Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΕΝΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΛΟΓΩ "ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ"

Όταν η αλεπού βγαίνει στο παζάρι για να πουλήσει την πραμάτεια της φροντίζει πάντα να φοράει τα καλά της.
Όταν ο λύκος αποφασίζει να φάει την κοκκινοσκουφίτσα τότε ντύνεται ακόμα και άρρωστη γιαγιάκα.
Το λένε άλλωστε όλοι, ότι οι "δύσκολες συνθήκες απαιτούν δύσκολες αποφάσεις".
O Καπιταλισμός φυσικά  θέλει να αποφύγει να δείξει το σκληρό κι απάνθρωπο πρόσωπό του, ακριβώς όπως κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την καταστολή γιατί τότε κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο,  αφού μετά όλοι θα ξέρουν ότι τα περί δημοκρατίας παραμύθια ήταν μόνο παραμύθια. Όμως όταν κινδυνεύσει η εξουσία του τότε,

δε διστάζει καθόλου.

Λενε ότι οι ΗΠΑ και η Αγγλία πολέμησαν στον πόλεμο το φασισμό.Είναι βέβαιο ότι έτσι έγινε;


Αν ήθελαν να τον πολεμήσουν πραγματικά δεν θα τον άφηναν καθόλου να αναπτυχθεί και να δυναμώσει.Δεν θα άφηναν τη Γερμανία να δημιουργήσει καν στρατό αφού έτσι έλεγαν και οι υπογραμμένες συνθήκες μετά τον 1ο πόλεμο.Γιατί άραγε δεν το έκαναν; Μήπως γιατί ήταν συμφωνημένο κι αναμενόμενο ότι ο Χίτλερ θα χτυπούσε τη Σοβ. Ένωση;

Παρέλαση του Kόκκινου Μετώπου Rotfront(RFB).

Μπροστά ο ΓΓ του ΚΚΓ Ερνστ Τέλμαν

Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν τον εμπόδισαν αλλά με τις πλάτες της σοσιαλδημοκρατίας, που κατα τα άλλα ούρλιαζε εναντίον του φασισμού, και υπό την καθοδήγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών (Κρούπς κλπ) του παρέδωσαν πραξικοπηματικά την εξουσία, στις 31 Ιανουαρίου του 1933, ακριβώς τη στιγμή που έδειξε το πρώτο σημάδι αποδυνάμωσής του, μετά από συνεχή ανοδικά αποτελέσματα από το 1928, στις εκλογές του 1932 και την ταυτόχρονη σημαντική άνοδο του ΚΚΓ! Μετά ακολούθησαν οι εκλογές βίας και νοθείας του '33 μετά την προβοκάτσια με το κάψιμο του Ράιχσταιγ όπου ο Χίτλερ "θριάμβευσε" και άρχισε η έφοδος.



Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος φυσικά δεν είναι αυτό που λέει η επίσημη ιστορία, που σε λίγο είναι έτοιμη ακόμη και να τον φορτώσει στο Στάλιν(!).Από τις περίπου 200 μεραρχίες του Γερμανικού στρατού από 160-180 πολεμούσαν διαρκώς στο ανατολικό μέτωπο τον κόκκινο στρατό. Και μόνο το γεγονός ότι το 2ο μέτωπο στην Ευρώπη, πόυ ζητούσαν οι Σοβιετικοί από την αρχή, άνοιξε μετά την ολοκληρωτική ήττα των Γερμανών στο Ανατολικό μέτωπο κι όταν είχε πια αρχίσει η επέλαση του κόκκινου στρατού, λέει πολλά.




Ο πόλεμος αυτός ήταν άλλη μια προσπάθεια του καπιταλισμού να επιτεθεί και να εξαλείψει την εργατική εξουσία της Σ.Ε. που ένοιωθε να τον απειλεί ενώ η παγκόσμια κρίση μαινόταν παντού εκτός από τη Σ.Ε. Και συγχρόνως φυσικά να λύσει και τα δικά του άλυτα με άλλους τρόπους προβλήματα.




Ηταν άλλη μια φορά όπου ο καπιταλισμός πέταξε το ανθρώπινο προσωπείο του κι έβαλε το χακί για να σκοτώσει προκειμένου να σωθεί.Το ίδιο είχε κάνει πριν στην Ισπανία και μάλιστα ολοφάνερα με το Φράνκο, το Μουσολίνι, το Χίτλερ να εκτελούν την Ισπανική δημοκρατία και τΙς "ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΕΣ" της Γαλλίας, της Αγγλίας κλπ. να παρακολουθούν αδιάφορα με "ενδιαφέρον".




Οι ΗΠΑ και η Αγγλία μπήκαν φυσικά στον πόλεμο,αλλά όχι για να πολεμήσουν το φασισμό, αλλά γιατί είδαν ότι κινδύνευε και ο δικός τους καπιταλισμός, οι δικές τους άρχουσες τάξεις από την αδηφαγία του Χιτλερισμού και του πανίσχυρου στρατού του που οι ίδιοι όμως είχαν βοηθήσει να δημιουργηθεί.




Ο φασισμός είναι με λίγα λόγια ένα κεφάλαιο του καπιταλισμού, ένα "πρόγραμμα σωτηρίας" που ενεργοποιείται όταν οι συνθήκες γίνονται επικίνδυνες.




Φασισμός= Καπιταλισμός που παίρνει το όπλο του και βγαίνει για φόνο χωρίς να προλάβει να βάλει το μέικ άπ του που είχαν όλοι συνηθίσει. Γι αυτό και δεν αναγνωρίζεται εύκολα.




Οταν ακούμε λοιπόν "πρόγραμμα σωτηρίας" και "έκτακτες συνθηκες" να ξέρουμε καλά πως βρωμάει φασισμό και δυστυχώς και πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: