Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕ ΝΔ: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ»

Νέα αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου - ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Τι λέει για το Μνημόνιο, τα στοιχεία του ελλείμματος και το «λεφτά υπάρχουν».
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για «φούσκωμα» του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με τον πρώην πρωθυπουργό να ζητά εξεταστική για το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του συνεργάτη του, Γιώργου Ελενόπουλου, αναφέρεται σε δηλώσεις 11 βουλευτών της ΝΔ που ζητούν εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, λέγοντας:
«Γιατί το δηλώνουν απλώς,
και δεν το απαιτούν από την ηγεσία του κόμματος τους και της κυβέρνησης; Γιατί δεν το πράττουν; Προς τι η …απειλή; Και ποιον νομίζουν ότι ''απειλούν'';
Εδώ, ισχύει και με το παραπάνω, το γνωστό: ''φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''. Ας το πούμε, λοιπόν, καθαρά. Να ζητήσουν τώρα, σήμερα, όχι αύριο, εξεταστική επιτροπή.
Μόνον που, πριν καταθέσουν και επισήμως την πρότασή τους, ας περάσουν από ένα γραφείο που βρίσκεται στην περιοχή της Πλατείας Μαβίλη, να πάρουν την συγκατάθεση του ενοίκου του. Θα τους είναι χρήσιμη – για να μην εκτεθούν», τονίζει ο κ. Ελενόπουλος, αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή.
«Λεφτά υπήρχαν, αλλά τα έφαγε η κυβέρνηση της ΝΔ»
«Λεφτά υπήρχαν -ακόμη και σήμερα υπάρχουν- αλλά τα σπατάλησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στις σκοτεινές διαδρομές που συνδέει το πελατειακό κράτος»
Στη συνέχεια, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζει και τη φράση «λεφτά υπάρχουν» που χρησιμοποίησε η Σοφία Βούλτεψη για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την δήλωση της όσον αφορά την «μικρή ΔΕΗ» πως «η ΝΔ το 2011 ήταν αντιπολίτευση και μπορεί να έλεγε ό,τι ήθελε». Ο κ. Ελενόπουλος, επιτίθεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο, λέγοντας:
«Για το ''λεφτά υπάρχουν'', η κ. Βούλτεψη, γνωρίζει την αλήθεια για αυτήν την φράση και γνωρίζει ότι καταφεύγει σε ένα ατόπημα, αλλά το πράττει συνειδητά.
Το ''λεφτά υπάρχουν'' συνοδευόταν σε κάθε ομιλία από παράλληλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων, δημοκρατικών και προοδευτικών, προκειμένου, να περιοριστεί η σπατάλη, η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και τελικά, η πελατειακή επιλογή προτεραιοτήτων.
Δηλαδή, τα χρήματα του Ελληνικού λαού να οδηγηθούν σε πολιτικές υπέρ των πολιτών και όχι των παρασιτικών συμφερόντων. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε με τη μοναδική γλώσσα που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Ναι, λεφτά υπήρχαν – ακόμη και σήμερα υπάρχουν – αλλά τα σπατάλησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στις σκοτεινές διαδρομές που συνδέει το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα. Πελατειακό κράτος που υπηρέτησε όσο καμιά άλλη κυβέρνηση καλυπτόμενη πίσω από τις φτηνές περί ''νταβατζήδων'' διαρροές.
Οσο οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού επιμένουν στην απαράδεκτη συμπεριφορά τους, θα είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίζουμε τα εγκλήματά τους», λέει ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
«Κάποιοι μας έλεγαν για Ζάππεια και ισοδύναμα...»
Παράλληλα, ο Γιώργος Ελενόπουλος επιτίθεται στη ΝΔ όσον αφορά την αντιμνημονιακή της γραμμή όσο ήταν στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Υπενθυμίζουμε τα λόγια πίσω από τα οποία κάποιοι έκρυβαν επί περισσότερο από δύο χρόνια την απουσία τους από την εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, παρά το ότι στη συνέχεια αναγκάστηκαν να το πράξουν, αλλά με όρους πολύ πιο επώδυνους για τους Έλληνες – λόγια που σήμερα ηχούν ως παρωδία: ''επαναδιαπραγμάτευση'' – ''Ζάππεια'' – ''18 δις Ευρώ ισοδύναμα μέτρα''».
Τέλος, ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται και στα στατιστικά στοιχέια της οικονομίας το 2009, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή πως έκανε λόγο για έλλειμμα 6%, το οποίο εν τέλει ήταν 15,6%.

Διαβάστε εδώ το κείμενο του Γιώργου Ελενόπουλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ, ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΝΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΑΛΑΝΕ ΕΝΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ).
ΟΟΟΥΣΤ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!!
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ !!!!