Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

...ΕΚΤΑΚΤΟ...ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...

Εκτός από πολιτικές διαστάσεις, η υπόθεση της ΕΡΤ, λαμβάνει και ποινικές, αφού σήμερα εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών επιστολή προς την αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς, κυρία Ελένη Ράικου, με την οποία ζητείται η διερεύνηση ...
της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων υπηρεσιών. 
Η κίνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έρχεται προς ενίσχυση των όσων είχε καταγγείλει,
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου - την ημέρα που είχε αναγγείλει το κλείσιμο της ΕΡΤ - περι κακοδιαχείρησης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 


Σίμος Κεδίκογλου: Η σημερινή ΕΡΤ είχε εξελιχθεί σε σκάνδαλο

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κεδίκογλου είχε δηλώσει ότι: «Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα…», ενώ αναφερόμενος στο κόστος λειτουργίας της ραδιοτηλεόρασης τόνισε:
«Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι». 
Η φράση κλειδί που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ΕΡΤ ήταν πως: «Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς». 

Αναφερόμενος μάλιστα στην περιουσία της ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου τόνισε το ζήτημα της ανεκμετάλλευτης  περιουσίας αλλά και το ζήτημα της αδιαφάνειας: 
«Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!»

Στη συνέχεια περιέγραψε με απόλυτη ειλικρίνια το καθεστώς των υπερωριών αλλά και στις εξωτερικές παραγωγές που με υπερτιμολογίσεις κατασπαταλούσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού:
«Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα. Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: