Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

6 ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ…

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι δεν είμαστε παρά κόκκοι άμμου πάνω σε μια τεράστια πέτρα που αιωρείται στο αχανές σύμπαν; 
Αν όχι, είναι που δεν έχετε δει ακόμα τις τεράστιες τρύπες που μοιάζουν να καταλήγουν στο κέντρο του πλανήτη μας!



Οι τρύπες που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, είτε φυσικές, είτε δημιουργημένες από ανθρώπινο χέρι, θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι πράγματι είναι πύλες που οδηγούν στα έγκατα της Γης. 
Προκαλούν δέος!,

1. Η “μπλέ τρύπα του Dean”, Long Island, Bahamas – 200 μέτρα βάθος.

“Μπλε” ονομάζεται η τρύπα η οποία έχει την είσοδο της στο βυθό της θάλασσας. Η συγκεκριμένη, είναι η βαθύτερη υποθαλάσσια που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Έχει σχεδόν το διπλάσιο βάθος από τις υπόλοιπες που γνωρίζουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι ποιος είναι ο Dean και γιατί έφτιαξε μια τεράστια τρύπα στον πλανήτη.
2. Η καταβόθρα του βουνού Baldy, Indiana – 3,5 μέτρα βάθος.

Αυτές οι τρύπες, που μοιάζουν να ανοίχτηκαν από γιγαντιαία σκουλήκια, έχουν κάνει την εμφάνιση τους πρόσφατα στον αμμόλοφο του βουνού Baldy. Μία από αυτές “κατάπιε” ένα παιδί το 2011 αλλά ευτυχώς διασώθηκε.
3. Οι τρύπες του Τηλεσκοπίου Παρατήρησης Νετρίνων – 2.400 μέτρα βάθος.

Αυτά τα τεχνητά λαγούμια δημιουργήθηκαν με την χρήση θερμαινόμενων σωλήνων. Οι ερευνητές τα χρησιμοποιούν για να παρατηρήσουν τα νετρίνα από το Τηλεσκόπιο Παρατήρησης Νετρίνων, που βρίσκεται στο Νότιο Πόλο.

4. Η “Μεγάλη Μπλε Τρύπα”, Belize – 120 μέτρα βάθος.

Αυτή η τρύπα έγινε διάσημη από τον Jacques Cousteau, ο οποίος είπε ότι είναι ένα από τα κορυφαία σημεία κατάδυσης στον κόσμο. Μπορείτε να ξεναγηθείτε σε αυτήν ή να καταδυθείτε μέσα της. Αν τολμάτε κάτι τέτοιο φυσικά.

5. Η “Ένδοξη Τρύπα”, Φράγμα του Monticello, California – 93 μέτρα βάθος.

Αυτό το τεχνητό φράγμα μπορεί να στραγγίξει περίπου 1.360 κυβικά μέτρα του νερού ανά δευτερόλεπτο. Εμείς, προσωπικά, μόλις και μετά βίας μπορούμε να πιούμε 3 ποτήρια νερό την ημέρα!
6. Καταβόθρα της Guatemala – 30 μέτρα βάθος.

Αυτή η τεράστια καταβόθρα άνοιξε απότομα και μυστηριωδώς το 2010. Μέσα της βούλιαξε ένα τριώροφο κτίριο. Βλέποντας την, μπορεί κάποιος να πει ότι είναι πραγματικά πιθανό να οδηγεί στον “Κάτω Κόσμο”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: