Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Πριν από ένα μήνα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι κύριοι Παπαδάκης και Ζαριανόπουλος, κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία τον καλούσαν να πάρει θέση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα λόγω της ναζιστικής κατοχής και του ζητούσαν να τοποθετηθεί για το τί θα πράξουν ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του ζητήματος.

Προχτές ο κ. Γιούνκερ έδωσε την απάντησή του. Αναφέρει: «Με επιστολή της 18ης Φεβρουάριου 2015, με ερωτάτε ποια είναι η θέση της Επιτροπής ως προς το {...} δικαίωμα του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση, “η Ενωση ενεργεί μόνον εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων που της απονέμουν τα κράτη-μέλη με τις Συνθήκες (...)”. Εφόσον δεν έχει ανατεθεί στην Ενωση καμία αρμοδιότητα για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε, η Επιτροπή δεν λαμβάνει θέση επί των θεμάτων αυτών».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, η Ε.Ε. διά του προέδρου της Κομισιόν δηλώνει... αναρμόδια για το ζήτημα! Η Ε.Ε. και η Κομισιόν δεν ξέρουν τίποτα για τον «φόνο»Ι Δηλώνουν ότι είναι εκτός των ορίων ευθύνης τους όχι μόνο να πράξουν τα δέοντα, αλλά ακόμα και να τοποθετηθούν! θαυμάσια δεν είναι η «Ευρώπη των λαών»;




Π



Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: