Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ», ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτός είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του Νίκου Χατζηνικολάου στην κυριακάτικη Realnews. Στο περιεχόμενο, ο Χατζηνικολάου αναφέρει ότι οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου φούσκωσαν το έλλειμμα και μεθόδευσαν την είσοδό μας στο μνημόνιο. Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα το οποίο αναφέρει «σκηνοθεσία», θυμίζοντας κάτι από Καμμένο και Τράγκα σε μία μοναδική παράσταση:,

2014-07-07_12.14.54_.png

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα κατά 22 ολόκληρα δις για να μας βάλει στο μνημόνιο, ήταν δηλαδή σε εντεταλμένη υπηρεσία, πιθανώς από τα νεφελίμ και τα ελοχίμ, κάτι που θα πρέπει να μας το εξηγήσει μετά και την παράθεση των πραγματικών στοιχείων. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος καταλήγει ότι οι υπεύθυνοι που φούσκωσαν το έλλειμμα (τα γράφω και γελάω) και οδήγησαν τη χώρα σε εθνική τραγωδία θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για να επανέλθει σταδιακά σε ήρεμα νερά η πολιτική μας ζωή (και ο Καραμανλής).

Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα, η ιλαροτραγωδία που αποκαλείται ρεπορτάζ συνεχίζεται στη σελίδα 30, με φόντο φωτογραφία την τελευταία ηρωίδας του εκδότη της εφημερίδας, της κυρία Γεωργαντά και τον εξής τίτλο:

2014-07-07_12.27.23_.png

Αυτά, μετά το υπόμνημα της κας Γεωργαντά, καθότι η κα Πεδιαδίτη ορίστηκε από σκοτεινά εβραϊκά κέντρα να βάλει τα τεκμηριωμένα λεγόμενά της στο αρχείο!

Προχωρώντας ακόμη παρακάτω, στο ένθετο της εφημερίδας Realmoney που θα ζήλευε και ο Λιακόπουλος, ξεδιπλώνεται σε πρωτοσέλιδο ολόκληρο το σχέδιο των νεφελίμ και των ελοχίμ να πτωχεύσουν τη χώρα του Δία, του Ήφαιστου και της Αφροδίτης:

2014-07-07_12.33.15_.png

Η εφημερίδα συνεχίζει στη σελίδα 4 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''ο Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε -σε συνεργασία με τις αρχές της Ε.Ε.- μία άνευ προηγουμένου δραματοποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας'', πιθανώς σε συνεργασία με το φάντασμα του Αισχύλου! Μάλιστα παραθέτει και στοιχεία, δηλαδή την τρόμπα, άθικτη, με την οποία φουσκώσανε το έλλειμμα οι προδότες της χώρας. Αν δε μας πιστεύετε, ορίστε τα στοιχεία:

2014-07-07_12.41.57_.png  2014-07-07_12.42.48_.png


2014-07-07_12.44.26_.png
Πρόκειται για ρεπορτάζ-αποκάλυψη το οποίο είχε προβλέψει σε πρωτοσέλιδο-χρησμό και η Ελεύθερη Ώρα:

2014-07-07_12.48.02_.png

Ας πάμε όμως στην ουσία:

· Ουδέποτε στο παρελθόν ελεγχόμενος φορέας ο οποίος συμμετείχε στην παραχάραξη δημοσιονομικών στοιχείων και κατηγορήθηκε στο παρελθόν επισήμως από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αρχηγούς Κ-Μ για χειραγώγηση και νόθευση στοιχείων, δεν τόλμησε να συντάξει έκθεση ελέγχου του εαυτού του! Συνέβη όμως και αυτό στην Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων!

· Οι συντάκτες της Έκθεσης - προφανώς λόγω προγενέστερης εμπειρίας - παραποιούν για ακόμα μια φορά τις θεμελιώδεις αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης, θεωρώντας ότι μια Κυβέρνηση που μόλις ανέλαβε το 2009 θα έπρεπε να λειτουργεί ως «Κράτος Μπαταχτσής». Και ξεκινάμε..

- Το έλλειμμα μετρήθηκε και μετριέται με 2 μεθόδους. Σε ταμειακή βάση και τροποποιημένη ταμειακή βάση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Λογιστικό Πρότυπο ESA95. Δαπάνες που αφορούσαν έτη πριν το 2009 δεν επιβάρυναν το έλλειμμα του 2009 αλλά το Χρέος. Αντίθετα δαπάνες που δημιουργήθηκαν που αφορούσαν το 2009 βάρυναν αντίστοιχα και το έλλειμμα του 2009.

- Χρέη Νοσοκομείων: Η εφημερίδα μέμφεται την τότε Κυβέρνηση γιατί αναγνώρισε χρέη ύψους 1,5 δις. € πριν προβεί σε διαπραγμάτευση για την μείωση τους, δεδομένου ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προβλέψει δαπάνες Ο€ για αυτές!! Συνεπώς μια Εθνικοπατριωτική Κυβέρνηση έπρεπε να κρύβει δαπάνες όπως έκανε και η προηγούμενη πριν την άτακτη φυγή της.

- Αμυντικές Δαπάνες: Η εφημερίδα αγνοεί ότι σύμφωνα με την λογιστική μεταχείριση που υφίστανται οι αμυντικές δαπάνες οφείλουν να καταχωρούνται κατά τη χρονική στιγμή που τα αμυντικά αγαθά τίθενται στη διάθεση του αγοραστή σύμφωνα και με τον Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Κανονισμό ESA95. Αν δεν θυμούνται ας ρωτήσουν τον κ. Αλογοσκούφη ο οποίος έθεσε τη χώρα υπό επιτήρηση το 2004-2005 για το ζήτημα αυτό, αλλά προφανώς και ο ίδιος αρνήθηκε να εφαρμόσει, μεταβιβάζοντας τα δύσκολα για τους άλλους..

- Το επίδομα αλληλεγγύης ψηφίστηκε μέσα στο 2009 και πάντως πριν γίνουν γνωστές οι αλχημείες του αποκρυφθέντος ελλείμματος και προήλθε απο την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ήταν συνολικά 1 δις, άρα δεν επιβάρυνε τον κρατικό π/υ, αντίθετα τον ενίσχυσε, γιατι απο το 1 δις που συλλέχθηκε, δόθηκε η πρώτη δόση, 500 εκ, και τα υπόλοιπα 500 μπήκαν ως κέρδος στον προϋπολογισμό.

- Οι επιστροφές φόρων προέκυψαν από το Φορολογικό Νόμο που μόλις μερικούς μήνες πριν είχε ψηφίσει ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου. Να μην ξεχνάμε δε ότι η ανυπαρξία φορολογικών δικλίδων (ELENXIS, υπολειτουργία TAXIS) και η ανυπαρξία σύγχρονου ελεγκτικού μηχανισμού, έκανε αδύνατο τον έλεγχο των επιστροφών..

- Οι δαπάνες για επιχορηγήσεις, έξοδα, προμήθειες κτλ τις οποίες επικαλείται το άρθρο είχαν ήδη πραγματοποιηθεί και λογιστικοποιηθεί στην πλειονότητά τους μέχρι και το 10μηνο του 2009 (από το οποίο τους 9 μήνες ήταν Κυβέρνηση η νέα δημοκρατία).. Προφανώς και εδώ θα έπρεπε να εφαρμοστεί η απόκρυψη.

- ΔΕΚΟ: Η περίφημη θεωρία των ΔΕΚΟ (ότι το έλλειμμα διογκώθηκε με 18,214 δισ. ευρώ λόγω της μετακίνησης 17 εταιρειών από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα) αναφέρει ότι δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν οι ζημίες τους από ανεξόφλητες υποχρεώσεις στο έλλειμμα του 2009. Ξεχνάνε όμως ότι οι εταιρείες αυτές ήταν θυγατρικές του Ελληνικού Δημοσίου (μοναδικό μέτοχος) και ταυτόχρονα το Δημόσιο ήταν εγγυητής για τις ζημίες των 18,2 δις .€ που εμφάνιζαν.

- Οι συντάκτες θεώρησαν ότι το έλλειμμα του 2009 επιβαρύνθηκε και από πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν προχώρησαν ενώ αν συνέβαιναν θα αφορούσαν λογιστικά γεγονότα του 2010!.. Ο τρόπος σκέψης τους δείχνει και τον τρόπο της δημοσιονομικής διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια, ήτοι – ότι μας βολεύει, όποτε μας βολεύει.

- Οι συντάκτες της Έκθεσης ας ρωτήσουν τους εαυτούς τους πόσα δις. € προέκυψαν ότι επιβαρύνθηκε το Δημόσιο από τον Δεκ. 2009 όταν ζητήθηκε από όλους τους Οικονομικούς Διευθυντές όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης να ενημερώσουν άμεσα εφαρμογή του ΓΛΚ με όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές >90 ημερών.


Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τον Χατζηνικολάου ως ανίδεο ή ψεκασμένο για όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας που μας παρέθεσε ως αποκαλύψεις και να του ζητήσουμε να μας απαντήσει επί της ουσίας με βάση το σημερινό μας ποστ ή αν γνωρίζει ο ίδιος πως μετριέται το έλλειμμα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.. Έλα όμως που ο Χατζηνικολάου δεν είναι ούτε ανίδεος ούτε ψεκασμένος. Δείτε λίγο τη συνέντευξη Σαμαρά στον Νίκο Χατζηνικολάου με ημερομηνία 09/11/2009:

Στο βίντεο, ο Σαμαράς, θέλοντας να υπερασπιστεί τον Καραμανλή, απαντά στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι έγινε μαγείρεμα των στοιχείων. 5 χρόνια μετά, τη σκυτάλη παίρνει ο Χατζηνικολάου ο οποίος χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που έλεγε τότε ο Σαμαράς, και επικαλούμενος τη ''σοφή'' κυρία Γεωργαντά, τα παρουσιάζει ως αποκάλυψη μεγαλύτερη και από αυτή του Φράνσις Φορντ Κόπολα...

apocalypse_now_by_ryanvogler-d2xnr2f.jpg



Δεν υπάρχουν σχόλια: