Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΡΟΜΑ ΠΟΥ «ΑΡΠΑΞΑΝ» ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ"ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ"

Τις φωτογραφίες του 39χρονου Χρήστου Σαλή και της 40χρονης Ελευθερίας Δημοπούλου έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα
Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ημεδαπών Ρομά, στην οικία των οποίων, σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας, βρέθηκε η μικρή «Μαρία», η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και απασχολεί και τα διεθνή ΜΜΕ.
Πρόκειται για τους:
-Σαλή Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

-Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σάλη Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα. 
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των δυο Ρομά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ,
«η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων».
«Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έχουν ζητήσει εξέταση DNA για να δουν αν είναι το δικό τους εξαφανισμένο παιδί
Ιάκωβος Τρικαλίδης και η σύζυγος του Βέρα Τρικαλίδου, οι οποίοι είχαν χάσει το νεογέννητο παιδί τους το 2009, ζήτησαν να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να διαπιστώσουν κατά πόσον η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους, καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά.
Να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης εξαφάνισης του παιδιού τους, καθώς πιστεύουν ότι έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας βρεφών, ζητά ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης Dna που έδειξε ότι η μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων δεν είναι δικό τους παιδί.
H εξέταση DNA έγινε και παρότι βγήκε αρνητική, το ζευγάρι εμφανίστηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.
Το ζευγάρι καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφή της σωρού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο.

Την ίδια στιγμή δείγματα DNA γονέων από τουλάχιστον επτά χώρες έχουν αποσταλεί στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, με γονείς που ζητούν να μάθουν αν η μικρή Μαρία είναι δικό τους παιδί

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΟΙΟΙ ΡΟΜΑ Κ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ,ΓΥΦΤΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΑΜΑΤΙΣ Κ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΓΚΕΙ Κ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.