Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

BΑΛΑΒΑΝΗ ΤΕΛΟΣ;

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ
Σάλος και σύγχυση από τις δηλώσεις Βαλαβάνη στον  ΑΝΤ1. 
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών βγήκε για μια ακόμη φορά στα κανάλια κι αυτή τη φορά όπως όλα δείχνουν προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις που ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τον Γιάννη Δραγασάκη για τις δηλώσεις της. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ζητήσει την παραίτηση της υπουργού.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κα Βαλαβάνη σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το ΦΠΑ κι ότι αν για παράδειγμα Σαντορίνη και Μύκονος πάνε στο ίδιο καθεστώς που ισχύει με την Κρήτη- δηλαδή δεν ισχύουν εφεξής οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές του ΦΠΑ- δεν θα πάθουν κάτι, αφού το βασικό ζητούμενο είναι να προστατευθούν τα νησιά της άγονης γραμμής.
Κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι,
αυτές οι δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη είναι δικές της σκέψεις και δεν εκφράζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Μιλάμε για κανονική Βαβέλ.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Oικονομικών ζητούν εκτάκτως για την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου, και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της περιοχής μετά τις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα «κοσμοπολίτικα» νησιά.

Σημειώνουν ότι διαχωρισμός των νησιών του Αιγαίου σε κοσμοπολίτικα και μη είναι αυθαίρετος και αδικεί κατάφωρα την πραγματικότητα στον χώρο του Αιγαίου.

Ζητούν να τους ενημερώσουν για τις πολλαπλές επιπτώσεις, οικονομικές και κοινωνικές που θα επιφέρει, όπως αναφέρουν, ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: