Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Το γάντι πέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα στελέχη του ΠΑΣΟκ που τον αμφισβητούν λέγοντας ότι η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι γελοία ενώ τόνισε ότι είναι βαθιά προσβλητική για το πρόσωπό του, για τη διαδρομή του, τις δύσκολες επιλογές που, όπως είπε, έχει κάνει και το κόστος που έχει αναλάβει [thetoc]...
Απάντηση σε Μωραϊτη και Δατσέρη
Μιλώντας στην συντονιστική επιτροπή της ΕΛΙΑΣ η οποία συνεδρίασε προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ο κ. Βενιζέλος απέστειλε μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον αμφισβητούν και θέτουν θέμα ηγεσίας του κόμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Βενιζέλος,
απάντησε τόσο στο πρόσφατο άρθρο του παλαιού συνεργάτη Γιάννη Δατσέρη που ζητούσε να στηθούν κάλπες στο συνέδριο του κόμματος για την εκλογή ηγεσίας, καθώς και στο Θάνο Μωραΐτη που έχει αμφισβητήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ηγετικά στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει την πρωτοκαθεδρία και την πρωτοβουλία των κινήσεων και ότι όποια κίνηση αμφισβήτησής του δεν έχει καμία τύχη.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του χρησιμοποίησε την φράση «Δεν ήμουν εκεί, βάραγαν τον αέρα», τονίζοντας ότι τα στελέχη που τον αμφισβητούν το έπραξαν εν τη απουσία του και όχι σε κομματικές διαδικασίες.

Οι πρωτοβουλίες και οι στόχοι της Ελιάς

Σημείωσε επίσης ότι η Ελιά είναι η πραγματική αφετηρία συζήτησης και πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά που θα θα ληφθούν με διαφάνεια, θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς, σε μία προσπάθεια να θέσει το συνεργατικό σχήμα στο επίκεντρο των εξελίξεων στον χώρο μετά τις συναντήσεις και τα δείπνα που πραγματοποιούν στελέχη του κόμματος με βουλευτές και προσωπικότητες από την ΔΗΜΑΡ ή το Ποτάμι .

Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη οι αναφορές του κ. Βενιζέλου τόσο για το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όσο και για τις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς απαντούν σε όσους εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό χωρίς τον ίδιο να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. «Δεν μπορούν κάποιοι εκτός ΠΑΣΟΚ να θέτουν ως όρο την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για την Κεντροαριστερά. Δεν μπορούν να υπεισέρχονται στα εσωτερικά του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου θέτοντας σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα αλλά και την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς» , σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο THE TOC.gr

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως στόχο της Κεντροαριστεράς της Ευθύνης να καταλάβει την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές και να αναδειχτεί εκλογικά πάνω από την Χρυσή Αυγή και επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς οδήγησε σε στρατηγική ήττα την πολιτική της εφόδου από την κρίση, έδωσε στη χώρα ζωτικό πολιτικό χρόνο για μια κρίσιμη τελική εθνική διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του εθνικού συνταγματικού τόξου. Επιτέθηκε στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατήλθαν στις εκλογές κατηγορώντας τους για προσωπικό τυχοδιωκτισμό.

ΣΧΟΛΙΟ: O Bενιζέλος θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8%. Το γεγονός ότι είναι μακράν ο πλέον αντιδημοφιλής Έλληνας πολιτικός ουδόλως τον απασχολεί και , δεμένος με ναυτικό κόμπο στην καρέκλα του προέδρου, θέτει ως επόμενο στόχο για το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει σε ψήφους τη Χρυσή Αυγή, δηλαδή βάζει ως μέτρο σύγκρισης τους χρυσαυγίτες και αν τους περάσει έστω και μία ψήφο πιθανώς θα ρίχνει και πιστολιές στον αέρα! 


Έχουμε φτάσει σε συνθήκες νοσηρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: