Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΦΟΙ: ΌΠΟΥ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

Η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις μνήμης για την 100στη επέτειο από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς από 4 έως και 6 Ιουλίου 2014.

Το Σάββατο, 5 Ιουλίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, η Υφυπουργός παρακολούθησε την μουσική παράσταση ΟΠΟΥ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ, που οργάνωσε το Ε.Π.Κε.Δ. με την υποστήριξη της Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Την Υφυπουργό υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δελφών,
Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ.
Στον μοναδικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου ερμήνευσαν τραγούδια και μελωδίες από τα καμπαρέ της Γερμανίας και της Γαλλίας, την Αμερική των κινηματογραφικών μιούζικαλ και του μουσικού θεάτρου καθώς και τραγούδια του Αττίκ, του Γιαννίδη και του Σακελλαρίδη.

Το προηγούμενο βράδυ (Παρασκευή 4 Ιουλίου) στο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ πραγματοποιήθηκε συναυλία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας της Κέρκυρας (Παλαιάς Φιλαρμονικής) υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη.
Το θέατρο πλημμύρισε από τον ΗΧΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ της Παλαιάς Φιλαρμονικής με σολίστ τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη.
Την Κυριακή 6 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμποσίου «1914-1924 : τα χρόνια των ανατροπών. Ευρώπη και Ελλάδα» με τη Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «ο κόσμος του Μεσοπολέμου : Ιδεολογικά ρεύματα, Τέχνη & Πνευματική ζωή» , με βασικούς ομιλητές τους Θάνο Βερέμη, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και Λητώ Ιωακειμίδου και συντονιστές τους Θάνο Μαρκόπουλο, Διευθυντή Ε.Π.Κε.Δ. και Ευάνθη Χατζηβασιλείου.


www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: