες ούτε αγαπούσες πριν ανοίξεις μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΡΤΕΡΙΑ..! ΠΡΗΞΤΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς όλοι που ασχολείστε με τα μαγαζιά και το τι φτιάχνει το καθένα και ενοχλείστε με αυτό γιατί δεν ασχολείστε με άλλα σοβαρότερα προβλήματα που υποβιβάζουν την Ιτέα?Μιλάτε για στάνη και δεν ασχολείστε με τον βιολογικό που ξεβράζει τα απόβλητα στην θάλασσα.Σας αρέσει να περπατάτε δίπλα στην θάλασσα και να τα βλέπετε να επιπλέουν και να τα μυρίζετε. Να κάθεστε να πίνετε τον καφέ σας και δίπλα σας να είναι οι κάδοι των απορριμάτων. Θα έπρεπε όλοι εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια των μαγαζιών που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον για να προσελκύσουν κόσμο και να αναδειχτεί η ομορφιά της Ιτέας και όχι να τα κατακρίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ενοχλειται απο τις κατασκευες να κατσει στο σπιτι του με τις στρουθοκαμηλους, με τα προβατακια του και τις κατσικες του. Εκει να το πιει τον καφε του αλλιως αν εχει λεφτα να παει στο εξωτερικο

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμος ειπε...οτι να ναι...διχως να γνωριζει,διχως να φροντισει να μαθει τουλαχιστον τα βασικα...σε πολλες πολεις τις χωρας μας,που σιγουρα εχετε βρεθει,υπαρχουν προδιαγραφες εγγεκριμενες απο τα αρμοδια υπουργεια και καθολα νομιμες,με αποτελεσμα την ομοιογενεια κατα μηκος της παραλιας και συνεπως την ομορφια της,που ολοι τελικα θαυμαζουμε...γιατι αραγε δεν δημοσιευεται και μια τετοια φωτο?σας τελειωσε το φλας,μηπως?οπως καθε φορα που ο αγωγος βιολογικου αδειαζει τα λυματα στη θαλασσα..??καθε φορα που τα αδεσποτα τραβουν σακουλες απ τους καδους στην παραλιακη,για να τραφουν..??καθε φορα που οι εκφρασεις μας απο την εντονη δυσοσμια ειναι χαρακτηριστικες..??καθε φορα που σε μια μπορα,πνιγομαστε λογω ακαθαριστων φρεατιων..??και ποσα ακομα...!απλα,αναρωτιεμαι..θελουμε καθαρη και ομορφη πολη..?θελουμε ο καθρεπτης της να ναι η παραλια μας..?εγω παντως,ναι..!και ας ανηκω στη μεριδα με τους 'ελαχιστους'..και το θεμα δεν ειναι οικονομικο,οπως ειπωθηκε,αλλα ομορφιας και ασφαλειας των πολιτων...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ !!!